Merhabalar
Dün kayseri güneşli muayene istasyonuna yıllık muayene için gittim aracım peugeot partner (kamyonet) araç muayeneden ruhsatta M1 yazıyor bu otomobil tipi sizinkinde N1 yazması gerekli emniyete git düzeltir gel denilerek ağır kusurlu sayıldı. Can sıkıcı olan şu ki aracı 2011 de sıfır aldık her yıl muayeneye aynı istasyona aynı ruhsatla götürdüm. Bu 4. muayene yılı şimdimi fark ettiniz diyorum beyefendi sistem. arkadaş hep bu istasyonda yapıldı sistem geçen 3 muayenede neredeydi beyefendi onu bilemeyiz. bunu m1 diye ben yazmadım benim suçum günahım ne ki 50 km boşa gidip geldim bide kaç günde ruhsat hallolacakta bu araba muayeneden geçecek bir sürü işimi gücümü bırakıpta ta buralara tekrar gidip gelicem diyorum biz bilmeyiz. Cinnet geçirenlerin neden geçirdiğini anladım sayelerinde.
Acaba buna benzer bi olay yaşayan yada ruhsattaki bu hatanın nasıl ne kadar zamanda ve kaç lira maliyetle değişeceği hakkında bilgi sahibi olan varsa yazarsa sevinirim.
Ve buradan açıkça anlaşılıyor ki afaki sebeplerle oradaki görevlinin paşa gönlü nasıl isterse muayeneden geçip kalıyoruz. İşine geleni görüyo işene gelmeyeni görmüyo görmezden geliyorlar. bizi denetliyolar denetimler sıkı kesinlikle herkese yapılan muamele aynı lafları tırı vırı denetleniyorsunuz da 3. kere yanlış tipile muayeneden geçmişte bu araba şimdimi gözünüz gördü hatayı ki bu hata benim suçumda değil sana bu arabaları muayene et diyen trafik denetlemenin suçu. Ama ceremesini çekecek olan ben. milletin parası vakti kul hakkı umurlarında değil..