Aracimin yag degisim zamani geldi henuz belimi dogrultamadan.Bu konu cok tartisildi, cok konusuldu ama hala karar veremiyorum.
Suan aracimda 10/60 Castrol Edge var. Oncelikle sunu soyleyeyim neden 10/60 koydun diyenler olacaktir. Yuksek sicaklikta en ustun koruma icin bu yagi tercih ettik. Aracin guzel vtec acmasi icin, arabanin biraz yol yapmasi lazim, yagin isinmasi gerekiyor.
2 saat trafikte kalmistim gecen gun, onun oncesinde hic vtecte kullanmamistim o gun, trafik acildi dedim bir deneyeyim araci, bakalim yag sicakligi aracin vtec acisini degistirecek mi dedim, bi bastim, 2. viteste vtec acarken vtec sesi patladi resmen, sarmaya basladi tekerler, asfalti kazdi resmen, o kadar degisti araba. Anladimki vtec kalin yagi sevmiyor, cunku hic boyle bir vtec acisina tanik olmamistim aracimin.
1- Sizce hangi yagi koymaliyim? Castrol Edge 10/60 almis bulundum fakat degistirebilirim diger bir Castrol yag ile.
2- Castrol 10/40 yada 5/40 koysam, aracimin segmanlari 10/60'a alismis midir? Bu durumda yag yakma gibi bir durum olur mu? Yada subap lastiklerinden sizma yapar mi? 81.5 mm tiik piston ve riik segmanlar. 20-50 yag ile 800 km ilk rodajimi yaptim, sonrasinda 10-40 mobil yari sentetik yag ile 2. rodajimi 1000 km yaptim ve sonrasinda 10/60 castrol edge koyduk.
3- ***** yaz geldi, havalar isinacak ve sanirim yazi bu koyacagim yag ile gecirecegim. Belki yazin ortasinda tekrar bir degisim yapabilirim kullanima gore. 10/40 yada 5/40 bir yag yataklari doker mi? Motorda yeni yeni kendini buluyor, rollerede cikmaya baslayacagim, en az 5 - 6 deneme olur. Yataklar taiho, krank 0 olcu, kollar orjinal pr3. Yag sicaklik ve yag basinc gostergem yok.
4- Aracimda p28 beyin ve yazilim var, avans kışın 10/60 yag varken guvenli modda beyinden yazilim esnasinda acildi. Avans vururda yataklari doker mi? Kapakta yuzeyden 1 kez silme var, taslama yok, bloktada taslama yok.
Suan gayet saglikli calisiyor, masallah, gercekten harika bir yag castrol edge 10/60, cok memnun kaldim fakat sabahlari motor sogukken yag lambasinin 2 saniye gec sonmesi ve guzel yurumesi, guzel vtec acmasi icin motorun iyi isinmasi gerekiyor. Birkac kez basarsan yagi isitmis olursun derseniz, bu seferde baski balatam kaciriyor arac cok isininca.