arkadaşlar m40 motor üzerindeki 2 adet hararet sensöründen hangisi ne işe yarıyor bilen lütfen açıklayabilirmi hangisine hangisini takmak gerek bu müşürler birbirlerinden farklımıdır ?
arkadaşlar m40 motor üzerindeki 2 adet hararet sensöründen hangisi ne işe yarıyor bilen lütfen açıklayabilirmi hangisine hangisini takmak gerek bu müşürler birbirlerinden farklımıdır ?
mavi su sıcaklık sensörü siyah olansa hararet göstergesi için olmalı.alttaki m40 mı m42 mi bilmiyorum ama budur.![]()
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum...
su sıcaklık sensörü ecu ya motor suyunun sıcaklığını gönderir ve ecu aracın çalışma sistemini(rolanti,yakıt hava karışımı falan) ona göre ayarlar.genelde bütün araçlarda mavidir,benim alfada kide mavi ve bunlar bosch marka ortak sensörler.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum...
resimdeki mavi su sıcaklık sensörüdür.. siyah denildiği gibi göstergendeki hararet seviyesini gösterir.. aşağıda sarı ile cevrelenenler de knack-vuruntu-darbe sensörü.. insanlar değişik isimler kullanıyo.. üç pinli gördüğün iki adet sensörden biri egzantrik sensörü biri darbe sensörü.. o resim de m42 ancak e36.. e36larda darbe sensörü vardır is lerde e30lar da yok.. egzantrik sensörü de olduğuna göre m40 olamaz o resim..
E30 - 3.18is supercharged...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)