User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
48 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 2.el Temiz Araç Yok Muhabbeti

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

2.el Temiz Araç Yok Muhabbeti

Merhaba arkadaşlar;

Başlıkta belirttiğim yargıyı sık sık duyarsınız. Burda bizde birçok kez kullandık.
    Fakat böyle bir genelleme yapmak ne kadar doğru?
    Sonuçta birçoğumuz 2.el araba alıp satıyoruz. Evet 2.elde sahtekar sayısı çok fazla lakin bu işin ekspertizleri var, servisleri var, ustaları var. Beğendiğin aracı değişik yerlere gösterebiliriz. Bu şekilde temiz araç bulma ihtimaliniz yükselir. Tabi çevremizde bildiğimiz araçları hesaba katmıyorum.

2.el piyasası masumdur demiyorum böyle bir anlam çıkmasın lütfen.
    Çünkü hiç temiz bir piyasa değil. Demek istediğim dikkatli ve titiz olunca istedğimiz temizlikte araç bulunacağı. Elbette piyasa altında bir tutarla temize denk gelmek zor.

Genelde insanlar 2.elden korkarlar ve kredi çekerek küçücük araçlara yüksek meblağlar öderler kafa rahatlığı için. Bence bu davranış yanlış. Benim düşüncemde yanlış olabilir neticede vurada fikir alış verişi yapıyoruz. Örneğin piyasadan 20 bine aldığımız konforlu bir araca, durumuna göre 5-6 bin harcayarak iyi duruma getirebiliriz. Sonuçta makinedir otomobil yenileme imkanı her daim vardır.

Çok uzatıp sizleri sıkmadan noktalayayım.
    Sizler neler düşünüyorsunuz?

Saygılar.

ZaZy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2.ele çevremde yönelmemeye neden şu. Araba fiyatları çok yüksek; her alan zarar etmek istemiyor. Zaten zar zor alıyor aracını birde 2.elde sıkıntı çıkınca cidden dert büyük oluyor. Yemin ederim arabasına para harcıcam diye sigara bırakan artan paraya arabasına yatıran arkadaşım var. temiz araba yok değil var ama onlarda fiyatı yüksek ee noluyor hemen sıfıra yöneliyorlar. 2.el her araca kredi çıkmıyor haliyle; bayiler napıyor aracın %20sini ver üstünü takside bağlasın. Alacak adamda ödeyeceğimi bilirim sorunda çıkmaz diye sıfırda direk bayiye pazarlığa gidiyor.
    Saygılar.

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi ikinci el temiz araba her zaman var. Ama 3-5 ay sonra satıp cebe de 3-5 kalsın diye düşünmekten beğenilmiyor araba.

Alır 2 sene binerim , aksesuar kısmını zamanla doldururum diyene var araba..
    -Fırat

SerkanYazgan. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Piyasada illaki düzgün satıcılar var ama bu dürüst satıcılar azınlık durumunda olduğu için 2.el piyasası dürüst değil. 3 aydır araç arıyorum, 2 parça boyalı diyor gidiyorum ağır hasar çıkıyor. Yani neresinden tutsam elimde kalıyor.

Şuan ki piyasaya bakıyorum, adam yeni kasa leona 80k kmye gelmiş, led paket vs. hiçbir opsiyonu yok ama sıfırından fazla fiyat çekiyor. Neymiş hatasızmış, milletimiz sıfırından bile hatasız araç satıyor heralde diye düşünerek içimden ne kadar sövdüğümü anlatmama galiba gerek yok.
    "Bu ülkede ilgililer bilgisiz, bilgililer de ilgisizdir."

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Yok tabii..

Tursu olmus arabalari millete cakmaya calisanlar cirit atiyor..

Hangi ulkenin 2.el piyasasi her sene yukseliyor modeller eskimesine km artmasina ragmen ? Kadran da kilometre hic artmiyor aksine azaliyor tabii dusurmeceler

Iste bunlar hep insanlarin kendini kurnaz sanmasindan tek akilli onlar

SerkanYazgan. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi ikinci el temiz araba her zaman var. Ama 3-5 ay sonra satıp cebe de 3-5 kalsın diye düşünmekten beğenilmiyor araba.

Alır 2 sene binerim , aksesuar kısmını zamanla doldururum diyene var araba..
    o işler biteli çok oluyor, galerici bile sattığım arabayı sattığım fiyata tekrar alamıyorum diye ağlıyor. Ekmek yeme devri bitti, herkes tutturabildiğini öpme derdinde. Yani bir keriz bulsakta hatalı aracı 2 parça boyalı diye yuttursak derdinde. Başka şehre araca bakmaya gidiyorsun, adamla telefonda konuşuyorsun işimi gücümü bırakıp geliyorum ama anlattığının dışında başka birşey varsa kötü oluruz diyosun ve gidiyosun ki kaput felan değişmiş. Adam hatasız diyor. Hatasız kavramı, belaltı boyalı kavramı, hasar kaydı kavramı ülkemizde tamamen değişmeye başladı.

Bu arada arkadaşlarım var, pert aracı ucuza alıyor ve kafası rahat biniyorlar. Keşke onlar gibi olabilseydim
    "Bu ülkede ilgililer bilgisiz, bilgililer de ilgisizdir."

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkiyedeki ahlak çöküntüsünün yansımasıdır ikinci el piyasası.. Ben yakın zamanda sattım aracımı, istedigim fiyat sahibinden.com daki emsallerine göre bedavaydı.. Ve alan arkadaşa tüm eksiklerini tek tek anlattım. Çünkü babam haramın ne oldugunu çocuk yaşta ögretti.. Arabasını ilana koyan her 10 kişiden 7si ya yalan söylüyor ya da karşısındakini keriz yerine koymaya çalışıyor.
    Tango-1 never dies.

