User Tag List

Sayfa 1/15 12311 ... SonSon
281 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Bir garip volant hikayesi | kalipson adlı üye ile ilgili

RedSun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bir garip volant hikayesi | kalipson adlı üye ile ilgili

Kendi aracıma bundan 1-2 ay evvel aldığım sıfır baskı balata ve volanımı 1000km hadi en fazla 1500km kullandım.

Bu kiti aldıktan sonra aracım zaten arıza verip verip durduğundan doğru düzgün süremedim bile.

akabininde geçen hafta motor indi yapılmaya başladı. bu arada hafif volan buldum ve kendi volanımı satışa çıkarttım. kalipson adlı üye talip oldu ve ankaraya yolladım.

aşağıda resmini paylaştığım volanın yanık olduğunu kendisine söylemiş ve inandırmış.

sıfır baskı balata ile kullanılan sıfır volanda böyle izler normal değilmi?

USTA!'nın dediği gibi yanık olsa benim baskı balatam bitik olmazmıydı?

ben sattığım üründen eminim, nasıl kullandığımdan eminim ama bu ustayı aradığımda bana bu volan nasıl yanar bana bir açıklama yaparmısın dediğimde "sen kendin daha iyi bilirsin" deyip kısa kesip bir cevap veremedi.

şimdi Allah rızası için max 1500km deki bir volanın nasıl olcağını ve bu volanda sıkıntı varmı yokmu resimlerden gördüğünüz kadar açıklayabilirmisinz?

soldaki ayna gibi olan benim volanım. sağdaki kendi aracından çıkan volan.

benim volan

edit: usta sıfır volan takmış bilginize
    2.0T FSI

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hakim olduğum bi konu değil ama resimlere bakıldığında volan pırıl duruyor daha 0 parlaklığı üzerinde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oznsrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hakim olduğum bi konu değil ama resimlere bakıldığında volan pırıl duruyor daha 0 parlaklığı üzerinde
    benimde hakim olduğum bi konu değil ama o volanın temiz olduğunu ben biliyorum.

açıklık getirebilcek kimse yokmu?
    2.0T FSI

Can's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende 2 bin yaptım volanımla ve baskı balatamla sonra soktuk manzara bu sekılde degıldı yanı en kucuk bır yanık yoktu taslatıp taktıgımızda nasılsa o sekıldeydı. bu sankı bana bıraz yanmıs gıbı geldı ama bu tabı her aracta aynı olucak dıye bır sey yok belkı normaldır rs ıcın
    powered by:
    Can's

VOLVO C30 d2 ///97 E36 M3 EVO

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Can's Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende 2 bin yaptım volanımla ve baskı balatamla sonra soktuk manzara bu sekılde degıldı yanı en kucuk bır yanık yoktu taslatıp taktıgımızda nasılsa o sekıldeydı. bu sankı bana bıraz yanmıs gıbı geldı ama bu tabı her aracta aynı olucak dıye bır sey yok belkı normaldır rs ıcın
    volanın kafası oynuyomu sende?

volandaki yanık bu şekildemi olur?
    2.0T FSI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada 2. resime bakıldıgında yanan volanla alakası yok gibi puruzlu yuzeye sahıpduruyor goruntu olarak yanık gıbı gorunebılır cok az ama onemlı olan yuzeyınde puturlerı resımden bıle gorunuyor kullanıp denemek lazım kısacası benım fıkrım
    powered by:
    Can's

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RedSun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    volanın kafası oynuyomu sende?
    oynamıyor sen konuyu actıgında ılk resım vardı net goremedım suan 2. resımde hersey ortada zaten volan bence dırek kullanılır yuzeyındekı puturler 2. resimde gorunuyor
    powered by:
    Can's

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Can's Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    oynamıyor sen konuyu actıgında ılk resım vardı net goremedım suan 2. resımde hersey ortada zaten volan bence dırek kullanılır yuzeyındekı puturler 2. resimde gorunuyor
    aynen sen diyince bende şimdi dikkat ettim. çizgileri belli oluyor.
    2.0T FSI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eğer bu bu volan 1500 değilde 10000km yapmış olsaydı inanıyorumki o izler sürtünmeden dolayı silinip giderdi. yanlış mı düşünüyorum?

Volan yanarmı ya???
    2.0T FSI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Volan yandığı zaman mor-mavi bir renk alıyor. En azından ben daha önce yaktığımda öyle olmuştu. Otto'nun ucu yanık tabir edilen egzozları gibi oluyor rengi.

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kötü yorum yapmak huyum degildir ama bu konuda USTA sanki iscilik ucretinden alicagi ucret tatmin etmedigi icin parcadanda kazanc elde etmis ...
    Senide ekarte etmis
    Klasik sanayici zihniyeti ...
    Anlastigi parcacidan indirimli alip ille birsekilde dayar
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    açıkcası ben olayın şöyle olduğunu düşünüyorum;

Arkadaşın aracındaki volanın dual mass olduğunu bilmeden usta bu kırık yenisini alman gerek dedi.

benden aldığı volanında aynı şekilde olduğunu görünce almaktan vazgeçti.

yarın benim baskı balatanında resmini koyucam buraya. eğer bu volan o ustayım diye geçinen adamın dediği gibi yanık olsaydı benim baskı balatamın durumunun içler acısı halde olması gerekirdi.

bu arada bu USTA! ankarada bronz baskı balata yapan şahin ustanın arkadaşa önermiş olduğu bir yer.

kaldı ki bu volanın üzerindeki çizgileri dahi duruyor.

bugüne kadar çok malzeme sattım hepsinin ardından hayır duası aldım ama anlatamadığım daha doğrusu anlatmak istemediğim çirkinlikler oldu bu olayda.

ben kendim utandım bunları yaşayınca...
    2.0T FSI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hazır konu benimle alakalı; ee bi iki çift laf da ben edeyim...

