User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
66 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Araçta Değişen Yoktur, Pert Kaydı Vardır !! - Hasar Kayıtlı Araçlara Dikkat !

alpbodrum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Araçta Değişen Yoktur, Pert Kaydı Vardır !! - Hasar Kayıtlı Araçlara Dikkat !

Merhaba arkadaşlar,

5 Yıl Sigorta Hasar Eksperliği yapmış biri olarak birtakım bilgiler paylaşmak istiyorum ;

HASAR KAYDI VAR DEĞİŞEN YOK DURUMU ;

Son günlerde meşhur olan hasar kayıtlı araç satma politikası ; ilanları inceliyor iseniz her on araçtan beşinde hasar kayıtlıdır yazar bu normal bir durumdur , anormal olan durum ; Araçta değişen yoktur, Hasar yada Pert kaydı vardır durumudur. Arkadaşlar böyle birşey mümkün değildir. Bir araca hasar kaydı işlenmesi için öncelikle Rakamın yada Pert onayının Eksper raporundan çıkarak , Sigorta tarafından onaylanması ve işlemin tamamlanması gerekmektedir. Yani araç hasarlandıktan sonra sigorta eksperi araca bakar ve ortalama hasar rakamını sigortaya bildirir, aynı zamanda rayiç (piyasa değeri) araştırması yapar , ancak bu rakam aracın şasesine işlenecek rakam değildir ! ve kesinlikle araçta pert yada onarım işlemi bitmeden araç siciline rakam işlenemez !!! Araçlar Alt takımından aldığı bir hasar sonucu Airbag açmış ve hasar rakamının yükselmesi sebebiyle pert olmuşta olabilir, ancak buda araçta değişen olmadığı anlamına gelmez en kötü ihtimalle Airbag sensörleri ve Airbag ' ler değişmiş yada onarılmıştır bu durumun anlaşılması çok zordur ve bir sonraki kazada airbag açacağının ' da garantisi yoktur.

PERT YADA ONARIM NASIL KARARLAŞTIRILIR ;
    Sigorta şirketleri kendi çıkarı doğrultusunda aracın pert olmasına yada onarılmasına karar verir.
    Örnek ;
    Araç Piyasa Değeri ; 40.000 TL
    Araç Hasar Rakamı ; 22.000 TL
    Yukarıdaki rakamlara göre şirket aracın hasarlı değeri için teklif alır örnek olarak Aracın hasarlı haline maximum 15.000 TL teklif aldı , bu durumda şirket için hesap şudur ; Sigortalıya ödenecek Rakam 40.000 TL - Aracın hasarlı Satılacağı rakam 15.000 TL = 25.000 TL sigortanın cebinden çıkacak rakamdır yukarıdaki tabloya bakıldığında aracın onarım rakamı 22.000 TL görüldüğünden rakam daha küçüktür ve şirket aracın onarımına karar verir, eğer teklif 20.000 TL olsaydı o zaman şirketin cebinden 20.000 TL çıkardı ve aracın pert olmasına karar verirdi.

ZORUNLU MALİ SORUMLULUK - (TRAFİK SİGORTASINDAN PERT DURUMU )
    Evet kanunen mümkün olmasa' da sigorta şirketleri maddi olarak daha uygun olması sebebiyle SANAL PERT adını verdikleri sistemi kullanırlar , açmak gerekirse ;
    Örnek olarak aracınızın kaskosu yok ve karşı araç sizin kusurunuz olmadığı halde aracınıza büyük bir hasar verdi bu durumda aracınızın onarımı mümkün olsa bile sigorta şirketi aracınızın hasarlı değerinin teklifini alır ve size yalnızca 2 seçenek sunar, Biz aracınızı alıyoruz ve size yaptığımız piyasa araştırması üzerinden para ödüyoruz Örnek olarak 20.000 TL aracınızın piyasa değeri varsa ödeyeceği rakam budur. Şirket Sizin aracınızdaki modifikasyonları , Km durumunu yada temizliğini baz almaz sizin aracınızın değeri gözünüzde 25.000 TL dir ve sigorta şirketinin gözünde bunun bir anlamı yoktur. 2. seçenek olarak ' da şunu söyler aracınızı biz hasarlı şekilde 10.000 TL ye satabiliriz isterseniz araç sizde kalsın !!! Biz size 10.000 TL ödeyelim siz ne yaparsanız yapın aracınızın piyasası zaten 20.000 TL der.

