evet arkadaşlar,2013 model 636 ım(ABS) için bazı parçalar almıştım uzun süredir uygun bir zamanı bekliyordum montaj için,geçen hafta sonu parçaları montajladım.sadece dyno üzerinde fuel map ve ingtion map ayarını yapacağız.aklımda oem ecu reflash ta var,trde bir firma ile görüşmedeyim kendilerinden haber bekliyorum.motosiklet bölümü altında project bike diye bir alt topic olmadığından buraya açıyorum konuyu,sayın yöneticilerimiz uygun görmezlerse lütfen taşısınlar,
parça listesi;
-BMC RACE AİR FİLTER,
-AKRAPOVIC RACİNG LINE KOMPLE SET(OEM DEN TAM 6,5 KG HAFİF)
-POWERCOMMANDER 5 FUEL MODUL
-POWER COMMANDER 5 INGTION MODUL
-POWER COMMANDER 5 QUICK SHIFTER(REZERVE SHIFT PULL TYPE SENSOR)
-EGSOZ EMİSYON DELETE KİT(EMRAH YAVUZ)
-MRA ÖN CAM(%17 DAHA AZ RÜZGAR DİRENCİ)
-OHLINS SCOOT DİREKSİYON DAMPERİ(BRAKET DİZAYNI KENDİME AİTTİR.)
-ÖN-ARKA SEHPAYA ALMA TAKOZLARI(DİZAYNI KENDİME AİTTİR.)
-BİR KAÇ STIKIR)
ilerki zamanlardaki setup planım ise
-PPR RACE PORT AND AİR STACKS
-0.55 KAWASAKİ RACE TEAM SLİNDİR KAPAK CONTASI(OEMDEN 0.1 MM DAHA İNCE)
-YENİDEN DYNODA AYAR VE 131-133 WRHP)(97 OKTAN POMPA BENZİNİ İLE)
parça montajlarını kendi hobi garajımda yaptım.pc5 hakkında bilmeyenler için kısa bir bilgi vereyim isterim.dynojet motosikletler için piggy back fuel ve ingtion modul de dünya lideridir.ayrıca yine dyno ları ile ünlüdür.turbo hayabusa projelerinde dahi sıklıkla ve güvenle kullanılır.dyno üzerinde 10 farklı gaz pozisyonu,250 devir aralığında ve en önemliside tüm viteslerler için ayrı ayrı afr ve ateşleme avansına real time olarak(dyno üzerinde)imkan veren pnp bir ünitedir.benim motosikletim stok olarak arka tekerde 110-114 hp arası bir güç üretmekte bu ekipmanlarla hedefim iyi bir ayarla VE 97 OKTAN POMPA BENZİNİ İLE 125 wrhp alabilmek,sadece eksoz,filitre ve pc5 fuel modul ile tune edilmiş trde 123.3 hp alınan 636 var.ben avansada müdahele edebileceğim oradanda 2-3 hp çıkarabilirsem süper olacak,dbn topiği altında stok olarak 100-200 km/h +0.16 eğimde 5.856 sn çıkarmıştım.ayardan sonra iyi bir eğimde hedefim 4.9-5.2 sn arası.iyi seyirler diliyorum...
![]()