User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
40 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Motor Ömründe Km Değil Devir Sayısı Önemi

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Motor Ömründe Km Değil Devir Sayısı Önemi

Merhaba arkadaşlar;

Başlıkta belirttiğim gibi motor ömründe nerdeyse herkes yapılan kmyi baz alıyor.
    Fakat okuduğum yazılar ve bazı forumlarda yazan mühendis arkadaşlar, bunun kmyle ölçülmeyeceğini çevrilen toplam devir sayısının önemli olduğunu yazıyorlar.

Misal donanımhaberden bir örnek verelim: @LionTech16 üstad sayfanın altlarında uzun açıklayıcı bir yazı yazmış.
    Alıntıdır: http://forum.donanimhaber.com/m_69734336/tm.htm
    Google "motor ömrü devir sayısı" yazdığınızda benzer yazılar çıkıyor.
    Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Aklıma takılan başka konuda ortalama motor ömrü. "Onno ustayı" herkes bilir, Autoclub da soru-cevap kısmında benzer sorular sorulmuş ve hep benzinli araç için ortalama 300.000 km dizeller için ise 500.000 km yazmış. Tabiki bu durumun kullanıcıdan kullanıcıya, bakımlarının nerede ne zaman nasıl yapıldığı gibi kriterler ile değiştiğini de belirtmiş.

Şimdi bu forumda "En yüksek "KM" kimde?" http://www.techturkey.com/forum/sohb...-km-kimde.html diye bir konu var.
    Bu konuyu incelediğimizde aslında doğru kullanım ve bakım ile ortalama belirtilen kmlerin çok üzerine çıkalacağını görüyoruz. Aslında baya faydalı bir konu olmuş.
    Bu konuda ki düşünceleriniz nelerdir?

Saygılar.

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlış anlamadıysam mantıklı geldi. 2 aynı araç aynı km de biri ortalama 5bin devirde kullanılmış biri ortalama 3bin devirde kullanılmışsa 3bin olan daha sağlıklı olucaktır muhtemelen

sweap07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hondalara el fatiha

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yapılan toplam ya da ortalama devir sayısını herhangi bir yerden ölçümleme imkanımız mevcut olmadığından önerme doğru olsa bile reel hayatta işlevsiz.. Dolayısıyla devirden sonra geriye en geçerli "motor ömrü ölçümleme aracı" kilometre sayacı kalıyor.. Elbette kilometre sayacı haricinde diğer mekanik ve gözle yapılabilecek kontrolleri de unutmamak gerek..

Doğru bakım, doğru kullanım ile anahtar değmeden milyon km'ye ulaşan araçları duyuyoruz etrafımızda..

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kilometre bi değerlendirme birimi oluyor zaten ,tam anlamıyla doğru veri vermesi zor

bu yuzden iş makinelerinde, teknelerde saat var

işin ozeti bana kalırsa duzgun kullanılan bakımlı motor herzaman sorunsuzdur

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

baskan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İş makinalarıda genelde sabit devirde çalıştıkları için km saati yerine çalışma saati geçerli diye biliyorum.
    + =

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Motoru yoran asıl şey devir doğru

Ama onu da sıfırlar bizim sanayideki kmciler

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu benim yıllardır savunduğum bir şey olduğu gibi, aracın kmsi zaten motorun ne kadar çalıştığını anlatmamakta. Arabada bira içen matizleri bilirsiniz, bir yere arabayı çekerler ve araç rölantide 3-4 saat çalışır. Ama km ilerlemez. Aynısı çok sıkışık trafik için de geçerli. Buradan boluya iki saatte gidiyorsun, km 200 artıyor. İstanbulda beşiktaştan ataşehire git, km 20 yazacak ama yine 2 saattir çalışmış olacak. Bunun da çözümü bence otomobillerin çalışma saati ölçmesi, iş makinesi gibi. üstte söylenenler de ayrıca doğru. O yüzden ben araç alırken atıyorum 50bin tlm varsa 45binlik araç bakarım. Kalanı motoru komple yapmama yetecektir, ne olur ne olmaz.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki "dizel motoru arada sıkıştırmak lazım,devirsiz kullanırsan kurum yapar" mantığı dogru mudur?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genellıkle ılanlarda ıstemsız bılgısızde olsa uzun yolda yaptı denır km. cunku istanbul içi 100.000 km dekı arac ile uzun yolda yapılmıs 100.000 km arasında dağlar olur. Sahsi fikrim istanbulda sehır ıcındekı arac en az 250.000 yorgunlukta.

