Mazda'da çok iyi araba yükleme desen çoğu araba gibi mazdayada yapılır sizce insanlarda neden honda tutkunluğu var?
Mazda'da çok iyi araba yükleme desen çoğu araba gibi mazdayada yapılır sizce insanlarda neden honda tutkunluğu var?
doksanlı yılların sonunda milletimin tanışıp da aklını yitirdiği vtec yüzünden
If you don't go when you want to go, when you do go, you'll find you're gone.
bu tip mesajları görünce aklıma facebook üzerinden anneye babaya selam yollayan amcalar geliyor.
Her araba para olduktan sonra yüklenir.Önemli olan paranın miktarı.
TR - B13
honda fanatiği olarak yazıyım:9
artık işten anlayan kesimde o fanatiklik bitti, mesela bende.
o yeşil pembe arabaları görünce soğuyorumkullanan kesim belli.
mantık aracıdır sorunsuzdur honda, mazdanın aftermarket parçası yok, yapılmış örneği az.
yoksa misubishi, mazda , toyota hondadan farkı yoktur.çok özel arabalar değil
Ben açıklayayım;
Konuyu en iyi "kült ve safkan" kelimesi açıklıyor.
Bende dahil "Japon ne yaparsa alırım" diyen insanlar "kült ve safkan" bir kitle.
Bu bir yaşam stilidir benim için, telefonumdan tutunda bilgisayarıma kadar Japon"dan "kesinlikle ve kesinlikle" şaşmam.
Bu arabadada böyledir, Japon olacak. Bu benim için yaşamımın en önemli kuralıdır. Ne zaman birşeyin arkasında "Japon Üretimi" yazısını görsem mutlu oldum, mutlu oluyorum ve sonsuza kadar mutlu olacağım.
Dediğim gibi benim için herhangi bişey "Japon Üretimi" olduğu sürece markası farketmez.
Dediğim gibi bu konuyu "kült ve safkan" sözcükleri çok iyi karşılıyor.
Adam deli gibi sevip savunduğuna göre arabasını çok seviyor ve çok zevk alıyor.
Bunun başka açıklaması yok çünkü.
Bırakın herkes istediği arabaya binsin.
Olay tamamen zevk meselesi ve son olarak "herkesin hayatına kimse karışamaz".![]()
Hadi gel de şunu sevme
Ben performanstan ziyade ses ve dayanıklılık için seviyorum.Devir üfürük devri ama k20 yi atmosferik olarak yağ filtre değişimi ile çok uzun süre sıkıntısız kullanmak mümkün olunca sevmek kaçınılmaz oluyor benim nezdimde.
Kasıtlımı açıyorsunuz bu konuları anlamıyorum ki
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
Bizim millet sorunsuz arabaya hasta olur, 4 sene evvel bir arkadaşım ile ben aynı zamanda ben Dynamic paket 3K stilo aldım, o da gitti 1.4 is Civic aldı aynı paraya. Gel zaman git zaman benim sanayide abilerim kardeşlerim oldu doğal olarak ve görüştüğümüz zamanlar gene sanayiye gitmişsin aracın çok sorun yaratıyor sana o kadar alma dedik dinlemedin vs. vs.
Ama ortada şöyle bir durum var, tamam benim aracım arıza çıkartıyor ama benim arıza çıkartan parçalarım, donanımım senin aracında zaten yok, dijital klimam bozuldu bu sende zaten yok, Skywindow bozuldu yaptırmadım cam tavanlı aracım oldu, sende sunroof bile yok, hız sabitleyicim bozuldu o da sende yok vs. vs. bu liste uzar gider.
Civicler sıkıntısız araba diye tutuldu eyvallah ama araba da sıkıntı çıkartıcak bir parça yok ki zaten neyi tartışıyoruz. Arabada konfor namına bir tek donanım bile yok.
Bir fanatik olarak ben yazayım;
1) Yüksek devir çevirmesi
2) Yere yakın oturuş
3) Çok sağlam mekanik işçilik
4) Dolayısı ile minumum sorun
5) B, K serisi motorların oluşu
6) Modifiye parça bolluğu
7) Bu özelliklere göre ulaşılabilir fiyat
8) Dönemine göre güzel tasarım. (90 lı yıllar)
10) Önceliklerimin yukarıdakiler oluşu, aksi taktirde dönüp bakmam
(-) Ama maalesef özellikle tasarım bana göre mıçmış vaziyete artık,
(-) turbo motorlar ile yüksek devir olayı bitti
(+) yeni araçlarla yol tutuş ve fren çok daha iyi hale geldi.
(-) şu an sıfır satılan araçlardan herhangi birini alır mısın deseler almam, özellikle gittikçe çirkinleşen tasarımdam dolayı.
Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Part-Time DJ![]()
ben şahsen hondacıyım ama mitsubishi yi de severim benim için öncelik motor şanzuman sorunsuz olacak ikide bir elektronik sensör vs sorun çıkarmayacak o yüzden japon 1. tercih. ama 0 araç alsam alman da olur farketmez çünkü garanti durumu var
2. elde herzaman japon iyidir. özellikle K serisi motorların teknolojisi bugün çoğu motorda yok.
bence K serisi hondanın mühendislik harikası o yüzden kendilerine saygım çok![]()
Ben uni de okurken cok matah degıldı,yanı 90-2000 arası,ne olduysa 2000 li yıllardan sonra,ozellıkle eskı mıdellerın ulasılabılır olmasıyla talep arttı. Yoksa cok da alıcısı yoktu yada fıyatı olması gereken yerlede ıdı...
Mesela, astra gsi yada gti lar daha revacta ıdı 90'lı yıllarda....
Yapma reis, bu lafın önü çok açık.
O zaman kimse kimsenin arabasına iyi-kötü yorum yapmayacak anlamına kadar çıkıyor bu lafın ucu.
İnsanlar beğenilmeyi, saygı görmeyi her zaman ister, bu insanın doğasında vardır. Bende, sende dahil.
2 gün tek çamurlukların başka bir renk dolaşsan adın çıkar, çünkü insanlar cahil.
Yani bu lafın önü çok açık, birazda insanın doğasına aykırı.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)