Herkese selamlar iyi forumlar… yine bir alış-veriş macerasına daha şahit olmak üzeresiniz.
Bu seferki kahramanımız KORAY KARAMAN isminde istanbulda yaşayan 21 yaşında olduğunu 34gs2002 plakalı kırmızı fabira rs i olduğunu ve şimdide 34 fv 5466 plakalı kırmızı bir s3 aldıgını söyleyen arkadaşımız … neyse gelelim giriş bölümüne. 2011 model polo gti aldım. Techturkeyi senelerdir takip ederim . çok faal paylaşım yapan biri değilim ama sürekli takipçiyim . AŞIRI BESLEME BÖLÜMÜNDE . 1.4tsi POLO – GTİ İBİZA CUPRA gibi bir başlık var . neyse baktım herkes ihtiyacı olan malzemeleri falan yazıyor dedim belki uygun malzeme yakalarız ufak ufak toplarız … bu arada önce kendimi tanıtayım. Adım semih ankarada yaşıyorum 26 yasındayım. Daha önce opel astra coupe turbo vs gibi araçlarım oldu az cok tanıyan bilen arkadaşlarım var.ilk defa ticaret yapan yada ufak tefek araba yapmaya çalışan biri değilim açıkcası . neyse konuya devam edelim. Buraya resimde de görecegınız gibi bir mesaj bıraktım. Polo gti aracım için intercooler , filtre kiti ve dp ihtiyacım var alırım vs diye.
Resim :
Neyse birkaç gün sonra KORAY KARAMAN isimli arkadaşımız bana techten mesaj atmış elimde cooler var eger dusunursen whatsappdan görüşelim diye resmi aşağıdadır…
Resim :
Bundan sonrası gelişme bölümü oluyor. Arkadasa yazdım cooler varmış POLO GTİ ki bakın POLO GTİ İÇİN OLMASINI VURGULUYORUM . çünkü bildiğiniz gibi bu ürünlerin bu araçlarda pahalı olmasının nedeni direk bolt-on yani yerine oturan uğraştırmayan ürünler olması. Herkes bilir ki custom cooler bu araçlara olsa uğraştırmasa kimse 2-3 bin lira coolera harcamaz herhalde ki gelgelelim ben hiç harcamam. Neyse arkadaşla konuşmaya başladık . konuşmaların resimlerini aşağıda bulacaksınızdır. Arkadas bana İLK ÖNCE ORJ POLONUN COOLERI VE HF SERİSİNİN OLDUGU ( polo gti için bakın yine vurguluyorum ) fotoğrafı gönderdi. Daha sonra aracının üzerindeki fotoğrafı gönderdi. Bende bu fotoğrafı ( orj cooler ve hf coolerın olduğu fotoğraf ,cunku urun apaçık orada belli ) daha önce polo yada çupra ile ugrasmıs bır kac kısıye gönderdim ( opel garaj hakan abide içinde olmak üzere ) kendım baktım ettim hakkatten bir sıkıntı yok.ürün istediğimiz ürün . 1400 lıra fıyat söyledi bende su an DV ve WASTGATE aldığımı o kadar paramın olmadıgını hatta kredı kartımdan cekecegımı içtenlikle, uyarsa 1000 lıra cıkartabilecegımı söyledim . o da aracının yattığını ve 1100 e verebilecegını söyledi . iyi dedim hatta 1 gün süre istedim ki kredi kartlarımın durumuna göre nakit cekıp ayarlayıp göndereyim diye kimseye söz verme dedim öyle kaldı. Ertesi gün baktım ettim ayarladım kendımı arkadaşla konuştuk. Söktürmesi için 100 tl kaparo yolladım . bu arada tabiki 3ün 5 in hesabını yapmadığım ve yakışmayacağını düşündüğüm için havale vs tarafımca karşılanmıştır. Neyse şimdi konuşmaları cok bunaltmadan yüklüyorum . sadece beni haklı gösterecek kısımları koymuş vırt zırt olmasın diye olabildiğince fazla screen shot aldım ki olay insanların kafasında canlansın . buyrun
Not: resim boyutları büyük küçük pek anlamadığım için bi yanlışlık varsa özür dilerim .
