Bu sorudan kastım Aynı donanımda aynı özelliklerde aynı markaya ait ve modelde ki araç için aradaki 7 bin tl yi Verip dizel almak mantıklımıdır , araçta 5 sene kullanılıcak ise . Arkadaşlarımla tartışıyoruz örnek olarak bi ara bmw de 2.0 dizel ve benzinli aynı gücü üretirken dizel için 8-9 bin daha fazla ücret istenilmekteydi .
* ikisinide perfonmanslı kullandıgımızı dusunsek dizel daha belırgın bır avantaj yakalamazmı ?
*ikiside aynı gucu farklı devır bandında urettıklerıne gore eşit gucteler ama nedense dizel için daha guclu algısı olusur ? ( torktan ??)
*şuanki kurdan duz hesap yapılsa bile servis maliyetleride eklense nasıl bır malıyet cıkabılır , yada ne kadar km de amortı edebılır hesabı olabılır , fabrıka verısı kıstas alınsada sonucta forumlarda baktıgınız da benzınlı 12-13 yakanda var dızelde 10 u goren de var ,![]()
*Bu tip konularda marka model faketmeksizin dize araç almak icin neler öncelikli olmalıdır ,
*Genelde ezbere konusuluyo bende buna dahil, bu yuzden sizlerin düşüncesini öğrenmek istedim.
Not . kuzenım gecen ay clıo ıcon dızelı aldı 47k ye benzınlı 0.9 l modelı aynı donanımda 41k lıraydı ben benzınlı alsaydın daha mantıklı dedım ama cokta altını dolduramadım ...![]()