User Tag List

10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Muayene, Ekzost Pulu, MMO, LPG, Sızdırmazlık Prosedür

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Muayene, Ekzost Pulu, MMO, LPG, Sızdırmazlık Prosedür

Gelecek ayın 7 sinde muayenem bitiyor. Ekim in 10-12 günü cumartesi pazar hariç tatil
    olduğu için zaman kaybetmeden bu sıkıntılı işi bitirmek istiyorum.

Şimdi aracıma yeni LPG taktırdım. Faturasını filan kestirmedim. Ekzost pulu da geçmiş.
    Ruhsatta da muayene için yer kalmamış. Sırasıyla nasıl bir yol izlemeliyim fazla zaman
    ve para kaybetmeden ? Bayrama kalmadan bu işi bitireyim istiyorum...

Bir de ruhsatların iki yaprağı da değişecek tüm bu işlemlerin maliyeti ne çıkar....
    Ha unutmadan geçen hafta katalizatörümün içi boşaldığı için oraya susturucu taktık
    sıkıntı yaratır mı ? bir de LPG dolum ağzı benzin dolum ağzının yanında Mimarsinan
    MMO sıkıntı yaratmamış şimdiye kadar böyle bir duruma ama bilmiyorum artık ???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kerem abi selam Ağustos ayında aynı işlemleri yaptım bende sırası ile sana anlatayım, önce egzoz pulunu hallet dışarda yakın olan biryerde 20-25 lira civarı fiyatı var, TUV'de 30 küsür lira, daha sonra; makina mühendisleri odası sızdırmazlık muaynesi için bu adresten randevunu alıyorsun, yanında proje ve lpg faturası vs eksik evrak olmasın, benim araçta tüp üzerine ve motor içine baktılar, dolum yerine bakmadılar, istasyon eski yerinden taşındı, büyükçekmeceyi geçtikten sonra çatalca sapağından girince ilk kavşakta soldaki benzin istasyonunun içinde, lpg sızdırmazlık ücreti 25 Tl.
    SIZDIRMAZLIK RANDEVU SİSTEMİ - TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
    Tuv istasyonuna gitmeden ek-1 doldurtman gerekiyor, istasyonun çevresinde veya sızdırmazlık muaynesinin bulunduğu yerde dolduranlar var, 15 lira
    Tuv istasyonuna muayneni yaptırıyorsun ek-1 formunu onaylıyorlar,
    Tuv muayneni yaptırdıktan sonra adresinden randevu alıyorsun, normalde tescil belgesinin değişmesi yeterli oluyor, trafik yaprağında muayne satırı için değişecek o zaman tamam, Tescil yaprağı 66,5 lira Trafik yaprağı 89 lira
    https://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/
    daha sonra muayne istasyonunun onaylayıp sana verdiği tüm evraklarıda alarak emniyete teslim ediyorsun ben hiç beklemedim hemen yazdırıp ruhsatımı verdiler, şimdiden kolay gelsin.
    40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YavuzNaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kerem abi selam Ağustos ayında aynı işlemleri yaptım bende sırası ile sana anlatayım, önce egzoz pulunu hallet dışarda yakın olan biryerde 20-25 lira civarı fiyatı var, TUV'de 30 küsür lira, daha sonra; makina mühendisleri odası sızdırmazlık muaynesi için bu adresten randevunu alıyorsun, yanında proje ve lpg faturası vs eksik evrak olmasın, benim araçta tüp üzerine ve motor içine baktılar, dolum yerine bakmadılar, istasyon eski yerinden taşındı, büyükçekmeceyi geçtikten sonra çatalca sapağından girince ilk kavşakta soldaki benzin istasyonunun içinde, lpg sızdırmazlık ücreti 25 Tl.
    SIZDIRMAZLIK RANDEVU SİSTEMİ - TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
    Tuv istasyonuna gitmeden ek-1 doldurtman gerekiyor, istasyonun çevresinde veya sızdırmazlık muaynesinin bulunduğu yerde dolduranlar var, 15 lira
    Tuv istasyonuna muayneni yaptırıyorsun ek-1 formunu onaylıyorlar,
    Tuv muayneni yaptırdıktan sonra adresinden randevu alıyorsun
    , normalde tescil belgesinin değişmesi yeterli oluyor, trafik yaprağında muayne satırı için değişecek o zaman tamam, Tescil yaprağı 66,5 lira Trafik yaprağı 89 lira
    https://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/
    daha sonra muayne istasyonunun onaylayıp sana verdiği tüm evraklarıda alarak emniyete teslim ediyorsun ben hiç beklemedim hemen yazdırıp ruhsatımı verdiler, şimdiden kolay gelsin.
    Yavuz bi dakika şurayı anlamadım...

