yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
araç su eksiltmiş kalorifere sıcak su gelmemesi ve aracın lpgye hararet 70 80 dereceye gelmesine rağmen geçmemesiyle farkettim. 30 dereceye ayarlı .
aracı sıkıştırınca taşırma kabı ağzına kadar dolmakta ve ordan motor içine taşmakta. termostat açmadı arada hava olabilir dendi . 100 kmlik şehirdışı yolculuğunda ilk durduğum yerde hararet kalmaya başladı. özel servise gittim fan müşürü ve termostatı değiştirdi antifirizi tamamladı fan açtırdı gönderdi. 200 km kadar herşey yolunda gibiydi tekrardan araç su taşırmaya termostat açmamaya akabinde fan açmamaya başladı. tekrar özel servise gittim hava var dedi neyse havasını aldı diyelim tekrar gönderdi. bi süre daha yolunda gibiydi, arada taşırma kabı su şişirdi ama çok değil. conta testi yaptırdım %90 dendi contanın durumu. kaçak arıyorum aylardır kaçak bulamıyorum tesisatta. geçen gün bol rampalı köy yolunda klima açık seyrederken yol sormak için kenara çektiğimde hararet tavan yaptı , taşırma kabında su kaynamış fokurduyodu. araç fan açmadı o şekilde bi süre çalışık halde bırakmama rağmen. servisi aradım elektriksel olabilir fan ondan açmamış tır vs dedi. aracı soğuttum suyunu tamamladım devam ettim yoluma.
bikaç gündür gözlemlerim.
aracı sıkıştırdım hemen akabinde kenara çektim kaputu açtım alt boruya dokundum soğuktu, kontak kapadım ısınmaya başladı boru ( termostatın bağlı olduğu boru)
radyatör kapağı açık araç çalışır vaziyette iken kabarcıklar çıkmakta, bunu sürekli değil ara ara yapmakta. çakmak vs tuttum lpgmi karışıyo diye yani yanması gerekiyosa yanmadı.
araç çalışır vaziyette borularda aşırı bi basınç göremedim olması gerektiği gibi sanki. araç 2000 km dir bu halde geziyo performansta belki psikolojik olarak biraz düşüklük var.
ne yapmam gerekir bi akıl verin. birsürü ustaya gittim okumadığım konu kalmadı ama yok bi sonuç.