User Tag List

Sayfa 1/17 12311 ... SonSon
315 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: NGZ Project v-spec MFY Drift Car Nissan 200sx s13

Muvaffak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post NGZ Project v-spec MFY Drift Car Nissan 200sx s13

Aracimda dogru duzgun yapilan bir sey olmadigi icin proje bolumune konu acmayi dusunmedim hic ama adi uzerinde proje amaclar hedefler yap yap bitmez sonucta uzun zaman suren birseyi 2 satirda anlatamam :P : ) simdiden acayim dedim..
    evet baslayayim azcik azcik...

Aracim stock aslinda ama degisen ve degismesi gerekip de degisen seyler oldu once onlardan baslayayim sonra yapilacaklar i anlatirim...

aracimi aldim ve saglikli birsekilde yurutmek amaciyla yola ciktik eksikleri vardi ve yaptiklarim, mesela;
    debriaj baski balata bitmisti o yenilendi okadar...

tein stech yaylar
    orj. yeni contalar
    diffransiyel %100 kilitli
    gt2860r
    tcs carbon aynalar (cok ihtiyacim yoktu ama orjinaller i sagolsun bi dayi geri geri gelirken takip kirinca en son yapacagim seyi yapmak zorunda hissetim kendimi )
    apexi safc2
    manual boost controller
    hks turbo timer type1
    auto gauge boost

ve ilk sorunlu gunler

*benzin gostergesi yanlis gosteriyor ve ilk yolda kalma anlarimi yasiyorum ( mustafanin ilk kahkaha sesleri telefondan yukseliyorr ) benzin erken bitiyormus ilk onu ogrendik
    bir sure sonra benzin pompasi bozuldu durduk yere ve yan sanayi bir benzin pompasi kullandim..

*idare etti ama yakin bir zaman once teklemey basladi ve ilk baktigimda benzin pompasi sesi gelmiyordu o da yan sanayi oldugu icin bozuldu heralde dedik ve yeni s14 benzin pompasi taktik (megersem kablo kopmus )

*unv tatile girdi ve memleketime donerken silencer sayesinde egzos manifoldumun turboyla baglandigi yer acildi saplamalari kirildi koptu kisacasi istanbul-bodrum 8 saatlik yol oldu 16 saat neyse 2 gun sonra bodrum nissan servisinde halletik saplamalar degisti, kiyi kose temizlendi takildi sorun yok..
    bu senenin basina kadar sorunsuz birsekilde kullandim sadece yazin ordayken asiri sicaktan veya baska birsebepten avans sesi ile birlikte yazimi gecirdim avans kontrol edildi 15dereceye ayarlandi.

derken sorunlu gunler part2

*istanbula geldim ve ilk olarak conta yandi 2 ay bekledik malzemeler geldi orjinal contalari takildi sonra turbo bitti tamir takimi degisti(x2) olmadi...yeni garret bb gt2860r aldim sorun bitti.

sorunlu gunler part3

*aracimda sadece boost saati var nekadar zengin nekadar fakir bilmiyorum ama asiri sekilde benzin kokusu geliyordu ve asiri sekilde benzin tuketimi vardi..
    (50ytl lik benzin ile 70km max.) safc2 aldim gecic cozum olarak sadece rolantiyi duzelltik wideband alana kadar en azindan rolantiyi kistik(en yakin zamanda ilk is wideband)..

sorunlu gunler part 4

*kasnaga bagli radyator fani iptal edildi yerine elektrikli fan takildi guzel oldu ama montaj asamasinda radyatorum delindi kotu durumdaydi ama en azindan su fiskirtmiyordu saga sola neyse onu da degistirmek zorunda kaldik en azindan daha
    temiz is yapmis olduk bu arada radyator sokulup takilmasi icin emme kismina giden borular sokuldu takildi ve ustkapagim da cok az bir yag sizintisi vardi bayadir ust kapak kontrole dildi ve tekrar sıkıldı 2.5 tur gevşek çikti hepsi baska bir sey yapilmadi ama ondan sonra aracin asiri zengin olmasi birden gitti ve aracim canlandi 1seyler oldu bu da sabah 9 aksam 7 sanayi stresimi tamamen unutturdu

sorunlu gunler yazdim diye yanlis anlasilmasin cok guzel zamanlar gecirdim geciriyorum sanayi isin mutfagi sonucta hersey parayla cözüm bulmuyor diye düşünüyorum
    -Mustafa Murat/Murat Erkan Efe Tuna ve daha bir cok arkadasima abime tesekkur ederim ( simdiden )

