User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
81 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Forumdaki kullanicilara karsi guven sorunu

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)

Forumdaki kullanicilara karsi guven sorunu

Bu konuyu, iyi niyetli, dürüst,şerefli Tech kullanıcılarına hitaben yazıyorum.

Son zamanlarda forumdaki alisveris bolumlerinde bazi kullanicilarin, digerlerinin haklarini yediklerini, iyi niyetlerini suistimal ettiklerini goruyorum.

Her zaman curuk elmalar vardir, ozellikle modifiye camiasindaki çürük adamların oranı ne yazıkki diğer camialara göre yüksek.

Sürekli araba yarıştırmaya çalışan, ne iş yaptığı belli olmayan, sanayilerde zaman zaman farklı dükkanlara takılan bu adamlar, forumlarda ilginç bir şekilde popüler oluyorlar.

Gerçek hayatta iş yaparken, ev kiralarken ilk sorulan soru, sen ne iş yapıyorsun, yerin yurdun neresidir sorusudur? Daha sonra TC kimlik no istenir, bankalara sorulur.

Forumda neden bunu yapmıyorsunuz arkadaşlar, alışveriş yapmadan önce sorun soruşturun, önceden kimlerle ne iş yapmış, yeri yurdu belli mi? Düzenli bir işe sahip mi? Ben evime kiracı alırken, neredeyse bordrosunu istiyorum,bunu siz de yapıyorsunuz, siz hiç tanımadığınız adama para gönderirken daha dikkatli olabilirsiniz.

araba yarıştırıp, diğerlerinden hızlı izlenimi verip o arabaları ettiğinden fazla paraya satan kullanıcılar var. Bu mantalitedeki bir insandan alışveriş yaparken iki kere düşünmeniz yerinde olacaktır.
    Built to fall....

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha önce bu konuyu açtım kapatıldı. Kopnu 3 gün önce 14 bine alına arabanın nerdeyse aynı hafta neden 20 bine tekrar satılmaya çalışıldığıydı.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu forumda ki üyelerle defalarca alışverişim oldu. Allah'a şükür ne param kaldı ne de parası kalan oldu.

Sevgili Ranthor ;

buraya ilan açan herkesi kendimiz gibi zannediyoruz. ilana,içeriğine,şahsa güven duygusu bir ilan sitesinde ki satıcıya duyulandan daha fazla.

ayrıca ayıp olur mu diye de insan mahçup oluyor. daha geçen hafta Emrah kardeşimizle jant lastik için anlaştık. alışverişin adını koymak için kaparomu gönderdim. bir şekilde kısmet olmadı ve aynı gün iadem yapıldı.

şimdi Emrah'a deseydim ki ;

-Ben sana kaparo yolluyorum ama ya sonra sana bişey olursa , bana nasıl 100 liramın yanmayacağını taahhüt edebilirsin desem ?

hoş olmayacak bir muhabbet değil mi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha önce bu konuyu açtım kapatıldı. Kopnu 3 gün önce 14 bine alına arabanın nerdeyse aynı hafta neden 20 bine tekrar satılmaya çalışıldığıydı.
    Binicem edicem diye yalan söylüyorsa bu ayıptır evet ama 14 bine adam acil satmak zorundadır diğeri aracı alır,bu satanında işine yarar.sonra adam kar etmek için satar bunda pek bişey yok gibi.

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bedelsiz satiliklar gibi bir konu vardi oradan iyi niyetli kisiden bedavaya parca alip sonrasinda satani gordu bu gozler..

