User Tag List

13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: Vibe Slick Serisi Ses Sistemi Ayarı

batucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Vibe Slick Serisi Ses Sistemi Ayarı

Aylar önce vibe ses sistemi hazırladım ufak çapta. Tek amaç aracın orjinal ses kalitesini beğenmememden dolayı daha güzel çalacak bir sistem hazırlamak. Dışardan duyulmasının, gümbür gümbür gezmenin peşinde değilim...

Aldığım ürünler;
    VİBE SLİCK A1 4X75 RMS GÜÇ AMPLİFİKATÖRÜ
    VİBE SLİCK 5 13 CM MİD TİZ TAKIMI ORJİNAL ÜRÜN
    VİBE OPTİSOUND 20 CM ANFİLİ İNCE ARAÇ BASS'I

Ana ünite olarak aracın orjinal ana ünitesi kullanılıyor.

Yapılan amfi ayarını epeydir sevmiyorum ve zevkle dinleyemiyorum. Amfi ayarı yapmaktan anlayanlar akıl verebilir mi? Gain'i ıvırı zıvırı şuraya getir diyebilir mi? Çünkü istediğim gibi ayar yapılmadı ses sistemini 3 farklı yerde ayar yaptırdım biri tizi gömdü cıstak cıstak çaldı, diğeri bassı gömdü müzik dinleyemedim, diğeri de tüm ayarları çok kısık kullandı ses alamadım...

Fikirler yorumlar nelerdir? 4. veya 5. ses sistemim ama ses sistemi konusundaki cehaletimi bir türlü atamadım

dirk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracının içinde olmadan random bi gain ayarı yapılamaz ama gaini %60 tolerans verip teypten ayarlıyorum ben
    Aquila non captat muscas!

b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz

alfonso4474 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    madem dışardakilerden memnun olmadınız alın arkadaşınızı kendiniz el atın teypten ayarları yapın sonra anfiden ayarlıyın kulağa hoş geldiği zevkiniz gibi bırakın ben öle yapyorum ayarlıyorum arkada sonra öne gelip sesi dinliyorum

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    vibe ın hangi serisini aldın slim mi.. vibe şahsen pek tuttuğum bir marka değil yüksek sesde cızırtı yapıyor malzeme kaliteside uzun vadede pek iyi değil göbeğinden yırtık vermiş vibe kolonlar görmüşlüğüm var.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mesela subı bagladıgın kanalın crossoverında frekan aralıgı vardır 20 hz den baslar 20.000 hz e kadar gider 20 hz tiz tonlardır yukseldıkce midlesir 400 hz den sonrası sublara gırer yanı low frekans sen subı bagladıgın kanalın frekans aralıgını 400 hzden sonrasına dınleyerek cevırıcen hosuna gıden tonda bırakacan

mid-tizlerın 2 yollu zaten onların kutusundan pasif crossover cıkar onlarıda 20 hz ıle 300 hz arasında hosuna gıden bı frekansta bırakıcan tonlamaları hosuna gıttı tmm dedıgın zaman sen oturucan dıreksıyona bı kısıyede gainleri gosterecen sen o arkadası yonlendır o arkadasta balans ayarlarını yanı sublarla mid-tizlerın dengesını ayarlıycak ıkısının dengesıde hosuna gıttıgı zaman tmmdır.

bu arada 900 hz den sonrası yanı 1.000 hz = 1khz demektır basındakı k harfı 3 sıfırı sıler sende bu sekılde yazılıdır buyuk ıhtımalle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    30 luk normal bir bas takta bi is bitsin o bastan bisi alamazsin
    RACE HARD OR GO HOME

nemonomani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yalnız aktif bass tan yüksek bi verim bekleme alpine jbl infiniti kepsini kullandım aktif bass iş görmüyo
    AS GARAGE

Herkes, insanlığı değiştirmeye çalışıyor, kimse, kendini değiştirmeyi aklından geçirmiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dirk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracının içinde olmadan random bi gain ayarı yapılamaz ama gaini %60 tolerans verip teypten ayarlıyorum ben
    o zaman yine dene yanıl sistemci gezicez