![]()
BÖYLE Bİ KARGO ŞEKLİYLE DE YETENEKSİZSİNİZE GİRSENİZ HERHALDE YARI FİNALE KADAR ÇIKARSINIZ .NEYSE SORUNSUZ GELDİ ŞANSIMIZA GÜYA PATPATA FALAN SARILACAKTI NEYSE DEVAM
Buraya kadar herşey normal . ben aracıma direk uyan bir ürün aldığımı düşünüyorum ve ona göre plan yapıyorum doğal olarak coolerım var diye sağa sola hava atıyorum . neyse işten güçten maddiyattan fırsat bulup montaja bi geçemedik ki bu arada aracım stock egzoz vs yapılıp aldığım cooler , dv , wastgate i takıp yazılım yapacağım .hevesler hevesler . gel gelelim gittim egzozumu ankarada ÇOPUR EGZOZ yücel abide yaptırdım . hatta aramızda şöyle bir sohbet geçti
Ben :- abi senden sonra opel garaj hakan abiye gideceğim ki cooler falan aldım onları montajlayacağız .
Yücel abi :- aman direkt oturan cooler alsaydın . yoksa cok sıkıntı olmuyor ha habern olsun . başka uymuyur. Geçen biri aldı gri gti ı olan yapmaya calıstık olmadı .
Ben: biliyorum abi o yüzden bayıldık o kadar parayı hahahahhaha falan filan …
Neyse çıktım hakan abiye gittim. Ankara ve türkiye genelinde az cok tanırlar hakan abiyi. İşçiliklerini yaptıklarını, projelerin efendisi olarak bilinir kendisi ki senelerdir tanışıyoruz cok yardımı oldu her konuda buradan bır kez daha sonsuz teşekkürler kendisine. Neyse gittim girdim içeri mutlu mutlu abi ben geldim ,
hakan abi : vay semco hos geldin, beş gittin vs hadi başlayalım ..
malzemeleri indirmek için bagajı açtım elimde cooler var kutunun ıcınde de WG ve DV var. Garajda başkalarıda vardı herkes bi şaşırdı . e olm bu cooler poloya uyan cooler değil ki . büyük bu . çık yukarda hf serisi polo cupra için olan bı cooler var getir bak . ben tabi şok neyse çıktım aldım yanyana koydum harbiden orj coolerın 2 katı neredeyse . hakan abi diyor ki bu sığmaz . neyse taner erbayı aradık.çünkü taner abi bu ürünleri getiren kişi. Benımde tanışıklığım var kendısıyle daha önce arabasını da almıştım hakan abiyle de sohbeti iyidir. Dedik böyle böyle . seri numarasını gönderin dedi. Cektık fotoğrafını attık. Anaaaa cooler üniversal cooler cıktı mı . arabaya sığmıyor mu . bırak paneli kesmeyi ki ben uğraşmayım diye bu tarz bir ürün peşine düşmüşüm. Custom istesem dünya kadar parça var piyasada . neyse tabi biz şok . arabanın önü söktük. Koyacak yer s.k kadar . cooler dağ kadar . kar yağıyor bi yandan bi yandan kursağımda bir şey var kalakaldım kışın ortasında .
şimdi sonuç bölümüne geçiyoruz .arkadaşla sohbetimiz iyiydi çünkü o yapması gerekeni yaptı ürünü gönderdi ben yapmam gerekeni yaptım parasını yaptırdım .buraya kadar herşey olması gerektıgı gibi ki bir sorun yaşanmadı. Neyse ben arkadaşa yazdım bi yandan da taner abiyle vs konuşuyoruz. Baktım yazarak olmuyor arkadaşı aradım. Yaklaşık 1 saat konuştuk . ben sunu söylüyorum: bana İLK ATTIGI FOTOGRAF İLE GÖNDERDIGI COOLERIN AYNI OLMADIGINI ÇİZGİLERDEN VS ANLAŞILACAGINI,BUNU DOĞAL OLARAK MONTAJA GELDİĞİMDE