Daha çok arkadaşın ulaşabileceği ve aynı tip araçların katıldığı bir pist günü takvimi oluşturulabilir mi?
Serçe; kolay ulaşılabilen, 2. bir araç olarak fazla masraflı olmayacağını düşündüğüm için ilk aklıma gelen araba; Belki piste yatkın değildir v.b. farklı marka da olabilir misal lada samara.. Kendi bahçenizde söküp takılabilecek kadar basit, kolay ulaşılabilir, parçası ucuz olması yeterlidir. Amaç tek tip araba ile piste çıkmak.
XYZ garajda yapılan bir japon aracından 20 kat daha ucuza çıkabilir; Araç bedeli üzerine 20-30 bin değil de 2-3 bin TL harcayarak pistte yürüyebilir vaziyete getirilebilir.. Her pist günü yapılan maliyet azalır.
Belirli kurallar olur misal araç atmosferik olacak denir v.b. gerekirse güç sınırlaması olur.
Hal böyle olunca da; pistte dönen aracın markası ya da modifiyesi değil de numarası ya da süren kişinin daha ön planda olduğu bir pist günü olacaktır. Araç çok hızlı gitmeyebilir ancak diğer katılımcılar da aynı aracı kullandığı için çok sorun olacağını düşünmüyorum.
Bir dönem İzmir'de serçeler ile yarışıldığını biliyorum. Şuan yapılıyor mu hala haberim yok..
Yukarıdaki önerim elbette garaj sahibi ve modifiye işinden para kazanan kişilerin çok da hoşuna gitmeyebilir, sadece fikir alışverişi yapmak için konu açtım bilginiz olsun