Tuv istasyonuna muayneni yaptırıyorsun ek-1 formunu onaylıyorlar, Burada sadece LPG bağlandığını mı onaylıyorlar tadilatı yani...
    Sonrasında normal Tuv muaynesi için randevu ?

1, Bütün bunları 1 güne sığdırabildin mi ?
    2, MMO Cumartesi çalışıyor mu acaba ?
    3, TUV de EK1 i onaylama için randevu gerekli mi ?
    4, İEM Deki işlemlerde LPG Dönüşüm seçeneği mi yoksa Trafik tescil belgesi tebdil seçeneğini mi seçiyorsun ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi sen herşeyden önce ilk Lpg sızdırmazlık randevunu al, birbirine yakın olduğu için hadımköy Tuv istasyonuna randevu alabilirsin, Tuv de hem tadilat hem araç muaynesi hepsi bir arada yapılıyor, ayrıca bir randevu almıyorsun Tuv'de zaten yine Lpg tüpüne ve motor içindeki bağlantılara bakıyorlar aynı zamanda periyodik muaynede yapılıyor Ek-1 formuna aynı zamanda muayne etiketini yapıştırıyorlar, sen trafikten ruhsatını yenilediğin zaman ilk muayne geçerlilik süresi satırında muayne yaptırdığın bitiş tarihi yazacak, lpg istasyonunda en fazla bekleme süresi 1-1,5 saati bulmaz, MMO cumartesi çalışmıyor, emniyet kısmı hariç hepsi bir güne sığar, tavsiyem MMO randevusu ile TUV randevusu arasında en az 3 saat fark olsun çok sıkıntıya girmemek, yada cuma günü Sızdırmazlık muaynesini yaptırıp, cumartesi TUV e gitmek.

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    banada motor işletme prosedürü lazm varmı aranızda bu işlemi yaptıran?
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yavuz bi dakika şurayı anlamadım...

Tuv istasyonuna muayneni yaptırıyorsun ek-1 formunu onaylıyorlar, Burada sadece LPG bağlandığını mı onaylıyorlar tadilatı yani...
    Sonrasında normal Tuv muaynesi için randevu ?

1, Bütün bunları 1 güne sığdırabildin mi ?
    2, MMO Cumartesi çalışıyor mu acaba ?
    3, TUV de EK1 i onaylama için randevu gerekli mi ?
    4, İEM Deki işlemlerde LPG Dönüşüm seçeneği mi yoksa Trafik tescil belgesi tebdil seçeneğini mi seçiyorsun ?
    İem de lpg dönüşüm işlemini seçiyorsun abi,

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi sen herşeyden önce ilk Lpg sızdırmazlık randevunu al, birbirine yakın olduğu için hadımköy Tuv istasyonuna randevu alabilirsin, Tuv de hem tadilat hem araç muaynesi hepsi bir arada yapılıyor, ayrıca bir randevu almıyorsun Tuv'de zaten yine Lpg tüpüne ve motor içindeki bağlantılara bakıyorlar aynı zamanda periyodik muaynede yapılıyor Ek-1 formuna aynı zamanda muayne etiketini yapıştırıyorlar, sen trafikten ruhsatını yenilediğin zaman ilk muayne geçerlilik süresi satırında muayne yaptırdığın bitiş tarihi yazacak, lpg istasyonunda en fazla bekleme süresi 1-1,5 saati bulmaz, MMO cumartesi çalışmıyor, emniyet kısmı hariç hepsi bir güne sığar, tavsiyem MMO randevusu ile TUV randevusu arasında en az 3 saat fark olsun çok sıkıntıya girmemek, yada cuma günü Sızdırmazlık muaynesini yaptırıp, cumartesi TUV e gitmek.
    Yavuz valla çok teşekkür ederim... Son olarak IEM den randevu alırken hangi işlemi seçtim bi de
    bana cep tel PM atsana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İem de lpg dönüşüm işlemini seçiyorsun abi,
    Eyvallah... Ben MimarSinan da yaptırmayı düşünüyorum...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu kısımda önemliydi.... Bi daha pul yapıştırsın diye TÜV e gitmeme gerek yok yani

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu kısımda önemliydi.... Bi daha pul yapıştırsın diye TÜV e gitmeme gerek yok yani
    Aynen öyle Tuv den çıktıktan sonra bidaha orda işin kalmayacak.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)