User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: Ödev hakkında yardım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ödev hakkında yardım.

Herkese merhaba,

Reklamcılık ödevimde yardımınıza ihtiyacım var ve sanırım bu soru hakkında hepimiz birşeyler üretebiliriz. Soru;

Assume you work for a company that is in the business of creating brand names for clients. One of your clients is a major automobile company. This company is in the process of introducing a new hybrid automobile to compete against Toyota’s Prius. Your task is to develop a name for this new automobile, either a real dictionary-word name or a made-up name along the lines of Lexus or Acura. Present and justify your choice of brand name.

Türkçe meali ise;

Markalar için isim üreten bir şirkette çalışıyorsunuz ve Toyota Prius'a rakip olarak bir araba üretilecek buna isim bulmam bekleniyor. Normal bir isim olabilir yada Lexus veya Acura gibi sonradan üretilmiş isimlerde olabilir.

Sorunun devamındaysa lütfen sebebini söyleyin diyor
    “The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İsim bulmak kolaymıştı bulduğun isime neden bulmak ne zor bişeymiş. biraz garip bi ödevmiş düşündüm ama aklıma hiç bişey gelmedi gelirse editledim

Gimifayf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fresh
    Ya da freshox, fresh-x vs.
    Bana tazelik, yuksek rakimli bol oksijenli bir ormani animsatiyor ilk soyleniste bu kelime.
    Ya ölürüm ya da kaskodan para alırım kafası.

Berk007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Electrogen
    elektrik ve temiz hava olan oksijenin birleşimi
    '06 Honda Civic Turbo '12 Mini Cooper S Roadster
    '02 Honda Civic Type-R-'05 Mitsubishi Lancer Evolution VIII
    '03 BMW M5-'12 Mercedes SLK 250 AMG-'12 Honda Accord

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    prius'a rakip olacaksa optimus koyardım ben, biraz çakması gibi ama priority>prior>prius şeklinde verilmiş bir isim ise optimum>optimus şeklinde verilecek rakibin ismi iddialı olurdu. Öncelikten daha çok ideal olanı yakalamak daha iyidir gibi. Hem halihazırda bilinen ve otomobille ilişkili de bir karakter,bir isim optimus. Akılda kalıcılık açısından önemli bir faktör olacağını düşünüyorum.

Bir şey önce çıkar, ama optimum formu daha sonra keşfedilir ya da üretilir.

Can's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berk007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Electrogen
    elektrik ve temiz hava olan oksijenin birleşimi
    abı kafa zehir
    bende birsey yazıcaktım ama bu projede uretmek ıstedıgımız markanın rekabetı neyle olacak nerelere kımlerı hedef alıyor hedef kıtle beklentı ne vs vs bılmedıgım ıcın sallamak ıstemedım
    powered by:
    Can's

VOLVO C30 d2 ///97 E36 M3 EVO

MTZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prius un ingilizce cevirisi Ahead or before, buradan gondermeli birseyler dusunebilirsin, yani gibi oncu (suan ing klavyeden yazdigim icin Turkce karakterler yok ) gibi bir manada, bu sebepten yenilikcilik veya kurallari, ezberleri bozan manalarina gelen bir isim dusunulebilir. Hemde ince bir gonderme olur. Otomotiv firmalari sever bole seyleri
    LSX

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son bir fikir olarak da elektrikli aracın üretimi ile dünyada bir "cause" için dikkat çekebilirsin, bu mesela en basit haliyle nesli tükenmiş ya da tükenmekte olan bir hayvanın latince ismi olabilir. Latince olmasının sebebi de sınıflandırmaların latince olması ve dünyadaki birçok dilin latin kökenli olması sayesinde evrensel bir hitap şekli oluşturmasıdır. Ayrıca afilli de oluyolar mesela kelaynak kuşunun latincesi G. eremita. Aracın ismi eremita olabilir, gibi gibi...

