User Tag List

9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: Düşük devirde gaza yüklenince gelen şıkırdama sesi

s1nanozk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Düşük devirde gaza yüklenince gelen şıkırdama sesi

Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Otomobilim kısmında aracımla birlikte foruma ufak bir giriş yaptım, araçta nadiren de olsa kafaya taktığım bazı sorunlar çıkıyor arada. Sizlerden fikir ve yardım alabileceğimi düşünüyorum. Bu aralar(aslında ne zaman başladı tam bilmiyorum), belki de ilk zamanlar da vardı. Motor ısındıktan sonra, düşük devirde; mesela 2000d/d altında gaz pedalına fazla dokununca bir şıkırdama sesi duyuyorum, 2000d/d i geçtikten sonra ses kesiliyor hızlanmaya geçildiği için heralde. Motor ideal sıcaklığa ulaşana kadar böyle bir problem yok. Örneğin rampa çıkarken daha sık yaşıyorum bu durumu; kaptırmış çıkıyorum tak öndeki yavaş gidiyor-tak-vites düşürüp tekrar gaza yüklenirken yapıyor. Araştırma yaptım bikaç ama net bir sonuca ulaşamadım.
    Aracım Vw Golf Mk4 Pasific 1.6 16v motor. Araçta lpg yok, benzinli. Motor yağı olarak ilk bakım haricinde Mobil 1 0-40 ESP kullanıyorum, yağ eksiltme vs. gibi bişey de yok. Ustama götürdüğümde kötü yakıttan vs. olabilir demişti, aldığım benzini falan da değiştirdim bir süre öyle kullandım yok, devam ediyor. Deseniz ki ne gibi bir problem var araçta, bunun haricinde bana kalırsa bişey yok. Belki normal birşey ben kafaya takıyorum, belki de ciddi bir sorunun başlangıcı, bilemiyorum. Sizlerden fikir ve düşüncelerinizi almak isterim, yani nedir, hangi parçadır en azından onu bilirsem ona odaklanırım. Şimdiden teşekkür ederim.

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    avans vuruyor olabilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sword Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    avans vuruyor olabilir
    Evet o benim de aklıma takılıyor ama bunlarda avans ayarı yokmuş; yani araç otomatik yapıyormuş sanırım. Hangi parça, nedir onu da bilmiyorum açıkçası. Bi dedim katalitikten mi geliyor, ama motor arıza lambası falan da yanmıyor. Egsozcuma da götürdüm kontrol ettik bişey yok dedi. Şimdi siz avans olabilir dediniz ya. Mesela motor yağından kaynaklı olabilir mi? Aracı aldıktan sonra ilk bakımında 10-40 yağ koyuldu vs. Ama ses olayını hatırlamıyorum açıkçası. Sonradan bikaç araştırma ve öneri sonucu 0-40 ESP ye geçtim, şimdi o yüzden yağdan mıdır diyorum avans vurması. Yağ ince gelmiş olabilir mi? Bir de ince gelse eksiltme yapması gerekmez mi? Gerçi iki senedir kullanıyorum bu yağı ve şikayetim yok, aksine araç daha sessizleşti. Bilemiyorum, kafayı taktım buna

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir abimde de aynı sorun vardı, avans vuruyordu, 97 oktan yakıt alınca sorun kesildi.
    Deneyin derim.
    Megane 3 RS / 2.17 @İstanbulPark
    Golf 8R / 48.40 @Körfez
    Fiesta ST MK8 / 2.23 @İstanbulPark

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OrcunInce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir abimde de aynı sorun vardı, avans vuruyordu, 97 oktan yakıt alınca sorun kesildi.
    Deneyin derim.
    Piyasada 97 kalmadı diyorlar. Ben de aslında hep Shell'den alırım yakıtı. Nitro alıyorum sürekli, uzun yola çıkarken de würth enjektör temizleyici kullanırım. Gerçi normal 95 oktan da alsam pek etkisi olmuyor. Acaba motorda bilmediğim bir yerinde benzin-hava akışını sağlayan(düzenleyen) birşey var mı? Ya da ne bilim hortumları falan var mıdır? bilsem tam hangi parça kilit nokta; direk değiştiricem.

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    insanın aklına avanstan başka birşey gelmiyor :S
    99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Volkann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    insanın aklına avanstan başka birşey gelmiyor :S
    Bana da o yüksek ihtimal geliyor. Peki bu avansı nasıl düzenlicez, motor mu açılması lazım ille de acaba :s ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motor isindiktan sonra 2000 ile 3000 devir arasi gaz verip birakmalarinda ilk 3 vites gecislerinde zirilti benzeri bir ses aliyorsan katalizorden geliyor. 1 hafta once basima geldi katalizor degisti ici bosalmis falan filan. Tabi ses dedigim gibi ve alttan geliyorsa

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emme manifoldu plastik aracınızın. İçindeki parça yüzünden buna benzer bir ses yaşamıştık. Onu da kontrol edin derim.
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)