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu alemde çok sahtekar adam gördüm tanıdım
    Çok uzun süredir hayatımda ve çevremde barındırmamaya çalışıyorum
    Güzel bir uyarı olmuş Ranthor
    Karşıdakini kendin gibi görme huyundan vazgeçilmesi lazım ...
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

s2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ticaret sonuçta kimseyi suçlayamayız ki bu konuda
    Neden 14 bine aldın madem satacaksın demek bence saçma

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bedelsiz satiliklar gibi bir konu vardi oradan iyi niyetli kisiden bedavaya parca alip sonrasinda satani gordu bu gozler..
    Ahahah evet lan audi map sensörümüydü ne ööle bişeydi sanırım

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dump valve ydi kankacim :$

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sadece nickini bildiği siteden tanıdıgı üye, satış yaptıgı herşeye on numara diye yazanlar var. Bunlar bi cok kişinin başını yakıyor. Bide şu var başıma geldi adam arabasına para harcıyosa oo hacı on numara al bundan al deniyor oysa adam dolandırıcı paranı kurtarana kadar zorluk cekiyorsun. Özellikle yüzyüze tanımadıgınız, sıkı ticaretlerde bulunmadıgınız kimseye kefil referans olmayın.

sonrasnda bazen soruşturmakda işe yaramayabiliyor. adamın ne mal oldugunu biliyorlar, ama yazmıyorlar ya korkudan, ya arkadaşlıkdan bi şekilde yazılmıyor. iş patlak verince aa banada yaptı onada yaptı deniliyor gördük bunları . ben bi kişiyle sıkıntı yaşadım onuda yeri geldikce soru geldikce söledim başkasının başı yanmasın diye.

forumda ticarette bariz ,bile bile yanlış yapan adam varsa (bazen iki tarafdada saçma sapan şeyler oluyor ona dicek bişi yok) kendi fikrim bunun cezasını birazda yönetim kesmeli. Yoksa adam meslek edinmiş ondan bundan calmayı, ayıplı mal satmayı huyundan vazgeçmiyor.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Istediği fiyata satabilir kullanıcı bu arabayı, yani 20 ye satabiliyorsa bize ne?

Iyı feedback de önemli değil, çok fazla şakşakcı var, burda feedback sistemi gerçekten alışveriş yapanla eklenmesi gereken birşey, ama cakal cok, kim uğraşak bunlarla.
    Built to fall....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o arkadaşın nickini bana söyler misiniz?
    Built to fall....

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Heryerde bu ibccccccxxxxxxelerde var malesef.oyuzden iyice sorusturmak lazim fazla guvenmemek lazim

arsenikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu forumda zaman zaman konu açıyor bişeyler satmaya yada bişeyler arayan insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum ama hiç bi zaman 5 e alıpta 20 ye satmaya çalışmadım benim niyetim sedece kendi çapımda madem bu forumdayım yarın öbür gün yüz yüze gelicez neden insanlara yardımcı olmamayım benim şahsi düşüncem bu
    Bunlara çikolata istediğinde fare zehri vermeyen bakkalın amk.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anlamıyorsunuz. Bu forumdaki forumdaşının kötü maddi durumundan fayda sağlayıp onun 16 ya satmaya çalıştığı aracı 14 e bitirip ardından aynı siteye 20 liraya ilan koymakta ben iyi niyet göremiyorum.

Dibin dibini yap kanka--ilk arabam olacak kanka--anam destek olmadı kanka.... Ondan sonra bebekler bebeği araba al sana 20 lira.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o arkadaşın nickini bana söyler misiniz?
    Valla hatırlamıyorum nickini ama hatta konu açılmıştı, bedava veren arkadaş durumu farkedip ulan bu ne terbiyesizliktir gibi bi konu mu açmıştı yoksa satılık ilanına mı yazmaya başlamıştı tam hatırlamıyorum ama baya bi konuşulmuştu. İlk başta kıvırmaya çalıştı yok o bu değil başka parça bu falan diye ama sonra kalktı sanırım konu

Ulan bari git başka sitede ver ilanı di mi

Anlamıyorsunuz. Bu forumdaki forumdaşının kötü maddi durumundan fayda sağlayıp onun 16 ya satmaya çalıştığı aracı 14 e bitirip ardından aynı siteye 20 liraya ilan koymakta ben iyi niyet göremiyorum.