Arkadaşlar bu yasal değildir. Trafik sigortasının anlamı şudur ; Kaybolan değerin birebir yerine konulması !! Bu durumda siz aracımın onarılmasını istiyorum pert edemezsiniz dediğiniz takdirde sigorta şirketi aracınızı onartmaya mecburdur hemde yetkili servise götürürseniz orjinal parça ile !!! Gerekirse bu konuda şirketi mahkemeye verebilir ve hakkınızı alabilirsiniz !! (Tecrübeyle sabittir.)

ARACIMDA HASAR YOK KARŞI ARACIN HASARINI YÜKLENMİŞ DURUMU
    Arkadaşlar bu durumda mümkün değildir , Zaten 5664 ' den araç hasar sorgulaması yapıyorsanız göreceksiniz Bazılarının karşısında yalnızca Çarpma yazar ve rakam yazmaz bu demek olur ki bu karşı aracın hasarıdır ve isterse karşı tarafta 25.000 TL hasar olsun Yalnızca ÇARPMA yazar !! Karşı aracın hasar rakamı bu aracın hasar rakamına yazılmaz !!

ARACI ALDIM SONRADAN PERT KAYDI ÇIKTI DURUMU ;
    Bu şu şekilde mümkündür , Hurdacılar bir aracı sigorta şirketinden aldıktan sonra kısa sürede 5 - 7 gün gibi bir sürede araç onarımını tamamlayıp , ki hasar mekanik yada Airbag ise bu süre dahada kısalacaktır. Kısa sürede (1 hafta gibi ) aracı satmayı başarırlarsa alan kişi (Kurban) henüz pert kaydı işlenmeyeceğinden ötürü bunu farketmeyebilir. Pert kaydının işlenme süresi sigorta karar verdikten sonra ortalama 20- 30 gündür.

Sizlere tavsiyem Araçlarınızı alırken airbaglerin açılıp açılmadığına , Alt takımında büyük bir hasar yada değişen olup olmadığına , Boya makinesi haricinde' de mutlaka iyi bir kaportacıya baktırmanızı tavsiye ederim.

Mal canın yongasıdır , hiçbir kardeşimin canının yanmaması dileğiyle, sevgiler...

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Ben sebebini söyliyim, kaskodan para almak için, sökülebilen tüm kaporta parçaları (arka çamurluk ve tavan hariç yani) çıkma ile değiştirilip kaza yapılıyor, kaskodan para alınıyor. Orj ler geri takılıyor. Oldu size hasar kayıtlı değişensiz araba.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben sebebini söyliyim, kaskodan para almak için, sökülebilen tüm kaporta parçaları (arka çamurluk ve tavan hariç yani) çıkma ile değiştirilip kaza yapılıyor, kaskodan para alınıyor. Orj ler geri takılıyor. Oldu size hasar kayıtlı değişensiz araba.
    Levent kardeşim yukarıda anlattığım gibi 2013 yılı sonrasında bu çok mümkün değil , artık onarımdan sonra sigorta şirketi ekspere aracın onarım kontrolünü şart koşuyor ve tedarik sisteminde şirket sigortalıya para ödemiyor direk parçaları gönderiyor , daha önceden yapılmış olabilir evet mümkün ama şu zamanda pek anlamlı değil .

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben aracımı alırken 5664 e mesaj attığımda 2 adet çarpma yazıyordu ve hasar bedeli yoktu, bildiğim ve gördüğüm kadarı ile sağ ön çamurluk ve tampon ayrıca başka bir kazada arka tampondan hasar almış ve sadece ön çamurluk değişmiş, hep merak ediyordum rakam yazmayan sadece çarpma ne anlama geliyor diye, bana söylenen benim aracıma çarpılmış olması idi fakat gene de yazdıklarınızda beni ilgilendiren kısım olan Çarpma olup ta hasar yazmama olayını tam anlamadım.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

metin_1989 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sel hasarlıda olabılıyor ben yenı sattım aracımı aldıktan sonra ogrendım arac sel hasarlı ama lokal boya bıle yoktu o derece temızdı
    ASTRA GSİ16V

CORSA GSİ16V

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    kasko pert olma ihtimalli aracı ihaleye cıkartıyor.ihale sonuclanıp parasını alınca onlarda size parasını ödüyor