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kargaya yavrusu şahin görünürmüş...
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında yazılanlara hem katılıyorum hem katılmıyorum.Şöyle ki ; bu zamana kadar bende bir çok araç alıp sattım satarken aracın eziğini çiziğini hem soyledim hem gösterdim ciddi alıcı kişiyle kendi ustasına kadar götürdüm evimizin etrafında once servis vs olmasına rağmen sorduklarında kendi ustanıza güvendiğiniz yere götürün dedim.Lakin bu iş biraz kişilik biraz vicdan meselesi araç almak için çoğu kez uzak noktalara gittim sahibiyle konusmalarımızda arabalar mukemmeldi ve her aradıgım kısıye uzaktan geleceğimi eğer araçta bişey varsa surprız olmasın soyleyın dedıgım halde gittiğim yerlerin %60-70 de boş döndüm -Ki bence sorun bu artık millet çakal aracını genelde itelemeye çalışıyor saf biri gelir alır uzaktan geldi 300 500 indiririz almak zorunda kalır vs gibi. Düzgün araçlar yok değil mi tabi ki var ancak onlarda fahiş fiyatlar genelde.Şimdi honda demicem (basıma gelmeyen kalmaz cunku) Örn Toyota ae101 benim gözümde o model araç 15 16 civarı olmalıdır ama suan pıyasaya bakıldıgında 19 20 lıra ıstıyorlar temızıne.Vel hasıl kelam çoğu kişi de böyle olunca 0 araç almaya yöneliyor birde 0 araç alırken avantaj çok asgari maaş alıyorsun 3 5 peşinat veriyorsun gerisi ömür vade insanımızda görüp alıyor işte.Biraz masraf gerektircek araç almak biraz sıkıntılı çünkü 1-ustalar genellikle işini pek verimli yapmıyor gerek fiyat gerek işçilik gerek zamanlama 2-parça fiyatları yine fahiş çıkabiliyor 3-genelde bunlara ayrıcak vakit yok.Aracımızı alıyoruz 1 ay sanayide kul köle oluyoruz.Bunları genelde yasadım benim düşüncem.

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "al - sat"cıların bu kadar çoğaldığı bi piyasada zor artık temiz araba al satçı olmasa bile aldığı gün 2 lira üstü fiyata internete koyu millet aracını
    sadece bi kaç araca plaka sorgulaması yapın e-devletten 6 aydan fazla binen adam zor çıkar

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşa araç alacağız, telefonda detayları soruyoruz tamam buluşalım gösterelim diyoruz.. Bir baktırıyoruz dediğinden fazla fazla şeyler çıkıyor.. Kazasız diyor önden geçirmiş.. Sadece boya var deniyor 2-3 değişen çıkıyor..

İnsanların gözünün içine baka baka yalan söylemek, milleti enayi yerine koymak moda olmuş.. Bence de 2. el araç almak çok zor zira araçlardan ziyade araç satanlar bozulmuş.. :S

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen hafta baldıza araba baktım baya.. 2013 model corsa 1.4 otomatiklere 41*42 isteyenler var.. Biraz daha insaflıları 38*39 yazmış.. Ki çogu 20bin km civarında.. 43 bin liraya i20 jump var.. Araba 5 yıl garantili, donanımı tatminkar. Motor şanzıman olarak corsa ile kagıt üzerinde aynı.. Şimdi ben niye gidip elin eskisiyle ugraşayım? Sabit geliri olan maaşlı çalışan insan 6 ay daha fazla kredi öder kafası rahat eder. BU pek çok arabada böyle.
    Tango-1 never dies.

Skyhawk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu ikinci el ile ilgili konu açanlar ceza alıp banlanmalı bence

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı Skyhawk34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neden ? Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar diye mi ?

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Skyhawk34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hiç böyle bir tepki beklemiyordu açıkçasın.
    Neden banladın şimdi beni?
    Aslında alıntı yapıp konuyu uzatmak istemiyordum ama bir sorayım dedim.

Konuda senin msjına kadar birbirine ne laf atan var ne de hakaret eden. Herkes fikrini tecrübelerini paylaşıyor. Konunun açılış amacıda bu zaten.
    Neyse!

Arkadaşlar pcye geçince herkese yazacam. Şuan teldeyim.
    Şimdiden teşekkürler herkese.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2.el temiz araba var da , sıfırından daha pahalı asdasdasdasd
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Temiz araba çok ama istenilen para da çok maalesef.

Akın Sarıkaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.techturkey.com/forum/sear...archid=1234069

bu ikinci el tartışma konularını genelde siz açıyorsunuz. babamın forumu değil sonuçta açarsınız konuşursunuz birşey diyemem, ama hep aynı muhabbetler boşu boşuna dönüp dönüp duruyor, sanki birşey değişicekmiş gibi. yıllardır konuşulan şeyler sayfalarca konuşulacak ve yine hiç birşey değişmeyecek. buradaki herkes bunların farkında zaten, akıl verilecek yer burası değil.

Burak Demirci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    talep meselesi piyasa mala talep varsa fiyati yukselir iesin yuzune kimse bakmiyordu iki sene evvel şimdi reşat altını sanirsin piyasa böyle ozel bir arabada degil bnm gözümde fiyati artsin ama piyasa işte millet seviyor aliyor fiyatinada katlaniyor.
    Mahşein üç atlısı
    dmrc garaj
    35 cvk 31 s2000
    35 eu 122 vti
    35 ke 9481 egk20

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler