User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
63 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Dizel mi Benzinlimi ,??

oguz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Dizel mi Benzinlimi ,??

Bu sorudan kastım Aynı donanımda aynı özelliklerde aynı markaya ait ve modelde ki araç için aradaki 7 bin tl yi Verip dizel almak mantıklımıdır , araçta 5 sene kullanılıcak ise . Arkadaşlarımla tartışıyoruz örnek olarak bi ara bmw de 2.0 dizel ve benzinli aynı gücü üretirken dizel için 8-9 bin daha fazla ücret istenilmekteydi .

* ikisinide perfonmanslı kullandıgımızı dusunsek dizel daha belırgın bır avantaj yakalamazmı ?
    *ikiside aynı gucu farklı devır bandında urettıklerıne gore eşit gucteler ama nedense dizel için daha guclu algısı olusur ? ( torktan ??)
    *şuanki kurdan duz hesap yapılsa bile servis maliyetleride eklense nasıl bır malıyet cıkabılır , yada ne kadar km de amortı edebılır hesabı olabılır , fabrıka verısı kıstas alınsada sonucta forumlarda baktıgınız da benzınlı 12-13 yakanda var dızelde 10 u goren de var ,
    *Bu tip konularda marka model faketmeksizin dize araç almak icin neler öncelikli olmalıdır ,
    *Genelde ezbere konusuluyo bende buna dahil, bu yuzden sizlerin düşüncesini öğrenmek istedim.

Not . kuzenım gecen ay clıo ıcon dızelı aldı 47k ye benzınlı 0.9 l modelı aynı donanımda 41k lıraydı ben benzınlı alsaydın daha mantıklı dedım ama cokta altını dolduramadım ...
    keyfimiz paşada yok halimiz itten beter

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    satarkende aldığına göre satacak
    47ye aldıı clioyu 41e alınan cliolarla aynı fiyata satmayacak bu açıdanda bakın

GökhanAkdeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dizelin bakımın ağır, ülkemiz şartlarında da litre fiyatı olarak benzinle arasında pek fark yok.
    Alırken fiyatı da hayli yüksek benzinliden.

Fakat benzin de bahçe hortumu gibi, sıktıkça çok atıyor, dizelde öyle bişi yok.

Ama bi otomobil dergisinde okumuştum, mühendisler eğer 7 8 sene kullanmayacağınız bir araç alacaksınız dizel almanın bir anlamı yok diyorlardı.
    Daddy COOL..

e39.. / Dişi Doberman Queen / Golden Rottweiler Zeyna..

Gökhan Akdeniz..

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    detaya girmeden yazıyım çok ciddi bir uzun yol yoksa bence benzinli ideal en azından lpg ye uyumlu cng ye uyumlu ilerde hidrojen kitleri çıksa onada uyumlu olur.. öyle avantajlarıda cabası..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yeni nesil benzinlilerde az yakıyor artık , örn : 1.2 tsi vw'ler , yeni tce renolar , multiair bravo vs. ecoboost fordlar , o yüzden benzinli daha tercih edilebilir bence.zaten litre fiyatı olarakta arada bir fark kalmadı.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

fkocak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Parasal olarak ;
    Yilda kac km kullanilacak asagi yukari?
    Kac yil kullanilacak?
    Benzinli-dizel bakim maliyeti farki?
    Kullanim tarziniza bagli olarak ortaya cikacak yakit tuketim farki ? (Seri kullanimlarda sakin kullanima gore benzinli ile dizel arasindaki yakit farki acilacaktir diye dusunuyorum sizde yazmissiniz zaten)
    Parasal olmayan;
    Turbo dizel ile atmosferik benzinli kullanim zevki farki mesela. Tabi standart araclar icin hardcore atmosferikler icin degil

Aklima bunlar geldi. Bunlar benim kriterlerim olurdu eger ikisinden birini tercih edecek olsaydim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mühendisler türkiye trafik şartlarını düşünmemişler, yakıtın 5.20 tl ye dayanacağını düşünmemiştir, satarken ilk sordukları şeyin lpg varmı yada dizel mi diye alıcının soracağını düşünmemişlerdir o yüzden dizel türkiye standartlarında değişmez tek kuraldır. 5 ayda 5 senede kullansak dizel alacaksın kafan rahat edecek alırken fiyatı yüksek olduğu kadar satarkende yüksek olduğunuda belirtmek gerek.
    YamahA Xmax 250 ABS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yılda 15 bin bile yapmayan bir dizel kullanıcısı olarak yazıyorum benzinli araç tercih edin kesinlikle hiç gerek yok gırgır sesi dinlemeye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benzin seçin nasıl diyorsunuz anlamıyorum yılda 15 bin km yapmasanız bile sonuçta yaptığınız km size kar sağlamıyor mu bakım parası ağır diyorlar neye dayanarak merak ediyorum sen zaten devrinde kullanırsan chip cart curt yapmazsan arabaya ne gibi bir fazlalık çıkartır benim 200 tl ye gideceğim km yi sen 250 tl ile gidersen ciddi fark var ve arasındaki 6 bin tl fark görenler satarken de benzinli ile arasında 3-5 bin tl oynayacak zaten
    YamahA Xmax 250 ABS

Ers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dizel ile benzinli araç arasındaki fark clio gibi 6000 tl değildir onu hesaba katmak lazım. sanırım lpg en mantıklısı şu an.

Yeni Clio Joy 1.2 16v 75 bg 38.150 TL
    Yeni Clio Joy 1.5 dCi 75 bg 47.800 TL

Kutluhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence bizim ülkemizde dizel ne olursa olsun satarkende,kullanırkende her daim avantajlı, bakım deniyorsa bir benzinli aracın bakımı artık 400-500 tl den aşağı değil servislerde dizelle arasında ne kadar fark olabilir ki bakımda vs.