ANLADIGIMI, BEİM İNTERCOOLER PROFESÖRÜ OLMADIGIMI , POLONUN ORJ COOLERI YADA UYAN COOLERIN BOYUTUNU DAHA ÖNCE GÖRMEDİĞİMİ , GEL GELELİM BU ÜRÜN YANİ BENİM ELİMDEKİ ÜRÜNÜN POLONUN PANELİNİ DE KESSEN,e=mc2 FORUMÜLÜNÜDE UYGULASAN UYACAK ÜRÜNDEN 4 PARMAK DAHA BÜYÜK OLDUGUNU (Kİ BEN KES BİÇ İŞLEMLERİ YAPIP ARABAMI KATLETMEMEK İÇİN BOLT-ON ÜRÜN PEŞİNDE KOŞTUĞUMU ) BU SÜRE ZARFINDA YANDAKİ ÜRÜN NUMARASINDAN ÖĞRENMİŞ OLDUM . EEE NAPCAZ ORTADA BİR ART NİYET YOKSA BEN SANA COOLERINI GERİ GÖNDERECEĞİM SEN BANA PARAMI DOĞRU MU ?SENDE BUNU BİLMİYOR OLABİLİRSİN YADA BİLİYOR OLABİLİRSİN BU BENİ BAĞLAMAZ. BEN SENDEN ALDIM SENİNLE MUHATTABIM . NE AHMETİ TANIRIM NE MEHMETİ. SENIN ALDIGIN SANA SATILAN FIYAT BILMEM NE BENI HIC ILGILENDIRMEZ. BEN TİCARETLE UĞRAŞIYORUM VERİLEN BİR SÖZ TUTULMAZSA BOZULUR BU KADAR BASİT. Kİ BEN ZATEN İŞ ÇÖZMEKTEN YANAYIM ARABAMI DAĞITMIŞKEN TOPLAYIP GEÇEYİM Kİ UĞRAŞMAYIM . HEM ZAMANIM YOK HEM BİR DAHA SÖK TAK PARASI NEDEN VEREYİM HERŞEYİ AYARLAMIŞKEN . ARKADAŞLA KONUSUYORZ BANA DİYOR Kİ BEN AYIPLI Bİ ÜRÜN GÖNDERMEDİM GERİ ALACAGIM Bİ DURUM YOK SENİN USTAN TAKAMAMIŞTIR. YAHU DİYORUM BU İNSANLAR VEYA BEN İLK DEFA ARABA YAPMIYORUZ. İLK DEFA ELİMİZE TORNAVİDA ALMIYORUZ. BUNUN OLURU YOK . OLSA SENDEN COK OLMASINI BEN İSTİYORUM HER ARAÇ SAHİBİ GİBİ . İŞTEN GÜÇTEN KAÇIP GELMİŞKEN BİTSİN GİDİYİM MODUNDAYIM DOĞAL OLARAK. HAAA BU ARADA ARKADAŞ BAŞKA BİR POLO GTİ A BU ÜRÜNÜ TAKTIKLARINI SORUN YAŞAMADIGINI İDDİA EDİYOR . BENDE GÖNDER MONTAJ FOTOGRAFLARINI DİYORUM BANA KONUSMA SCREEN SHOTU ATIYOR ARKADASI SİLMİŞ RESİMLERİ FALAN FİLAN . BİRAZDAN AŞAĞIDA GÖRECEĞİNİZ KONUSMA RESİMLERİNDE DE BANA 1 ADET SİYAH POLO GTİ RESMİ GÖNDERİYOR Kİ O DA BAŞKA Bİ ARABA VE HF SERİSİNİN BAŞKA COOLERINI TAKMIŞLAR CUK DİYE OLMUS.BİRAZ TRAŞLAMIŞLAR YA DA BİLMİYOIRUM. NEDEN CÜNKÜ BENİM ELİMDEKİNDEN DAHA UFAK . BUYRUN KONUŞMA RESİMLERİ :
arkadaş bir firmada üst düzey yöneticiymiş bu arada.21 YASINDAYMIS KENDISI . Kredı cektım vırt zırt dedı . iyi dedim 2 3 güne kendını ayarla al gülüm ver gülüm yapmaktan başka çare yok .HATTA bana akıl vermeye kalktı kendılerı ben coolerı ucuza almışım 1500 liraya satarmışım hemen. Bende dedım ki kardesım ben senı cok sevdım ben kar yapmak istemiyorum. Seni de zarara sokmayım. Al coolerı 1500 e rahat sat 2000e zorlanakrak sat .ben bunun peşinde değilim. Cok sukur akla da ihtiyacım yok .neyse o da aldığı kişinin ona bu poloyada uyar dedıgını söyledi .bende bunun üzerine dedim ki ‘’ kardeşim götür o zaman adama abi ben bunu polo için birine sattım yada polo aldım taktım uymuyor olmuyor yani ‘’ demesini söyledim doğal olarak. Vay efendım başka arkadaşı kullanıyormuş ben radyatörden cır cır kelepçe atacakmışım coolerı öyle tutturacakmışım . vay canına katiller iş başında . kimse kusura bakmasında hadi ufak tefek traşlamayı geçtim ben arabamın ırzına geçip saçma sapan iş yapmam hele ki direk al tak bi ürün aldığımı