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    sallamak serbestse başlıyorm

ampera efsane isim bencede opel çökmeseydi

burdan yola cıkıp Berk'in kindende esinlenerek amperogen .ilac vari oldu ama

yılan/elektrik balıgının laticesinden birebir kopya lambo nun isimleri bogadan alması misali

Electrophorus/electricus

Elektrikli yılan balığı - Vikipedi

bunuda tamamen translateden baktım yine latince akım demekmiş -> huidige
    1881 - 193

suprolla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben olsam consent derdim
    neden olarak şöle bişey geldi aklıma
    şimdi genel olarak insanlar kendilerini olayın merkezinde gibi görmekten hoşlanır...onlara çaktırmadan gazlayarak bi sorumluluk ve farkındalık vermek işe yarar diye düşündüm

reklam sloganı olarakta xxx markası olarak temiz havayı araçlar için kullanmaya razı(consent) olamadık...
    hatta bi adım daha ileri gidersek reklam filminde de dolumu bi yel değirmeninden yapılırken gösterebilirsek gerçekten oksijeni insanlara bırakan bi taşıt olduğuna inandırabiliriz insanları...

sarhoş falan değilim hayal dünyam geniş ahaha

Tekos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Saver koyardım.Kısa , akılda , kalıcı ve anlamlı .
    Saver : kurtaran, kurtarıcı, kazandırıcı, birikimci, tasarruf sahibi, para biriktiren kimse anlamlarına geliyor .
    Kurtarıcı ve kurtaran anlamı ile : Doğa dostu olduğunu
    Kazandırıcı anlamı ile : Tasarruf ettirdiğini , cebinizin dostu olduğunu vurgulardım.(save Money misali)
    Tabi son olarak tasarruf ediyoruz-doga temiz kalıyor-mutluyuz-tasarrufun ailemize getirdiği mutluluk-doğa ve insan hayatına olumlu etkileri.
    Health and Safety ögelerine de vurgu yapar (karbon salınımı , sağlık vs.)
    Konuyu hazırlardım. Kolay gelsin.İnşallah iyi bir not alırsın.
    ***İngilizce terim çok kullanmak istemezdim ama konu gereği maalesef

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Odevi verenlerin lexus ve toyotayi ayri seyler sanmasi da takdire sayanmis.

Ampedance koyardim ben. Impedance ve amperin birlesimi. Hem de ozgun.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkürler herkese. Benim aklımada Latince isimler geldi ilk başta. Fakat daha sonra Chevy 'nin Nova'sı gibi bir isim bulup sonra mokoko olmak istemedim Biliyorsunuz satış stratejilerinde başlarına geleni. Nova latincede gitmez anlamına geliyor. Bu sebebden ötürünü Latin Amerika'da çok az satış oranlarına ulaşmış.

Bana göre isim kısa ve akılda kalıcı olmalı. Mesela yine Chevy Volt.

Buna göre markayı doğada hava kirliliği sebebiyle yok olan bir hayvana adamak çok mantıklı olabilir.

Bunun yanında Lexus'la Toyota için farklı birşey olduğunu düşünmüyorlar sadece Lexus'un uydurma bir isim olduğunu belirtmiş bunun gibi bir örnekde olabilir demiş.

Kısacası benim aklıma gelenler yine sizinkilerdende esinlenerek;

Ivy - bildiğiniz gibi sarmaşık anlamına geliyor, buda şehri bitmek tükenmek bitmeyen enerjisiyle dolaşabilirsiniz gibi bir sonuç çıkardabilirsiniz. Bunun dışında bildiğiniz gibi çoğu Hybrid otomobilde I - amper veya V - volt harfini görebilirsiniz buda değişik bir çağrışım yaptırabilir.

BeeV - Buda akılda kalıcı bir marka olabilir çünkü Bee yani arı ve V - voltun birleşiminden oluşturduğum bir isim. Arılarında soyu tehlikede olduğunu biliyorsunuz.

Efika - Anlamı efficient yani verimli, buda otomobilin nekadar verimli ve yakıt konusunda cimri olduğunun göstergesi olabilir.

Yorumlarınızı bekliyorum
    “The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    efika-epica cok benzer olmus caldın cırptın onu bunu yaptın dusune dusune bunumu buldn gibi şeyler cıkabilir.

ivy de yanlıs anlama ama evcil hayvan adı gibi geldi

beev - vbee gayet hoş bence güzel duruyor
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vbee ne yazıkkı Pontiac'da Vibe olarak mevcut o yüzden akıl karışıklığına yol açabilir

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)