1.5 seneye yakindir ne yaptin yani bunlar mi diyebilirsiniz ama benim acelem yok isi ogrenerek yapmak istiyorum derdim para degil ogrenerek yapmak.
    ca18det i seviyorum ve temelleri onun uzerine yapip devam etmek istiyorum en sagliklisindan ve saglamindan...

siradakiler
    ilk aldigimda olcturdugum sıkıştırmam 9.0 (0.69 bar/180.6hp) du ...1 ay once olcturdugumde 5.5 cikti (turbo ve contalar degistikten sonra gercekten cok hantaldi asiri benzin tuketimi ve performans dusuktu dynoda 3psi da 145hp cikmisti) simdi asiri benzin tuketimi yok + gidiyor (8.5psi /hp?)
    kisacasi;
    *sıkıştırma ölçülecek ona gore yapilacaklarim netlesecek
    *egt ve yag basinc göstergeleri
    *fmic
    *yag pompasi
    *3" komple duz boru egzos
    *motor durumuna bagli motor un gerekli parcalari yani upgrade icin degisecek (eger bu adima gecersem isler daha da uzar ve agir ilerler motor ile ilgili ciddi bir sorunda arabam garaja cekilecek dogru zamani bekler umariz boyle bir sey mumkun oldugu kadar gec olur butun cabamiz o su an )
    eger ki hersey yolunda giderse 1-2 sene icin aklimdaki tekere verilen guc hedefi 250whp.
    projemim baslangic tarihi 3 sene sonra... su an dedigim gibi saglikli bir sekilde yurutmek ve hayal olmayan bir güç katmak.
    belki cok iddali olacak ama ca dan alinabilecek guzel bir guc elde etmeyi hedefliyorum : )

Not: biraz uzun oldu ama iste once acsaydim bukadar yazi bir arada olmicakti neyse kusuruma bakmayin artik
    yeni yapilan islemler oldukca konuyu güncelleyeceğim.. saygilar
    http://i1230.photobucket.com/albums/...a/imzatech.jpg

JDMWorks
    PHOTOWORKS
    Etme eşşekle muhabbet küstürürsün...

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    muffy fotolar nerde
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gelicek abi yazinin ortalarina uygun yerlere eklicem sonrasi kerim

JDMWorks
    PHOTOWORKS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

subat tatilinde tatil diye gittigim memleketimde daha 2. gun basladim calismalara arka bagaji boslatmistim zaten ivir zivir i sokmek zor olmadi..

kalan izolasyon malzemesini kazidim ve bagaj komple govde seklinde kaldi..

sonra anti pas malzemesi buldum evde bi yerde onu surdum koltuklari ve komple arkayi bosaltmamdaki amac sadece pas olup olmadigini gormekti allahtan hic pas curuk cikmadi isim kolaylasti anti pas (macun gibi bisey) surdum ustunde 6 kutu mat siyah sprey sıktim oldu bitti

JDMWorks
    PHOTOWORKS

STeaM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlısı,
    allah tamamına erdirsin

sülüman
    Misafir
    bence fanlarını mako diye yazda baskalartıda yapabilir vrde cok saglam fandır.

allah kaza bela vermesin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en son yapilan en ciddi islemlerden 1. si diffransiyelin %100 kilitli hale getirilmesiydi
    bu fikir in çıkış noktasi cepteki kilitli diffransiyel bedeli nin harcanmasi sonrasi cikti ve Görkem(*joker*) arkadasimiz in da kendi aracinda uygulamis olmasi bizi gaza getirdi biraz ve diffransiyelimizi kaynakladik..

JDMWorks
    PHOTOWORKS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STeaM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlısı,
    allah tamamına erdirsin
    amin tesekkur ederim

JDMWorks
    PHOTOWORKS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sülüman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence fanlarını mako diye yazda baskalartıda yapabilir vrde cok saglam fandır.

allah kaza bela vermesin
    fan 206gti fani ve cok kuvvetli bir fan biraz fazla titresim yapiyor baglanti noktalarina biraz daha kaucuk takviye istiyor
    cok tesekkur ederim.

