User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: e30 motor bılgısı olan arkadaslar rıca edıyorum yardım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

e30 motor bılgısı olan arkadaslar rıca edıyorum yardım

e30 m40 motor tup yok bakımlı bı arac trıgerı degsıtıkten sonralarda bı tekleme sanıyelık bı tekleme olusmaya basladı gaza dokundugunda sankı gazlı arabaymıs gıbı sırkelıyo basınca bısy yok devır saatı arada duzelı yo genelde bozuk calısıyo egsoz batır batır patlatıyo dıspırator tevzı makarası yenı bujı bujı kabloları sağlam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buji kabloları sıralamaya göre mi takıldı ?

Gidişi nasıl ?

jb1919 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sente atlamış olabilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sente 2-3 defa sÖkldÜ yapildi.devİr gÖstergesİndede bİ saÇmalik var krank devİr sensÖrÜ olabİlİr mİ acaba.basinca gİdİyo bujİ kablolari dÜzgÜn gaza az dokunduĞunda tekleme yapiyor.benzİn bİtİyormuŞ gİbİ oluyor.ateŞleme yapmiyor gİbİ sankİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Manifold ısı sensörü kontrol etmelisiniz. Ben onu temizledim. Araç kendine geldi

ReSuL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    büyük ihtimalle ateşleme hatası ya da krank sensörü.. belli devirlerde sinyal alamıyorsa ondan olabilir..
    E30 - 3.18is supercharged...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oksıjen sensoru yok bende resulun dedıgıı gıbı krank devır sensoru olabılır sente de olabılır aama kac defa baktırdık duzgun dıyorlar anlamadım gram zevkı yok arabanın hıxc basına gelen kımse yok galıba

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ReSuL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    büyük ihtimalle ateşleme hatası ya da krank sensörü.. belli devirlerde sinyal alamıyorsa ondan olabilir..
    ateşleme hatası derken ne olabılır baska benzın pompası olabılırmı ama rolantıde de yapıyor

bmw.53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    krank sensörü,egzantirik sensörü olabilir akışmetrede olabilir sentede olabilir. En iyisi makinaya bağlayıp görmek.
    E34EDV27 /// E34RMD34

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bmw.53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    krank sensörü,egzantirik sensörü olabilir akışmetrede olabilir sentede olabilir. En iyisi makinaya bağlayıp görmek.
    sole soleeyeyım akısmetre sıfır aldım senteye uc defa bakıldı 3 farklı yerde makınya da baglandı bısy gostermıyo sadece egsoz olcumunde atesleme problemı dıyo acaba sende 3 4 ay 2 dıs kacık gıttı ondan olabılırmı gerıye sensorlerle benzın pompası kalıyo kımsenın de basına gelmemıs

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e30 3.16 da egzantrik sensörü yok yani o olamaz.. krank sensörü veya bobin, buji, buji kablosu..

arac çalışırken akışmetreyi sök bi bak çalışmasında değişiklik oluyo mu?? sıfır da alsan tesisatında sıkıntı olabilir..

rölanti motoru bozulmuş açıp kapanmıyo olabilir.. en azından bi balata sipreyi ile temizlemek iyi olur..