Bahse konu (ismi lazım değil ama eğer yukarıdaki yazılanlar gibi kar amaçlı bi yaklaşım varsa sıkça bahsederim) servise, TR'de birçok performans tutkununun bronz balata yapımı için direkt kapısını çaldığı sevgili Şahin Usta tarafından bizzat beraber gidildi... TR'de birçok kişiyle samimiyeti ve bağlantısı olan Şahin Usta'nın koskoca Ankara'da önerebileceği ve ısrarla beraber gideceğimiz tek yer burası olmasa gerek... Sonra araç söküldü edildi.. Liftte kaldı.. vb. vb..

Sonrasında Inanç hocamın aracından çıkan henüz 1.000 km.de olduğunu söylediği volanı beklemeye başladık. Sağolsun hem fiyatta hem de ulaştırmada yardımcı da oldu ve gönderdi; her ne kadar bi iki defa volan gelmeyecek mi diye sorduğumuzda sonrasında zılgıtı yediysek de.

Velhasıl kelam, bi şekilde volan elimize ulaştı ve hemen ardından usta bizi aradı. Bu volan yanmış diye... Israrla nasıl olur dediğimde ve detaylı anlatmasını istediğimde, volanın yüzeyinin yanmış olduğunu söyledi. Ve atlayıp soluğu ustanın yanında aldık. Nedir bu yanık olayı diye... Arabadan da parça bazında çok da anlamayan ben, hakikaten ve sizlerin de resimlerde göreceği üzere volan üzerindeki yanık izlerini gördük ki hiç de öyle az gözükmüyor. Bu nasıl olur ben de anlam veremedim... Volan, metal kondüsyonu olarak ben buradayım diyor ama yüzeyi aynı şekilde konuşmuyor. Çizgiler düzgün ve net ama o yanık lekeleri nedir ben de anlamadım...

İnanç bey de itimatımın olduğu bi arkadaştır ama böyle bi macera da yaşadık... Yarın, bunların sebebini çoğu site takipçisinin itimat ettiği bi iki yere daha soracağım...

Saygılar..

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    volantın taşlama izleri hala üzerinde bu fotolarda belli oluyor ama yanma olayı farklıdır, o tamamen volantın aşırı ısı görmesi ile alakalıdır, yani yüzey sıfır olsa bile volant yanabilir...

burada yüzey temiz ama sanırım balatanın bastığı yüzey tam dengeli değilmiş, mavi-morlar yanma belirtisidir, canlı görmek lazım tabi... bu arada Şahin ustanın tavsiye ettiği dükkandan da kolay kolay sıkıntı çıkmaz...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bülent abi.. Seni de andık Şahin Usta'yla gıyabında... Bronz balata yapacaktık biz de ama evdeki hesap çarşıya uymadı. OEM takılıyoruz..

Saygılar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kalipson Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bülent abi.. Seni de andık Şahin Usta'yla gıyabında... Bronz balata yapacaktık biz de ama evdeki hesap çarşıya uymadı. OEM takılıyoruz..

Saygılar..
    iyi anmışsınızdır umarım aynı anda yazmışız senle, fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla az da olsa bir yanma görüyorum ben ama canlı görmediğim için birşey diyemem, haa o kadar yanıkla bir zarar görmüş müdür onu da bilemiyorum...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bülent abi... yanıklar çokça.. Yani 3-5 tane olsa zaten takılmak paranoyakça olur; ki usta da muhabbet kurulacak bi beyefendi. Art niyeti konduramıyorum...

Ön amortisörler de değişti mesela. Mais'in kuleler de değişecek dediği kulelerin değişimine gerek yok dedi. Yani, parça temin edip oradan da para kaldırmayı düşünecek birisi değil.

Bu arada, işyerin oralardaysa araç çıkınca bi çayını içmek isterim. Eski BMW fanlarından kim kaldı...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kalipson Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu arada, işyerin oralardaysa araç çıkınca bi çayını içmek isterim. Eski BMW fanlarından kim kaldı...
    iş yerim OSTİM de ama ben 3 aydır pek gidemiyorum, bu aralar buluşma düşünyoruz sana da haber veririm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    volantın taşlama izleri hala üzerinde bu fotolarda belli oluyor ama yanma olayı farklıdır, o tamamen volantın aşırı ısı görmesi ile alakalıdır, yani yüzey sıfır olsa bile volant yanabilir...

burada yüzey temiz ama sanırım balatanın bastığı yüzey tam dengeli değilmiş, mavi-morlar yanma belirtisidir, canlı görmek lazım tabi... bu arada Şahin ustanın tavsiye ettiği dükkandan da kolay kolay sıkıntı çıkmaz...
    bu volant sıfır, taşlama izi dediğiniz nedir

şahin usta kendi usta olabilir ama kusura bakmayın bu volana yanık diyen adama ben usta demem. yanık volan nasıl olur bir kişi buraya resmini koyabilirmi?
    2.0T FSI

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)