Dibin dibini yap kanka--ilk arabam olacak kanka--anam destek olmadı kanka.... Ondan sonra bebekler bebeği araba al sana 20 lira.
    Yok anlıyorum seni ama yapacak birşey yok Allah kötü duruma düşürmesin kimseyi, ben çok araba aldım sattım ama bugüne kadar bir arabamıda ucuza alıp pahalıya hatta aldığım fiyata satamadım hep ben alırken arabanın sahipleri ağa paşa oldu, keyfe keder satılık, tok satıcı, satılmazsa dursun garajda şekli vardı, satarkende abi annem sütten kesilmiş beni emzirememiş, çatıya ufo düştü damımız açık, haciz geldi evimizi aldılar arabada yatıcaz vs vs

Lan ne bahtsız adamım ben amk

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konuyu, iyi niyetli, dürüst,şerefli Tech kullanıcılarına hitaben yazıyorum.

Son zamanlarda forumdaki alisveris bolumlerinde bazi kullanicilarin, digerlerinin haklarini yediklerini, iyi niyetlerini suistimal ettiklerini goruyorum.

Her zaman curuk elmalar vardir, ozellikle modifiye camiasindaki çürük adamların oranı ne yazıkki diğer camialara göre yüksek.

Sürekli araba yarıştırmaya çalışan, ne iş yaptığı belli olmayan, sanayilerde zaman zaman farklı dükkanlara takılan bu adamlar, forumlarda ilginç bir şekilde popüler oluyorlar.

Gerçek hayatta iş yaparken, ev kiralarken ilk sorulan soru, sen ne iş yapıyorsun, yerin yurdun neresidir sorusudur? Daha sonra TC kimlik no istenir, bankalara sorulur.

Forumda neden bunu yapmıyorsunuz arkadaşlar, alışveriş yapmadan önce sorun soruşturun, önceden kimlerle ne iş yapmış, yeri yurdu belli mi? Düzenli bir işe sahip mi? Ben evime kiracı alırken, neredeyse bordrosunu istiyorum,bunu siz de yapıyorsunuz, siz hiç tanımadığınız adama para gönderirken daha dikkatli olabilirsiniz.

araba yarıştırıp, diğerlerinden hızlı izlenimi verip o arabaları ettiğinden fazla paraya satan kullanıcılar var. Bu mantalitedeki bir insandan alışveriş yaparken iki kere düşünmeniz yerinde olacaktır.
    Fakirlikten Ozan, bunlarin hepsi fakirlikten.

Sen saniyor musun ki yeri yurdu belli olmayan, kimdir nedir ne ayaktir bilinmeyen, karabatak gibi orda batip burda cikan adamlari "temiz" sandiklari icin alis veris yapiyor insanlar? Ilgisi bile yok, bile bile, goz gore gore lades oluyorlar.

Neden? Cunku normalden dusuk rakamlara alacaklar ya urunleri, guvenilir adamlara, bu isi yapanlara sorunca aldiklari fiyatlar daha yuksek ya, gidip ipsiz sapsiz insanlarin lafina guvenip "dibinin dibi" ne almaya calisirken mokoko oluyorlar.

Fakirlikten kisaca, isin ozu bu...

Bu arada Tago, bir mal satildigi zaman, alan bunu nasil aldi, kaca aldi, niye aldi diye sorulmaz keza bu sorular alaciyi baglamaz, sadece aliciyi degil kimseyi baglamaz. Satan istedigi fiyata satar, alan alir, almayan almaz. Bunun iyi niyetle, kotu niyetle ilgisi yok...
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

athem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok satis yaptim allaha sukur hic bir sorun yasamadim ne kargo geri geldi ne parada sorun yasadm ne urun kotu cikti

Son zmanlarda bu satis konusu iyce gun yuzune cikti paraya bakıyorlar ama adam arkandan kufur ediyo ne anlami kaliyoki

Ama bise alacaksam arastirip ole alirim

Bizim insanimizdada var yeri geldkce bende yapiyorum sizde yapiyorsunuz acil bise lazim hemen pat die arastirmadan aliyoruz snra ortada kaliyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla bu forumda çok bilinen yeri yurduda olan ama satın alınacak arabaya *** atıp piyasasını çok düşüren insanda dolu... Aynı araba için cebine para koyup satın almaya gidenide gördüm.

Yakın tarihli örneğinide verebilirim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)