Aracimda dogru duzgun yapilan bir sey olmadigi icin proje bolumune konu acmayi dusunmedim hic ama adi uzerinde proje amaclar hedefler yap yap bitmez sonucta uzun zaman suren birseyi 2 satirda anlatamam :P : ) simdiden acayim dedim..
evet baslayayim azcik azcik...
Aracim stock aslinda ama degisen ve degismesi gerekip de degisen seyler oldu once onlardan baslayayim sonra yapilacaklar i anlatirim...
aracimi aldim ve saglikli birsekilde yurutmek amaciyla yola ciktik eksikleri vardi ve yaptiklarim, mesela;
debriaj baski balata bitmisti o yenilendi okadar...
tein stech yaylar
orj. yeni contalar
diffransiyel %100 kilitli
gt2860r
tcs carbon aynalar (cok ihtiyacim yoktu ama orjinaller i sagolsun bi dayi geri geri gelirken takip kirinca en son yapacagim seyi yapmak zorunda hissetim kendimi )
apexi safc2
manual boost controller
hks turbo timer type1
auto gauge boost
ve ilk sorunlu gunler
*benzin gostergesi yanlis gosteriyor ve ilk yolda kalma anlarimi yasiyorum ( mustafanin ilk kahkaha sesleri telefondan yukseliyorr ) benzin erken bitiyormus ilk onu ogrendik
bir sure sonra benzin pompasi bozuldu durduk yere ve yan sanayi bir benzin pompasi kullandim..
*idare etti ama yakin bir zaman once teklemey basladi ve ilk baktigimda benzin pompasi sesi gelmiyordu o da yan sanayi oldugu icin bozuldu heralde dedik ve yeni s14 benzin pompasi taktik (megersem kablo kopmus)
*unv tatile girdi ve memleketime donerken silencer sayesinde egzos manifoldumun turboyla baglandigi yer acildi saplamalari kirildi koptu kisacasi istanbul-bodrum 8 saatlik yol oldu 16 saat neyse 2 gun sonra bodrum nissan servisinde halletik saplamalar degisti, kiyi kose temizlendi takildi sorun yok..
bu senenin basina kadar sorunsuz birsekilde kullandim sadece yazin ordayken asiri sicaktan veya baska birsebepten avans sesi ile birlikte yazimi gecirdim avans kontrol edildi 15dereceye ayarlandi.
derken sorunlu gunler part2
*istanbula geldim ve ilk olarak conta yandi 2 ay bekledik malzemeler geldi orjinal contalari takildi sonra turbo bitti tamir takimi degisti(x2) olmadi...yeni garret bb gt2860r aldim sorun bitti.
sorunlu gunler part3
*aracimda sadece boost saati var nekadar zengin nekadar fakir bilmiyorum ama asiri sekilde benzin kokusu geliyordu ve asiri sekilde benzin tuketimi vardi..
(50ytl lik benzin ile 70km max.) safc2 aldim gecic cozum olarak sadece rolantiyi duzelltik wideband alana kadar en azindan rolantiyi kistik(en yakin zamanda ilk is wideband)..
sorunlu gunler part 4
*kasnaga bagli radyator fani iptal edildi yerine elektrikli fan takildi guzel oldu ama montaj asamasinda radyatorum delindi kotu durumdaydi ama en azindan su fiskirtmiyordu saga solaneyse onu da degistirmek zorunda kaldik en azindan daha
temiz is yapmis olduk bu arada radyator sokulup takilmasi icin emme kismina giden borular sokuldu takildi ve ustkapagim da cok az bir yag sizintisi vardi bayadir ust kapak kontrole dildi ve tekrar sıkıldı 2.5 tur gevşek çikti hepsi baska bir sey yapilmadi ama ondan sonra aracin asiri zengin olmasi birden gitti ve aracim canlandi 1seyler oldubu da sabah 9 aksam 7 sanayi stresimi tamamen unutturdu
sorunlu gunler yazdim diye yanlis anlasilmasin cok guzel zamanlar gecirdim geciriyorum sanayi isin mutfagi sonucta hersey parayla cözüm bulmuyor diye düşünüyorum
-Mustafa Murat/Murat Erkan Efe Tuna ve daha bir cok arkadasima abime tesekkur ederim ( simdiden )
1.5 seneye yakindir ne yaptin yani bunlar mi diyebilirsiniz ama benim acelem yok isi ogrenerek yapmak istiyorum derdim para degil ogrenerek yapmak.
ca18det i seviyorum ve temelleri onun uzerine yapip devam etmek istiyorum en sagliklisindan ve saglamindan...
siradakiler
ilk aldigimda olcturdugum sıkıştırmam 9.0 (0.69 bar/180.6hp) du ...1 ay once olcturdugumde 5.5 cikti (turbo ve contalar degistikten sonra gercekten cok hantaldi asiri benzin tuketimi ve performans dusuktu dynoda 3psi da 145hp cikmisti) simdi asiri benzin tuketimi yok + gidiyor(8.5psi /hp?)
kisacasi;
*sıkıştırma ölçülecek ona gore yapilacaklarim netlesecek
*egt ve yag basinc göstergeleri
*fmic
*yag pompasi
*3" komple duz boru egzos
*motor durumuna bagli motor un gerekli parcalari yani upgrade icin degisecek (eger bu adima gecersem isler daha da uzar ve agir ilerler motor ile ilgili ciddi bir sorunda arabam garaja cekilecek dogru zamani bekler umariz boyle bir sey mumkun oldugu kadar gec olur butun cabamiz o su an)
eger ki hersey yolunda giderse 1-2 sene icin aklimdaki tekere verilen guc hedefi 250whp.
projemim baslangic tarihi 3 sene sonra... su an dedigim gibi saglikli bir sekilde yurutmek ve hayal olmayan bir güç katmak.
belki cok iddali olacak ama ca dan alinabilecek guzel bir guc elde etmeyi hedefliyorum : )
Not: biraz uzun oldu ama iste once acsaydim bukadar yazi bir arada olmicakti neyse kusuruma bakmayin artik
yeni yapilan islemler oldukca konuyu güncelleyeceğim.. saygilar