User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
34 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Bmw e90 ses sistemi ile boğuşan varmı?

HaTToRi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bmw e90 ses sistemi ile boğuşan varmı?

ses sistemi uygulamak için bu kadar zor bir araba daha varmıdır acaba? Teyp olarak dynavin ilk üretim cihaz dahi kullandım, kapılar ve arkalara konan 10cm lik hoparlörleri Alpine ile değiştirdim, koltuk altına 1 adet takılı gelen 16cm lik kendini subwoofer sanan hoparlörü orjinal harman kardon üretimi 20cm lik ile sağ-sol olarak değiştirdim. Ses baya bişeye benzedi ama bagaj için farklı çaplarda ve markalarda portlu-portsuz pasif subwoofer denemelerimden pek bir verim alamadım..sebebi yalıtım. Kullandığım amplifikatörler gayet güçlü, arkada subwooferin canını çıkarıyor ama keyfi ön tarafda çok az hissediliyor. Son olarak amerikadan monster marka rca ve hoparlör kabloları getirttim, çok kaliteli bir rca-line çevirici getirttim. Tesisatı vs. değiştirip tekrardan bir ayar vereceğim. Başka varmı benim gibi uğraşan, boğuşan?

ses sistemi bileşenlerim;

Orjinal bmw professionlar cd çalar (alpine üretimi)
    Dragster DAD 1201.D amplifikarör + hama rca-line çevirici
    Alpine marka 10cm tweeterlı hoparlör 2 ön-2 arka
    Merkezde pioneer ts-s20 tweeter 1 adet
    Koltuk altlarında orjinal bmw harman kardon üretimi 20cm subwoofer 2 adet
    bagajda 30cm kicker slim woofer
    Yamaha DSP-AX1 varsa gerisi teferruattır...

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bızım yaptıgımız bı e90 ımız var. brax component RE sxx12 2 adet bass audıson thesıs amfıler,bıt one processor kullandık. ıstanbulda olsaydın dınletırdım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bızım yaptıgımız bı e90 ımız var. brax component RE sxx12 2 adet bass audıson thesıs amfıler,bıt one processor kullandık. ıstanbulda olsaydın dınletırdım
    zaten küçük olan bagajı tamamen doldurmadan bişeyler yapmak istiyorum. Sese birazda bu engel oluyor. İşimi görebilecek tek wooferlu bir kabini sök tak yapmaya razıyım. PIONEER TS WX304-T BASS TUBE denemeyi düşünüyorum bir tek TUBE şeklinde olanları denemedim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kapalı kutu yaptıgımız ıcın ıkı bass totalde 60 lıtrelerde calısıyor. tek 30 ıle tatmınkar bass sesı alman bıraz zor o aracta

Providence - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bmw sedanlarda bagaja bas atarak , portlu yada portsuz mağlesef bir sonuç alamazsın bagaj izole olduğundan bas kendi dünyasında çalmaya çalışır , eline tek geçicek şey bagaj zangırtısı olur mağlesef. Aracı istanbula getiriebilicek olsan çok başarılı şekilde halledilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kapalı kutu yaptıgımız ıcın ıkı bass totalde 60 lıtrelerde calısıyor. tek 30 ıle tatmınkar bass sesı alman bıraz zor o aracta
    Tek 20 ile bile alır tatminkar bass , önemli olan konumlandırma ve kutu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Providence Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bmw sedanlarda bagaja bas atarak , portlu yada portsuz mağlesef bir sonuç alamazsın bagaj izole olduğundan bas kendi dünyasında çalmaya çalışır , eline tek geçicek şey bagaj zangırtısı olur mağlesef. Aracı istanbula getiriebilicek olsan çok başarılı şekilde halledilir.
    Tamamlanmış araçların fotoları varmı? Yada yapılacak işlem nedir? Genelde uçakla geliyorum istanbula arabayla gözüm kesmiyor. Yaptığınız işlemlerin montajını burada yapsak olmazmı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tek 20 ile bile alır tatminkar bass , önemli olan konumlandırma ve kutu
    Tatminkar bas? Kime gore neye gore ? Sedan bi arabada 20cm bassla tatminkar bass biraz goreceli kavram.kendin yazdin ayri bi oda bmw de diye, iceri hava verecek bir delik acmadiktan sonra konumlandirma neye yarar? Benim ortagim ozhan dogruer montajcilik konusunda bilinir biraz