örnek: kasko değerim 25.900 dü

hasarım 16.800 çıktı servis raporunda dogal olarak pert zaten pert

bana pertine 24.500 verdler (euroka sigorta)
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre Ekrem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben aracımı alırken 5664 e mesaj attığımda 2 adet çarpma yazıyordu ve hasar bedeli yoktu, bildiğim ve gördüğüm kadarı ile sağ ön çamurluk ve tampon ayrıca başka bir kazada arka tampondan hasar almış ve sadece ön çamurluk değişmiş, hep merak ediyordum rakam yazmayan sadece çarpma ne anlama geliyor diye, bana söylenen benim aracıma çarpılmış olması idi fakat gene de yazdıklarınızda beni ilgilendiren kısım olan Çarpma olup ta hasar yazmama olayını tam anlamadım.
    Yazdığım gibi aracınız büyükte, küçükte hasar almış olabilir , ancak bu sizin aracınız için para alınmadığı anlamına geliyor, çarpma yazıyor ise bu karşı tarafın sizin aracınızın trafik poliçesinden para almış olması anlamına gelir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kasko pert olma ihtimalli aracı ihaleye cıkartıyor.ihale sonuclanıp parasını alınca onlarda size parasını ödüyor

örnek: kasko değerim 25.900 dü

hasarım 16.800 çıktı servis raporunda dogal olarak pert zaten pert

bana pertine 24.500 verdler (euroka sigorta)
    Bir de araç pert olarak kabul edildikten sonra ihale öncesi ilk teklif araç sahibine yapılıyordu, hala aynıdır sanırım o.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı metin_1989 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sel hasarlıda olabılıyor ben yenı sattım aracımı aldıktan sonra ogrendım arac sel hasarlı ama lokal boya bıle yoktu o derece temızdı
    Boya takıntısı olan kişiler için Sel hasarlı araç almak daha mantıklı, ancak sel hasarı için bile aracın taban döşemesinin değişmesi yada komple sökülerek temizlenmesi gerekli , Eğer sel elektronik devrelere ulaştı ise buda sıkıntı olabilir, Airbag tetikleyici sensörleriniz su alıp devre dışı kalabilir ve allah korusun bir kazada çalışmayabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alpbodrum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazdığım gibi aracınız büyükte, küçükte hasar almış olabilir , ancak bu sizin aracınız için para alınmadığı anlamına geliyor, çarpma yazıyor ise bu karşı tarafın sizin aracınızın trafik poliçesinden para almış olması anlamına gelir.
    Anlıyorum, bu iki hasarın da faturası elimde zaten birisi 700tl biride 450 tl, bana verilen bilgi de belli bir rakam altında olunca bu rakamın yazılmadığı şeklinde idi, bende pek anlam verememiştim sonuçta hasar hasardır ve maddi bir karşılığı küçükte olsa mutlaka vardır, çok teşekkür ederim.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir de araç pert olarak kabul edildikten sonra ihale öncesi ilk teklif araç sahibine yapılıyordu, hala aynıdır sanırım o.
    Bu durum her sigorta şirketinde farklı , Örnek olarak A sigorta şirketi ; Aracın Piyasa değeri ile sigortalıdan imza almadan pert yapamıyor yani hayır arkadaşım benim aracımın değeri bu değil kabul etmiyorum derseniz sizinle anlaşana kadar pert edemiyor ancak B sigorta şirketi hiçbirşey sormadan aracınız pert diye arayıp size baskı yapıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Emre Ekrem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben şöyle anladım, sizin aracınıza çarpmışlar. Ve karşı taraf kusurlu olduğu için sizin aracınıza sadece çarpma yazılıp fiyat işlenmemiş. Ama kusur durumunun eşit veya aldığınız araçta daha yüksekse mesaj da hem çarpma hem de fiyat yazar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben şöyle anladım, sizin aracınıza çarpmışlar. Ve karşı taraf kusurlu olduğu için sizin aracınıza sadece çarpma yazılıp fiyat işlenmemiş. Ama kusur durumunun eşit veya aldığınız araçta daha yüksekse mesaj da hem çarpma hem de fiyat yazar.
    Kazaları ile ilgili tüm belgeleri mevcut bende ve raporlara göre karşı taraf suçlu, biri tali yolda geçiş önceliği ile ilgili, diğeri de arkadan çarpma ve 5664 te rakam yazmıyor sadece çarpma diyor, fatura bedellerini yukarıda yazmıştım zaten. Bende öyle görünce artı yakın bir arkadaşım olunca almıştım arabayı uzun yıllar evvel. Kısacası dediğinize geliyor.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    erp çarpma nedemek oluyor hep merak etmişimdir.

SEÇKİN172 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizdede bi land rover var 2005 arabada boya yok ama cidden boya yok pert kaydı var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    erp çarpma nedemek oluyor hep merak etmişimdir.
    Eksper Raporu = ERP

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgiler için Teşekkürler

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ERP çarpma olarak yazmasının farkı ney pekı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkürler bilgiler için Alp