Selamlar,
Dün ögleden sonra tarafıma şubat 2015te Van ilinde kırmızı "ışık ihlali" yaptigima dair bir ceza tutanagi tebliğ edildi.Sahip oldugum aracin plakasina yazmislar.
Van iline sözkonusu arabamla, arabaya sahip oldugum 5-6 yilda ve ömrüm boyunca hiç gitmedim. Ömrüm boyunca arabami kimseye ödünc vermedim.
Kısacasi arabam ve ben o tarihte Ankaradaydik, izin günümdü ve evdeydim. Van ilinde bir tanidigim akrabam yada herhangi bir bagim da yok. Arabam da zaten cok kilometre yapmayan ve evin önünde yatan evin ikinci araci.
Bugün sözkonusu cezaya itiraz ettim. Ancak bir tanidiktan ögrendigimize göre, aracın o tarihte Ankarada oldugunu ispat etmem, aksi halde cezayi ödemem gerekiyormus. O tarihte aracim evin önünde yatiyordu -Ankarada bile olsa, trafikte gezmedi- ve evin önünde kamera sistemi vs yok.
Yukarida anlattigim durumda ceza yazan ve bu iddiada bulunan kurum yada kisinin durumu ispat etmesi gerekmez mi?
Bu yada benzer durumda kalan arkadaslardan, yada konuya hakim avukat arkadaslardan sonucun ne cikabilecegi hakkında bilgi rica ediyorum.
Tesekkür ederim.