User Tag List

6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: valvoline mi castrol mü

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

valvoline mi castrol mü

aracım 85bine kadar shell 5-30 kullanılmış.bende 15bin km dir castrol 5-40 kullanıyorum.bir tanıdıgım valvoline synpower 10-50 kullan dedi.turbonun ömrü için daha saglıklıymış.valvolin müşteri hizmetlerini aradım onlarda castrol gibi synpower 5-40 ı önerdi.

aracım 1.1cc 3 silindir kat.egr iptal.peak 1.5bar-1.3cont 110hp civarıdır şuan.ayda 3-4 kere uzun yol yaparım.otoban sürüşlerindede son hızda devir bitiririm(4600) bana söylenende yuksek devirde araç kol çıkarabilir.sürekli bu devirde gitmesemde.hacim küçük oldugu için..otoban sürüşlerinde sabit hızım 120-140 arasıdır(3000-3500 devir arası) sizce hem motorun hemde turbomun saglıgı için hangi yagı kullanmalıyım.

not:1000km.sonra yagı degiştiricem.benim için gerçekten önemli bir durum.bu arada yag yakma eksiltme gibi bir durumum yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anladığım kadarıyla araç 85 bin civarında.. 5-30 önerilen yağsa neden değiştirmek istiyorsunuz ? eksiltme falan da yokmuş.. Bence fabrikanın tavsiye ettiği yağın dışına çıkmayın, macera olur boş yere.

Arada bir son hızı basmak sıkıntı yaratmaz tabi uzun süre öyle gidilmediği sürece.. Yağ sıcaklığına dikkat edin yeter.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bomonti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anladığım kadarıyla araç 85 bin civarında.. 5-30 önerilen yağsa neden değiştirmek istiyorsunuz ? eksiltme falan da yokmuş.. Bence fabrikanın tavsiye ettiği yağın dışına çıkmayın, macera olur boş yere.

Arada bir son hızı basmak sıkıntı yaratmaz tabi uzun süre öyle gidilmediği sürece.. Yağ sıcaklığına dikkat edin yeter.
    mevzu zaten yag sıcaklıgı 5-40 5-30a göre yuksek sıcaklıga daha dayanıklı oldugu söylendi.turbo içinde 5-40 daha iimiş.castrol ise benim takıntım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    castrol magnetec 5w40 c3 nasıl bir yagdır.bu c3 ne anlama geliyor.

yagı degişmem lazım

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Castrolde magnetec yerine edge alin derim,tabi bana kalirsa mobil1esp 5-30 dan devam edin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Castrolde magnetec yerine edge alin derim,tabi bana kalirsa mobil1esp 5-30 dan devam edin
    onada baktım.5w30 degilde 5w40 turbo için daha uygun mobil1 de 5w40 yok 0w40 var.uygunluk seviyesini bilmiyorum.müşteri hizmetleride ing. yardımcı olabiliyor.şaka gibi.

bu gidişte 5w40 edge olucak gibi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)