ama senin oksijen sensörünün olmaması da büyük sıkıntı haber olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ha bi de kutup başını sök sonra sökülü ilen bi far kalarifer vs aç sonra tekrar tak beyinde varsa hata kodları vs düzelsin..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ha bi de kutup başını sök sonra sökülü ilen bi far kalarifer vs aç sonra tekrar tak beyinde varsa hata kodları vs düzelsin..
    oksıjen sensoru olup olmadııgnı nasıl anlıcaz yanı usutunde yokda bu bende akunun onunde bı soket var aynı akısmetre gıbı kapagı var ama ole duruyo acaba ıptalmı ettıler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet akünün altında aynı 5 pinli akışmetre soketi gibi olur eksozun üstünde yoksa da iptal etmişlerdir. arabanın çekişine ve yakıtına ciddi anlamda etki eder.. ben de iptal etmişlerdi enjektör milisaniyeleri 10 civarındaydı alıp takınca 4,5 lara düştü.. yakıt da yarı yarıya düştü tabii...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet akünün altında aynı 5 pinli akışmetre soketi gibi olur eksozun üstünde yoksa da iptal etmişlerdir. arabanın çekişine ve yakıtına ciddi anlamda etki eder.. ben de iptal etmişlerdi enjektör milisaniyeleri 10 civarındaydı alıp takınca 4,5 lara düştü.. yakıt da yarı yarıya düştü tabii...
    pekı nasıl yaptırdın resul bende bı fıs var ıste dedıgın gıbı kapagı var bosta bende yapayım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oksijen sensörü aldım taktım ama şu an bide wideband var ben de benim orjinale çok da ihtiyacım yok.. 200 lira vermiştim zamanında.. sensörü alırsan eksozcuya bi somun kaynattıracaksın sensörü de oraya takacaksın..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oksijen sensörü aldım taktım ama şu an bide wideband var ben de benim orjinale çok da ihtiyacım yok.. 200 lira vermiştim zamanında.. sensörü alırsan eksozcuya bi somun kaynattıracaksın sensörü de oraya takacaksın..
    abı bı numaranı verırmısın veya burdan sorayım ıptal etseler arıza vermezmı pcde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk iptal edildiğinde verir.. ama motronic beyin öyle bişey ki bazı durumlarda sensörlerden gelen verilerin bazıları gelmediğinde beyin kendisi oluşturduğu haritalar üzerinden aracı çalıştırmaya devam ediyo eğer bu durum uzun sürerse artık o sensörü hiç yokmuş gibi düşünüyo.. kensi aracımda yaşadığım bi deneyim bu.. akışmetrenin tesisatında bi sıkıntı varmış benim kablolardan birinin fişi çıkmış sabah işe gelirdim arabayla stop eder bırakırdım akşam çalışmazdı bi saat ugraşırdım sonra çalışırdı hata kodu??? kod yok.. bazen veriyo bazen vermiyo.. bizimki gibi eski arabalarda sensörü test etmenin en iyi yolu fişini çekip araçta değişiklik oluyo mu die bakmak tabi izleyebiliyorsanız bu arada cihazla değerlerini de kontrol etmek.. bende mesela egzantrik mil sensörünün fişini de çeksen bi değişiklik olmuyo arıza lambası da yakmıyodu.. söküp takarak söküp takarak beyine orda bi sensör olduğunu hatırlattım artık sökünce yanıyo lamba.. çok saçma gelebilir bu ama bizzat yaşadım.. hatta forumda da topiclerim var egzantrik sensörü fişini de çıkarsam değişiklik olmuyo die.. getirdiğim kanaat ne peki?? beyin arızalı die düşünüyorum arabaya ms beyin yapıyorumşu an..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk iptal edildiğinde verir.. ama motronic beyin öyle bişey ki bazı durumlarda sensörlerden gelen verilerin bazıları gelmediğinde beyin kendisi oluşturduğu haritalar üzerinden aracı çalıştırmaya devam ediyo eğer bu durum uzun sürerse artık o sensörü hiç yokmuş gibi düşünüyo.. kensi aracımda yaşadığım bi deneyim bu.. akışmetrenin tesisatında bi sıkıntı varmış benim kablolardan birinin fişi çıkmış sabah işe gelirdim arabayla stop eder bırakırdım akşam çalışmazdı bi saat ugraşırdım sonra çalışırdı hata kodu??? kod yok.. bazen veriyo bazen vermiyo.. bizimki gibi eski arabalarda sensörü test etmenin en iyi yolu fişini çekip araçta değişiklik oluyo mu die bakmak tabi izleyebiliyorsanız bu arada cihazla değerlerini de kontrol etmek.. bende mesela egzantrik mil sensörünün fişini de çeksen bi değişiklik olmuyo arıza lambası da yakmıyodu.. söküp takarak söküp takarak beyine orda bi sensör olduğunu hatırlattım artık sökünce yanıyo lamba.. çok saçma gelebilir bu ama bizzat yaşadım.. hatta forumda da topiclerim var egzantrik sensörü fişini de çıkarsam değişiklik olmuyo die.. getirdiğim kanaat ne peki?? beyin arızalı die düşünüyorum arabaya ms beyin yapıyorumşu an..
    krank devır sensorunu degıstık azaldı o teklememe arada gene yapıyo daaha ne kaldı bılmıyom bı bosch carda baglatsammıkı pcye

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)