Hatta gecen hocamda bırtane mazda 6 vardı ok gibi duruyordu. Dedım kaç km de satarmısnız dedım. ASla satmam dedi km bılmıom bakalım dedi. Bir baktım 295 km de suan net 300 uzun uzerınde ve arac sıfır alınmıs. Ogretım gorevlisi zaten kaputunu acmayı bılmeyen bır bayan hocamız. arac neredeyse hergun İTU denızcılık fakultesınden yanı tuzladan ana kampuse maslaga gıden bır arac.. yanı trafık tavan. (lpg felan yok senede 1 yetkılıde bakımları yapılmıs) . Sordum bakım harıcınde
    ekstra bır harcamanız oldu mu ? diye. olmadıgını soyledı. Arabalardan da hıc anlamaz. MASALLAH dedım mukemmel bır basarı dıle kolay.

Denizcilik sektorundede her makıne pompa jenerator overhoullerıde hep saatıne gore yapılmakta. KEşke ecuda felan bu saat degerı tutulsa. belkı de tutuluyordur da bılmıyorumdur.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yapılan toplam ya da ortalama devir sayısını herhangi bir yerden ölçümleme imkanımız mevcut olmadığından önerme doğru olsa bile reel hayatta işlevsiz..
    olayın özeti bu hiç bir şekilde onu ölçemeyiz haddi ölçdik diyelim türkiyedeki kemikleşmiş kronik satış mantığını kıramayız.

Yoksa mantıklı ekstrem bir örnek olsada araba motor kapalı bile iterek yokuş aşağı lastiği döndüğü müddetçe km si artar..

avrupada yaşayan arkadaşlarım var adamlar 200 binde araba alıyor gayet normal geliyor onlara bizde olsa ovv bitmiş o araba leş turşu ölü
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    birde ekleme yapıyım dikkat eden varmı belli yaşdan sonra yada km den sonra ikinci elde hiç bir aracın km si belli rakamları aşmıyor
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

fkocak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir otomobil fabrikasında çalışan abimiz motor testinde 6000 devir de 36 saat motoru çalıştırıp test ettiklerini bunun da 200k gibi (tam aklımda kalmadı ) km ye eş değer kabul edilebileceğini söylemişti

ZaZy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birde ekleme yapıyım dikkat eden varmı belli yaşdan sonra yada km den sonra ikinci elde hiç bir aracın km si belli rakamları aşmıyor
    Aynen aynen hatta söle bi konu war tüm dtiler 200 bin vtilar su ara 160bin. Kimse malım kötü demiyor sahibindede. Bunlar hep sahibindenin zararlı yan etkileri

lethaldoze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim merak ettiğim dizel daha kısa ömürlü değilmi benzinliden.
    Dizelin ısısı yüksek olduğundan daha çabuk aşınır diye biliyorum.
    Benzin 500 bin km ise dizel 300 bin km yapar diye biliyorum. Tabi bu normal şartlar için.angisi
    Hangisi doğru acaba...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Taksi çıkması era görmüşdüm 800 bin km idi.. Taksiye binmişdim 1.3 multijet albea taksici 600 bin demişdi araba .. toplanmak için getirilen bir W126 500 sel vardı sanayide oda 640 bin gibi bir şeydeydi..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    emekliden arabalar iyi prim yapar bu konudan sonra
    nickime kadar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dediklerin hem doğru hem de yalnış motor ömrünü en çok hırpalayan ilk çalıştırmadır
    İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL

Masterpiece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki "dizel motoru arada sıkıştırmak lazım,devirsiz kullanırsan kurum yapar" mantığı dogru mudur?
    Cevabı burada

http://www.techturkey.com/forum/maka...kullanmak.html
    Mapped by DR.ECU

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)