düşünürken . bu benım ne ilk arabam ne de son arabam . kimseye de cellatların ırzına geçtiği bi arabayı satmam . az cok alıp sattığım yaptığım arabaları bilen abilerim kardeşlerim de foruma üyedir. Görürlerse yazarlar . neyse dostlar durum bu şekilde. Olabildiğince açıklayıcı ve içtenlikle anlatmaya çalıştım . yüzde yüz ben haklıyımdır veya değilimdir .benim haksız olduğum güvenmek VE ÇOLUK ÇOCUKLA İŞ YAPMAK .gerçi nasıl güvenmiceksin daha önce de forumda arkadaşlardan bir ton parça aldım sattım . gelen ilk resim resmen bizi tongaya düşürdü. İş şuna döndü internetten iphone 6 aldık kutudan salatalık çıktı . bunu da forma yazmamın nedeni ben arkadaşa HAKKIMI , PARAMI HELAL ETMİYORUM .MİSLİ İLE ONDAN CIKMASINI TEMEMNNİ EDİYORUM. O da cok araba yapmış cok cevresı varmış falan filan. Umarım bi yerlerinden çıkar ki para kolay kazanılmıyor .1100 tl cooler + 100 tl mavi hortumlar ve 60 tl de kargo parası ödedim . hatta zamanında custom hf serisiinin kaç paraya satıldığını falan da sonrada öğrendim. Derdim ucuzu yada pahalıya aldım değil . 0 ı ile arasında 100 200 500 fark olması da önemli değil. İşimi görseydi hiçbiri önemli değildi . BU ARKADAŞIN ADI KORAY KARAMAN BU COCUKTAN ÜRÜN ALIR MISINIZ YADA BASKASINDAN ALIRKEN Mİ DİKKAT EDERSİNİZ YADA COK DA S…MİZDE Mİ DERSİNİZ BİLEMEM AMA BENİM CANIM SIKILDI SİZİN SIKILMASIN DİYE BUNU YAZIYA DÖKTÜM VE BURAYA YÜKLÜYORUM . 1000 1500 LİRA KİMSEYİ ZENGİN ETMEZ FAKİR DE ETMEZ SADECE BİRAZ SARSAR BANA OLDUGU GİBİ
ZATEN DAHA ÖNCE ABİ – KARDEŞ DEDİĞİMİZ BİRLİKTE YİYİP İÇTİĞİMİZ , YERİ GELİP PARA KAZANDIRDIGIMIZ , İŞ YAPTIRDIGIMIZ ……..LERDEN NE KAZIKLAR YEDİK Kİ BU OLAYA COKCOK ÜZÜLMEDİM . BU NOTUDA BURAYA EKLEYİM KESİN GİRİP OKUYACAKLARDIR .BOŞBOŞ DÜKKANDA OTURUP GOYGOY YAPAN EMBESİLLER ÇÜNKÜ İŞLERİ YOK . …. GİBİ KONUŞACAKLARDIR ÇÜNKÜ OKUDUKTAN SONRA. . heee sunu da söyledim arkadaşa keşke aynı şehirde olsaydık , zamanım olsaydı yemin billah kalkıp istanbula giderdim . ben ankaradayım yerim yurdum da belli kendisi , arkadaşları veya pampaları bu yazıyı okur gücenir vs ise de ankaraya beklerim . istanbula gelirsem de ki kesin bugun olmasada yarın bir zaman yolum düşecektir kendisiyle görüşeceğimi hem telefonda hem yazışmalarda söyledim . Alllah herkesin gönlüne göre versin ama BEN HAKKIMI, PARAMI , HELAL ETMİYORUM . BUGUN YARIN KENDİNDE FAZLASIYLA ÇIKMASINI TEMENNİ EDİYORUM .HAYDİ KALIN SAĞLICAKLA .
NOT: COOLERI 500 KM KULLANDIM VS DEDİ . ALLAH İÇİN HİÇ BİR VURUK KIRIK GÖRÜNMÜYOR. ÖLÇÜLERİ İLE 8 LT OLUYOR . İSTEYEN OLURSA SATARIM YOKSA EVDE SÜS YAPARIM PROBLEM DEĞİL . YA DA EN KÖTÜ ÖNCEDEN ETRAFIMIZDA OLAN VE HALA KULAGIMIZA BİZİM HAKKIMIZDA BOŞ BOŞ KONUŞANLARI VEYA BAŞKA ÜSTÜNE OTURTACAK BİRİSİNİ BULURUM BUGUN YARIN. GEVŞEKLERDEN GEÇİLMİYOR BU ARA ÇÜNKÜ![]()
NOT: ELİMDE OLAN ÜRÜNÜN FOTOGRAFLARI :
Bu da şahsın fotoğrafı . ismen bilemezseniz belki cismen tanır görür uzaklaşırsınız![]()
![]()