Kısa dönem kullanıcısı olarak kendimden örnek veriyim : Ben haftada 400 km. yapan biri olarak bir benzinli araçla 150 TL. (Polo Gti) ye bu yolu gidiyorum, aynı aracın dizel olanıyla bu yolu 100 TL. (Polo Tdi) gidiyorum, benim aylık 200 TL. fazladan benzine param gidiyor senede 2.400TL. (Şehir dışlarını hiç katmıyorum hesaba)... Sizce hangisi avantajlı ? Satarken zaten orta sınıf araçlarda dizel-benzine göre fiyatı her zaman pahalı bunu bilmeyen yok, yine 1-2 zararınız olur ama bir benzinli kadar zarar ettirmez dizel araba.Servis konusunda zaten ayda 200 TL. karınız var dizel araçta bakım zamanıda 100-200 TL. servislerde fazla alsa pek koymaz.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Dizel yeniyse sorun yok ama 100 bini devirmişse detay bakımları ve kontrol edilmesi gereken yerler artıyor .. tabi masraf çıtasıda..

benzinde 300 binede gelse 500 binede gelse tirigerı dışında ciddi detaya iniilicek bir bakımı yok..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

evolution_9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dizel araçlar şehir içi 5-7 litre yakarken benzinli araçlar 9-10 litreen aşağı yakmıyor satarkende hem daha çabuk hemde arada ödediğin farka yakın pahalıya satarsın. benzinliye hiç girme.
    evox

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ben ceedi alımadan hemen önce kardeşi i30 a bakmaya gittim ozamanki fiyatla(kasım 17)
    aynı donanım benzinli 48.500 dizeli 53.500 civarındaydı

adam ilkten senede 10binkm yapıyosan nolcak benzinli dedi
    nekadar tüketimi dedim (bende benzinlisini kullanyorm dedigi için) 45 kuruş cevabını aldım normal kullanımda şuan ben 30-32 kuruşlarda geziyorm dizelle

bakım degerlerini katmassam senede min.15.000 km'den (şuanda 2aylık aracım 3.500kmde 20.000ler zor degil)

kabaca 15k kmde benzinli ile 6.750 TL harcıcakken 4.500 TL çıkmış olcak. 2.250 yakıt farkı

15.000 bakımıda 300-400 gibi birşeylerde tam hatırlamıyorm bana gayet mantıklı geldi ki aynı donanımda ceedi alırken 51.500 vermemde cabası oldu aradaki farkı zaten çıkardım 1 bilemedin 1.5 senede
    1881 - 193

Kutluhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence bizim ülkemizde dizel ne olursa olsun satarkende,kullanırkende her daim avantajlı, bakım deniyorsa bir benzinli aracın bakımı artık 400-500 tl den aşağı değil servislerde dizelle arasında ne kadar fark olabilir ki bakımda vs.

Kısa dönem kullanıcısı olarak kendimden örnek veriyim : Ben haftada 400 km. yapan biri olarak bir benzinli araçla 150 TL. (Polo Gti) ye bu yolu gidiyorum, aynı aracın dizel olanıyla bu yolu 100 TL. (Polo Tdi) gidiyorum, benim aylık 200 TL. fazladan benzine param gidiyor senede 2.400TL. (Şehir dışlarını hiç katmıyorum hesaba)... Sizce hangisi avantajlı ? Satarken zaten orta sınıf araçlarda dizel-benzine göre fiyatı her zaman pahalı bunu bilmeyen yok, yine 1-2 zararınız olur ama bir benzinli kadar zarar ettirmez dizel araba.Servis konusunda zaten ayda 200 TL. karınız var dizel araçta bakım zamanıda 100-200 TL. servislerde fazla alsa pek koymaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o sene 2010 da açılmış biz 2014 deyiz 4 yılda ne kadar zam geldiğini söylememe gerek yok galiba
    YamahA Xmax 250 ABS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 01dz210 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benzin seçin nasıl diyorsunuz anlamıyorum yılda 15 bin km yapmasanız bile sonuçta yaptığınız km size kar sağlamıyor mu bakım parası ağır diyorlar neye dayanarak merak ediyorum sen zaten devrinde kullanırsan chip cart curt yapmazsan arabaya ne gibi bir fazlalık çıkartır benim 200 tl ye gideceğim km yi sen 250 tl ile gidersen ciddi fark var ve arasındaki 6 bin tl fark görenler satarken de benzinli ile arasında 3-5 bin tl oynayacak zaten
    Ben kendi fikrimi söyledim sizde kendi fikrizi söylemişsiniz ben satıyorum aracımı mesela bakımı falan onunla ilgisi yok tamam ben kullanırken dikkat ediyorum ama babam kullanırken 10.5 litre gösteriyor ortalama sizce dizele binmenin bi mantığı var mı ?

VETTE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar aracın markası da önemli.Renault için konuşalım aracın garantisi 2 yıl.yoğun kullanılan bir araç garanti dolduğunda ciddi masraflar çıkartmaya başlıyor ki turbo,yakıt pompası... gibi ayrıca manuel dizel araçların debriyaj setleri inanılmaz rakamlar.tamircime bir octavia geldi debriyaj seti 1000tl nin üzerinde yan sanayisi yok benzinlinin debriyaj seti 250TL.sadece 1 depoda ettiğimiz 25-30TL kara bakmamak lazım.ayrıca yakıt kalitesinden dolayı hemen her bakım mazot filtresi değişimi öneriyor birçok servis. yine aynı kalitesiz yakıttan dolayı en az 40k km de karbon clean gerekiyor bunlar hep maliyet.ben az yol yaptığım için benzinden ve CIVIC ten şaşmıyorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)