Direk konuya giricem mümkün olduğunca sakin şekilde. Ocak ayında bir araç aldıktan sonra 9 yıllık aracımı günlük emekliliğe ayırdım. Sadece arada bir hafta sonları biniyordum. Annemin (kayınvalidem) olduğu sokakta onların apartmanın önüne park halindeydi.
Bugün annem aradı ve hemen eve gelmemiş delinin birisinin arabayı yakmaya çalıştığını söyledi. İkitelli'den Rami'ye gittim hemen. Aracın iptal edilmiş arka silecek cam deliğinde bulunan silikonlanmış plastik tıpayı söküp bagaj kapağının içine çarçöp doldurmuş ve yanan sigara ile yakmaya çalışmış. Komşular söndürmüşler hemen su ile. Daha sonra tekrar gelmiş ve gene aynısını yapmış. Bu sefer arka tamponun altından içeri bir sürü çöp doldurmuş. Sanırım o kadar çöpü konteynırdan almış. Camdan bakıp kovmaya çalışan anneme ve komşulara küfür edip benim arabam sizene. İster yakarım ister satarım diye küfür kıyamet gitmiş.
Ben gidip aracın anahtarını alıp bagajı açtım. Bagaj kapağının arkasındaki plastik kapağı söküp içini boşalttım temizledim. Siyah duman isi yapmış. Araçta hasar yok. Araca kafayı takmış belli diye götürüp kapalı bir otoparka koydum. Arabanın altından bi ton çöp çıktı. Etrafta biraz bakındım tarif ettikleri adamı ama bulamadım. Mahallenin bakkalı deli olduğunu söyledi. Annemde hareketlerinden öyle olduğunu söyledi. Takribi 45-50 yaşlarında şişman ve kel dediler. Aradım bulamadım. Vaktim olmadığı için 155'i aramadım. Çünkü biliyorumki gelmeleri en az 2 saat ve işim buna el vermiyordu.
Ben gittikten sonra elinde bir bidon ile tekrar gelmiş. Başlamış bağrınmaya. Annem ve komşular cama çıkınca anneme dünyanın küfürünü etmiş. Seni yolda görünce öldürücem. Arabamı nereye götürdün. Yakıcam ben onu. Geri getirin arabamı vs.vs. şeklinde. Annem bidonda benzin vardı herhalde diyor ama bunu bilemeyiz ki Maslak'ta bile artık bidon ile benzin bulunamıyorken muhtemelen evsiz ve akli dengesi yerinde olmayan birisinin benzin bulabilme ihtimalini düşünmek istemiyorum.
Balkonda su felan döküp kovalamışlar. Yol boyunca arkasını dönüp küfür ile tehdit etmiş. Daha sonra tekrar gelmiş gene aynı şekilde.
Mahallenin bakkalı evi varsa arkalarda bir yerlerde oradan geliyor sürekli yoldaki arabaların aynalarını kapatır açar dedi. Bazen yumruk atar dedi. Ki sürekli araçlarımın aynaları kapanıp açılıyordu mahallede anlam veremediğim şekilde. Kafa yormamıştım daha önce. Hatta 3 sene kadar önce cadde üzerindeki tüm araçların sol aynaları yumruk ile kırılıp kopartılmıştı. Bakkalın oğlu ise adamın evsiz olduğunu ve caminin avlusunda yattığını söyledi.
Akli dengesinin olmadığı belli. Malda canın yongası. Hele ki bu aracımı ne kadar sevdiğimi arkadaşlarım ve çevrem bilir. Otopark dünyanın parası ve bu bir çözüm değil. Yarın bir gün başkasının veya benim diğer araçlarıma sıkıntı olabilir. Herşeyi geçtim en önemlisi annem çok korkmuş durumda. Bu olayı çözene kadar evden çıkmayı düşünmüyor. Nasıl bir rahatsızlığı var adamın yarın belki herşeyi unutacak yada hiçbirşeyi unutmayacak ama düşük bir ihtimale bile bel bağlanacak durumda değil. Böyle çevresine zarar olan akıl hastalarının zorla alı konulduğunu biliyorum ama hiç daha önce başıma gelmedi.
Yarın karakola gidip şikayette bulunsam ne diyecem. Elimde eşgali yok. Mahalleli bazı esnaflar simaen tanıyor ama hepsi o kadar. İsmi yok adresi yok. Polis iplemez gibime geliyor ama yapılabilecekler konusunda fikirlere açığım.
Şiddet içeren fikirler ile gelinmesin lütfen. Binbir türlüsü aklıma geldi İkitelli'den eve doğru gazlarken. Ama sakin kafa ile en akılcı şekilde ne yapılması gerekiyorsa bunu yapmam lazım bir an önce.
Çok uzun oldu farkındayım okuyanlara teşekkür ederim. Okuyup bir yardımcı olabileceklere ayrıca teşekkür ederim.