Alıntı alfonso4474 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    madem dışardakilerden memnun olmadınız alın arkadaşınızı kendiniz el atın teypten ayarları yapın sonra anfiden ayarlıyın kulağa hoş geldiği zevkiniz gibi bırakın ben öle yapyorum ayarlıyorum arkada sonra öne gelip sesi dinliyorum
    ya öyle yapıcamda amfinin üstündekilerin hangisi ne işe yarıyor bilmiyorum yakmiyim diyorum

Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vibe ın hangi serisini aldın slim mi.. vibe şahsen pek tuttuğum bir marka değil yüksek sesde cızırtı yapıyor malzeme kaliteside uzun vadede pek iyi değil göbeğinden yırtık vermiş vibe kolonlar görmüşlüğüm var.
    slick serisi...

Alıntı LeKLeK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mesela subı bagladıgın kanalın crossoverında frekan aralıgı vardır 20 hz den baslar 20.000 hz e kadar gider 20 hz tiz tonlardır yukseldıkce midlesir 400 hz den sonrası sublara gırer yanı low frekans sen subı bagladıgın kanalın frekans aralıgını 400 hzden sonrasına dınleyerek cevırıcen hosuna gıden tonda bırakacan

mid-tizlerın 2 yollu zaten onların kutusundan pasif crossover cıkar onlarıda 20 hz ıle 300 hz arasında hosuna gıden bı frekansta bırakıcan tonlamaları hosuna gıttı tmm dedıgın zaman sen oturucan dıreksıyona bı kısıyede gainleri gosterecen sen o arkadası yonlendır o arkadasta balans ayarlarını yanı sublarla mid-tizlerın dengesını ayarlıycak ıkısının dengesıde hosuna gıttıgı zaman tmmdır.

bu arada 900 hz den sonrası yanı 1.000 hz = 1khz demektır basındakı k harfı 3 sıfırı sıler sende bu sekılde yazılıdır buyuk ıhtımalle
    tamamdır çok teşekkür ediyorum bugün bir daha denicem sizin yazdıklarınıza bağlı olarak...

Alıntı batuozcile Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    30 luk normal bir bas takta bi is bitsin o bastan bisi alamazsin
    almicam lan inat ettirdin beni

Alıntı nemonomani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yalnız aktif bass tan yüksek bi verim bekleme alpine jbl infiniti kepsini kullandım aktif bass iş görmüyo
    aktif basstan verim değil sadece ton bekliyorum...

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aktif bass nerde duruyor konumu ne ?

en ideal verimi bagaj kapagına bakacak şekilde konumlandırarak alırsın. sistem ayarını yaparken önce subwooferı ayarlayıp sonra midleri ayarlarsan istediğin sesi elde edersin. subwooferı lpf filtreyi mümkün oldugunca düşük tut hemen bogulmaya başlamasın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı murat_ileri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aktif bass nerde duruyor konumu ne ?

en ideal verimi bagaj kapagına bakacak şekilde konumlandırarak alırsın. sistem ayarını yaparken önce subwooferı ayarlayıp sonra midleri ayarlarsan istediğin sesi elde edersin. subwooferı lpf filtreyi mümkün oldugunca düşük tut hemen bogulmaya başlamasın
    Koltuk altına koydum bassı... Ah su ses sistemi terimlerinden anlasam herşey daha kolay olacak yine bugün uğraşıcam yine bakalım bozana kadar devam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    batu şükrü abiye bi uğra iki adım yer 15 dk da halleder
    ER teknik ısıtma sistemleri

Kat kaloriferi&brülör&hidrafor

sistemleri montaj tamir bakım..

7/24 servis hizmeti..

ev ve işyerlerine mazot ve fuel oil servisi yapılır..
    0553 227 39 55

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    aktif bass dediğin şu koltuk altı basslarındanmı sanırım zaten onuda üreten iki üç firmadan biri vibe adamlar paso slim üstüne çalışıyor.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı batucan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Koltuk altına koydum bassı... Ah su ses sistemi terimlerinden anlasam herşey daha kolay olacak yine bugün uğraşıcam yine bakalım bozana kadar devam
    batu sen o zaman en iyisi şükrü abiye ugra

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)