BLG motor 170hp ler istesenizde zaten fazlasına cevap veremiyor yüksek basınç benzin pompası(HPFP) yeterli olamıyor.
Yeni tip 160 ve 180hp lik motorlarda bu pompa daha kuvvetli bu nedenle yeni tip motorlarda çok daha fazla güç elde edilebiliniyor. ( bazı yurt dışı firmalar upgrade li hpfp uydurmuşlar galiba ama öyle yaygın bir kullanım yok açıkçası)
210HP-220hp Gibi zaten sona ulaşıyorsunuz.
7 ileri DSG daha hızlı 6 ileri DSG den, bu net.
aynı hıza kavuşturmakta imkansız.
Ama 6 ileri DSG de manuel kadar zevk verir ve F1 ile de gerçekten zevkli oluyor. 2009 model GT ' m vardı benim de, DSG, çok zevk alıyordum F1 den açıkçası...
Bu güçlerde DSG size hiçbir problem çıkarmaz.6 ileri DSG ıslak tiptir, 7 ileri yeni nesil DSG lere göre dayanımı çok daha yüksektir. zaten 7 ileri DSG ler yanılmıyorsam 270nm tork dayanımlı (standart yazılımı ile) diye biliyorum. 6 ileriler 350nm ye kadar sorunsuz kullanılabiliyor.
Zaten 2011-2012 Golf R larda kullanılan şanzıman 6 ileri DSG, aynı teknolojiye sahip DSG tipini kullanıyorlar. tabiki yazılımsal ve işlevsel farklılıkları vardır.
ama burdan da pay biçebilirsiniz.
işin özü bence alacaksanız 6 ileri DSG olan F1 modelinden bir GT almanız.
forumda arayan başka arkadaşlarda var bu arabadan biraz hint kumaşı kıvamına girdi, dolu donanımlıları (sunroof, bi-xenon, dsg bir arada bulmak çok zor)