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    aldığım bütün araçlarımın orjinalliğini bozmadan ses sistemini güçlendirmişimdir bir e90 ım varken el bile sürmedim 8 bin tl harcanmış helix sistemle döşenmiş e90 gördüm ses gene bir şeye benzemiyordu.. o araçda aracın orjinalliğini bozmadan kaliteli bir tonaj elde etmek çok zor..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Tatminkar bas? Kime gore neye gore ? Sedan bi arabada 20cm bassla tatminkar bass biraz goreceli kavram.kendin yazdin ayri bi oda bmw de diye, iceri hava verecek bir delik acmadiktan sonra konumlandirma neye yarar? Benim ortagim ozhan dogruer montajcilik konusunda bilinir biraz
    brax ne kullandınız merak ettim matrix serisindenmi kullandınız m2c yada m3c lerden.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ozhan a selamlarimi ilet , o da beni ve Halil Solak'i oldukca iyi tanir X5 in montajini inceleseydin aslinda bu selamlasma ve selam gonderme konularina girmenin gereksiz oldugunu gorebilirdin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında bas kabini arka kolcağa gelecek şekilde ayarlasanız %30 40 arası değişir tonaj da

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı uqur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslında bas kabini arka kolcağa gelecek şekilde ayarlasanız %30 40 arası değişir tonaj da
    Bagajin aracin ic hacminden izole oldugu araclarda 2 secenek war

1. si sub in torpido ici veya altina sealed yani kapali kutu seklinde montajlanmasi

2.si ise sub panzidota portlu kutu ile montajlanmasi ; bu sayede port ve bass in islevini yerine getirmesidir.

Bagaja orta kolcagi iptal ederek bile bir sub atsaniz tam verimini asla alamazsiniz.

Tabi bandpass ile iki cikisi da iceri verebilirseniz yine sonuc alirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    önemli olan kolon takabilmek değil surround'da kaliteli sesi yakalayabilmek.. yoksa etrafda bir ses curcunası içinde arkadan gümgüm önden ciyaklama sesleri içinde arabanın içinde ses sanılan kaotik bir ortam olur ilk başda güzel gelir sonra baş ağrıtmaya başlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    önemli olan kolon takabilmek değil surround'da kaliteli sesi yakalayabilmek.. yoksa etrafda bir ses curcunası içinde arkadan gümgüm önden ciyaklama sesleri içinde arabanın içinde ses sanılan kaotik bir ortam olur ilk başda güzel gelir sonra baş ağrıtmaya başlar
    Surround derken 5.1 kayıt mı dinliyceksiniz stereo sistemi düzgün yapabilen adam yok daha ülkemizde mağlesef

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ozhan a selamlarimi ilet , o da beni ve Halil Solak'i oldukca iyi tanir X5 in montajini inceleseydin aslinda bu selamlasma ve selam gonderme konularina girmenin gereksiz oldugunu gorebilirdin
    X5 ini biliyorum merak etme her acilan konuda linkini paylatigin icin, aracin icin burda yorum yapmak istemiyorum . Halilide bilirim...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Surround derken 5.1 kayıt mı dinliyceksiniz stereo sistemi düzgün yapabilen adam yok daha ülkemizde mağlesef
    genede baya kaliteli iş çıkartanlar var türkiye ses sistemlerinde mesela kevork var en son ferrari italia yapmıştı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    X5 ini biliyorum merak etme her acilan konuda linkini paylatigin icin, aracin icin burda yorum yapmak istemiyorum . Halilide bilirim...
    Her konuda paylasiyorsun derken bu 2. paylasimim , m3 un de muhtemelen yaz sonu montajina baslariz. X5 i dinleyip yorum yapabilirsin istedigin zaman hic sikinti yok

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)