JDMWorks
    PHOTOWORKS

CemKD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlı olsn kazasız belasız kullanırsın insallh istediğin gibi bi araba yapaarsn..
    EJ25,

Eray Yümsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah kardeşim allah nazardan kazadan beladan saklasın
    Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
    Dr. Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    masallah dıyelım...ozellıkle konuyu acıs tarzın ve yaklasımı cok guzel...o zaman ılk soru ıle baslayalım...sanırım dıff ı kaynatmıssınız...sehırıcı donuslerde yada uzun yoldakı aracın tepkılerını ogrenebılır mıyım?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konunun basinda yazdigim turbo aylar sonrasinda takiliyor sabah 8 aksam 9 sonuc 0 gunlerce surdu boyle sıkıntılı gunler geride kaldi yeni turbo yeni umutlar

gt2860R

ilk basta aldigim tein stech yaylar..

disklerim bitmis haberim yok :P dogru duzgun birsey alana kadar idare etmesi amaciyla yenisinin aynisindan aldim japon mali x bisi

jantlar yok boyada...yapmadan once apachilik olurmu olmazmi photoshop ta yapsam nasil olur fln filan derken bir sabah kalktim ve gittim boyattim 2 gun sonra aldim sonuc...

JDMWorks
    PHOTOWORKS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CeM&Ewesta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsn kazasız belasız kullanırsın insallh istediğin gibi bi araba yapaarsn..
    tesekkur ederim insallah herkes istedigi aracini yapar ve gule gule kullanir

JDMWorks
    PHOTOWORKS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EKEray Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maşallah kardeşim allah nazardan kazadan beladan saklasın
    eyv abicim sagol amin hep birlikte insallaah

JDMWorks
    PHOTOWORKS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    masallah dıyelım...ozellıkle konuyu acıs tarzın ve yaklasımı cok guzel...o zaman ılk soru ıle baslayalım...sanırım dıff ı kaynatmıssınız...sehırıcı donuslerde yada uzun yoldakı aracın tepkılerını ogrenebılır mıyım?
    cok tesekkur ederim konuyu duzgun acmaya calistim insalla duzgun devam ettiririm

uzun yolda hicbir sorun yok ses yok hicbirsey yok sehir icinde de yok ben hicbiryerde sorun yasamiyorum tam istedigim gibi oldu diyebilirim hatta bukadar iyi olacagini sorunsuz olacagini tahmin etmiyordum sorun sadece otoparka girerken oldugum yerlerde manevra yaparken lastik in fazladan donmesi ufak ufak kaymasi ki sonucta %100 birbirine baglanmis esneme payi olmayan 2 arka tekerden bahsedioruz o olacak zaten...ama kimisine gore lastik sesi kayma sesi fln rahatsiz edici gelebilir o ayri...
    bazi seylerden vaz gecmek gerekiyor bazen..

JDMWorks
    PHOTOWORKS

gorke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    muffycim, cnm dostum benim, muradına ercek ngz de inşallah. bu yaklaşımlarınla zaten araban ve sen hem senin gönlünde hemde bizim gönülümüzde büyük bi yere sahip. projende başarılar.

VteC_MaNiaC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Muvaffak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cok tesekkur ederim konuyu duzgun acmaya calistim insalla duzgun devam ettiririm

uzun yolda hicbir sorun yok ses yok hicbirsey yok sehir icinde de yok ben hicbiryerde sorun yasamiyorum tam istedigim gibi oldu diyebilirim hatta bukadar iyi olacagini sorunsuz olacagini tahmin etmiyordum sorun sadece otoparka girerken oldugum yerlerde manevra yaparken lastik in fazladan donmesi ufak ufak kaymasi ki sonucta %100 birbirine baglanmis esneme payi olmayan 2 arka tekerden bahsedioruz o olacak zaten...ama kimisine gore lastik sesi kayma sesi fln rahatsiz edici gelebilir o ayri...
    bazi seylerden vaz gecmek gerekiyor bazen..
    Park ederken kolaylık oluyodur yanlayarak giriosundur Ayriyetten özledim jonem görüşelim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gorke Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    muffycim, cnm dostum benim, muradına ercek ngz de inşallah. bu yaklaşımlarınla zaten araban ve sen hem senin gönlünde hemde bizim gönülümüzde büyük bi yere sahip. projende başarılar.
    cok tesekkur ederim gorkemcim cok cok sagol insalla yapicaz istedigimiz gibi
    aminn tekrar tekrar tesekkur ederim guzel dusuncelerin icin

JDMWorks
    PHOTOWORKS

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)