User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
54 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Buğday tüccarlığı

furkane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Buğday tüccarlığı

Arkadaşlar Geçen gün bir tanıdık ile bir araya geldik. Kendisi buğday tüccarlığı yapıyo 6.-7. Ay'da Çiftçiden Buğday'ı alıyor, Devletin deposuna bırakıyor cüzi bir kira karşılığında 2-3. Ay'da Satıyor ,Bu 6-7 aylık dönemde kazancının %30-40 arası olduğunu söylüyor. Devlet taban fiyat açıklıyor sonrasında Borsası oluşuyor ve satılıyor. Aynı zamanda tanıdığımız buğday'ı una çevirip extra bi kazanç daha saglıyomuş tabi bu ayrı bi mesleki bilgi gerektiyor. Kar'lar güzel gözüküyor ,Aramızda bu tarz tarım tüccarlığı ile ilgilenen var mı ?

Dodoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir iş bulamadın kendine
    Not Stock I20N
    Pedal Box
    Başaran Coil
    Mud flaps

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu iş kendime değil aile büyükleri için, derinliği var mı diye merak ediyorum ? Anlatıldığı kadar kolay mı, zorlukları var mı vs. vs...

salihbilgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında paran varsa çok kolay...buğdayın kalitesine ve cinsine göre fiyat verirsin kış geldim mi buğday olsun saman olsun direkt fiyatları artar.yaz sonu çok olduğu için çiftçilerinde paraya ihtiyacı olduğundan elden çıkarırlar ucuz ucuz satarlar yani.ama bu işi bi kaç üründe yapmak daha mantıklı.mesela biz yulaf balyesini 17 liradan sattık kışın 23e 24e kadar çıktı bi balyede bu sen düşün gerisini

BthnKrkt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ithal bugday, mazota gubreye gelen zamlardan sonra en azindan bizim bolgemizde uretim ucte-dortte birine dustu diyebilirim. Bugdayda nem, guluten vb degerler fabrikalarin alis fiyatini etkiliyor. Eger saglam esnaflarla nakit calisip depolama maliyetiniz dusuk olursa para kazanabilirsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bildiğim kadarıyla bu piyasada daha çok nakit dönüyor , çek , senet oranı az . Depolama konusunda Devletin yerleri mevcut hem güvenilinir + uygun

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çeşit çeşit buğday var , bu işi yapacak aile büyükleri anlar mı bu işten ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı furkane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bildiğim kadarıyla bu piyasada daha çok nakit dönüyor , çek , senet oranı az . Depolama konusunda Devletin yerleri mevcut hem güvenilinir + uygun
    Bizde zahirecilik yapiyoruz. Bugday isini direk birinci el ciftciden siz alacaksaniz bugdayin cinsi vb durumlar fiyati etkileyen faktorler. Ama bi kac bolgeden esnaftan alip depolamayi dusunuyorsaniz cok dikkatli olmalisiniz. Gerci yapmak istendikten sonra bunlar kolay seyler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anlar ama anlasılmasada cok zor değil gibi. Çeşitlerine bende baktım birde Çiftçiyle çalışmak çoğu esnaf ile çalışmaktan daha iyi olabılcegını düşünüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BthnKrkt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizde zahirecilik yapiyoruz. Bugday isini direk birinci el ciftciden siz alacaksaniz bugdayin cinsi vb durumlar fiyati etkileyen faktorler. Ama bi kac bolgeden esnaftan alip depolamayi dusunuyorsaniz cok dikkatli olmalisiniz. Gerci yapmak istendikten sonra bunlar kolay seyler.
    Size pm atıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı furkane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anlar ama anlasılmasada cok zor değil gibi. Çeşitlerine bende baktım birde Çiftçiyle çalışmak çoğu esnaf ile çalışmaktan daha iyi olabılcegını düşünüyorum
    Esnaf var esnaf var 15 yildan fazla calistigimiz fabrikar, kisiler var. Ciftciden almak iyi gibi gorunsede bugdayin yuklenmesi nakliyesi. Yuklicek adam, tasit vs sartlari bazen paranlada yaptirsan sikinti oluyor. Sormak danismak istediginiz bisey olursa istediginiz zaman mesaj atanilirsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BthnKrkt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Esnaf var esnaf var 15 yildan fazla calistigimiz fabrikar, kisiler var. Ciftciden almak iyi gibi gorunsede bugdayin yuklenmesi nakliyesi. Yuklicek adam, tasit vs sartlari bazen paranlada yaptirsan sikinti oluyor. Sormak danismak istediginiz bisey olursa istediginiz zaman mesaj atanilirsiniz.
    Attım Bile

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    20-30bin tl ile olcak işler değil

çiftçiden direk alacakasın ama etraftaki büyük zahirecilerle ve fabrikalarla rekabet edebilecek fiyattan alman gerekecek.kışın satarkende malını verdiğin gibi parayı veren sana "lanet olsun kar mar istemiyorum,paramı kurtarayım yeter" dedirtmeyecek biyere satmaya çalışacaksın.çok çok daha fazla buğdayı olduğu için senden daha ucuza verenle kapışmaya çalışacaksın..öyle küçük çiftçiden azar azar toplar depolarım dersen bu da zor.hemen hepsi kooperatife biyere borçlu olduğundan malını veriyor kışın kullandığı krediye karşılık.vs vs

çok çok zor bir iş değil ama öyle yazın ver parayı al kışın ver malı al parayı şeklinde okadar kolay bir iş değil.
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sektör içinden adam olarak söylüyorum...oto yıkama yada bir yerlere kafe açmaya benzemez bu iş. 30-40bin ton depolama yapamıyor iseniz zaten sansınız yok. tonu 400 dolardan bi zahmet çarpın konu nerelere gidiyor bi görün. daha buğdayın tipi kalitesi çeşidine girmedik bile milyonlarca detay var. aman diyim uzak durun. anlatıldığı gibi değil bu işler.

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İsi bilmiyosaniz girmeyin riskide var....
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı the "K" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sektör içinden adam olarak söylüyorum...oto yıkama yada bir yerlere kafe açmaya benzemez bu iş. 30-40bin ton depolama yapamıyor iseniz zaten sansınız yok. tonu 400 dolardan bi zahmet çarpın konu nerelere gidiyor bi görün. daha buğdayın tipi kalitesi çeşidine girmedik bile milyonlarca detay var. aman diyim uzak durun. anlatıldığı gibi değil bu işler.
    +200 Ton Depolama yapabılcek kapasitedeyiz. Kafe işinle neye göre benzetebiliyorsunuz ? Biraz Rakamı abarttınız gibi 30-40bin Ton olarak. Tanıdığımız 300-500bin ile rahat rahat dönüyomuş . Hatta malını yeni bitirimiş 500 bin 730 bin yaptım dedi

rahatsız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence iyice araştırıp girin, forumlara vs. sorarsanız hic pozitif seyler göremezsiniz. her sey memnuniyetsiz. bu durumda kimsenin bir sey yapmaması gerekiyor.
    a piece of heaven, goes like hell. NİSSAN 350z

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gökan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İsi bilmiyosaniz girmeyin riskide var....
    Kimse direk Risk Şudur diyemiyor ama kimine Göre Zor olmayan bi iş kimine göre'De ciddi zor.

can_ank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    30.000*400=12M$ sermaye var ise, bundan çok daha karlı alüminyum ticaretini tavsiye ederim. En azından bundan daha az sermaye ve daha az riskli bi sektör.
    Buğday vs. tarzı tarım ürünleri hava durumu ile direk bağlantılı olduğundan benim gözümde hep risklidir

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)