User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
73 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Mahallenin Delisi ile Problem

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Mahallenin Delisi ile Problem

Direk konuya giricem mümkün olduğunca sakin şekilde. Ocak ayında bir araç aldıktan sonra 9 yıllık aracımı günlük emekliliğe ayırdım. Sadece arada bir hafta sonları biniyordum. Annemin (kayınvalidem) olduğu sokakta onların apartmanın önüne park halindeydi.

Bugün annem aradı ve hemen eve gelmemiş delinin birisinin arabayı yakmaya çalıştığını söyledi. İkitelli'den Rami'ye gittim hemen. Aracın iptal edilmiş arka silecek cam deliğinde bulunan silikonlanmış plastik tıpayı söküp bagaj kapağının içine çarçöp doldurmuş ve yanan sigara ile yakmaya çalışmış. Komşular söndürmüşler hemen su ile. Daha sonra tekrar gelmiş ve gene aynısını yapmış. Bu sefer arka tamponun altından içeri bir sürü çöp doldurmuş. Sanırım o kadar çöpü konteynırdan almış. Camdan bakıp kovmaya çalışan anneme ve komşulara küfür edip benim arabam sizene. İster yakarım ister satarım diye küfür kıyamet gitmiş.

Ben gidip aracın anahtarını alıp bagajı açtım. Bagaj kapağının arkasındaki plastik kapağı söküp içini boşalttım temizledim. Siyah duman isi yapmış. Araçta hasar yok. Araca kafayı takmış belli diye götürüp kapalı bir otoparka koydum. Arabanın altından bi ton çöp çıktı. Etrafta biraz bakındım tarif ettikleri adamı ama bulamadım. Mahallenin bakkalı deli olduğunu söyledi. Annemde hareketlerinden öyle olduğunu söyledi. Takribi 45-50 yaşlarında şişman ve kel dediler. Aradım bulamadım. Vaktim olmadığı için 155'i aramadım. Çünkü biliyorumki gelmeleri en az 2 saat ve işim buna el vermiyordu.

Ben gittikten sonra elinde bir bidon ile tekrar gelmiş. Başlamış bağrınmaya. Annem ve komşular cama çıkınca anneme dünyanın küfürünü etmiş. Seni yolda görünce öldürücem. Arabamı nereye götürdün. Yakıcam ben onu. Geri getirin arabamı vs.vs. şeklinde. Annem bidonda benzin vardı herhalde diyor ama bunu bilemeyiz ki Maslak'ta bile artık bidon ile benzin bulunamıyorken muhtemelen evsiz ve akli dengesi yerinde olmayan birisinin benzin bulabilme ihtimalini düşünmek istemiyorum.

Balkonda su felan döküp kovalamışlar. Yol boyunca arkasını dönüp küfür ile tehdit etmiş. Daha sonra tekrar gelmiş gene aynı şekilde.

Mahallenin bakkalı evi varsa arkalarda bir yerlerde oradan geliyor sürekli yoldaki arabaların aynalarını kapatır açar dedi. Bazen yumruk atar dedi. Ki sürekli araçlarımın aynaları kapanıp açılıyordu mahallede anlam veremediğim şekilde. Kafa yormamıştım daha önce. Hatta 3 sene kadar önce cadde üzerindeki tüm araçların sol aynaları yumruk ile kırılıp kopartılmıştı. Bakkalın oğlu ise adamın evsiz olduğunu ve caminin avlusunda yattığını söyledi.

Akli dengesinin olmadığı belli. Malda canın yongası. Hele ki bu aracımı ne kadar sevdiğimi arkadaşlarım ve çevrem bilir. Otopark dünyanın parası ve bu bir çözüm değil. Yarın bir gün başkasının veya benim diğer araçlarıma sıkıntı olabilir. Herşeyi geçtim en önemlisi annem çok korkmuş durumda. Bu olayı çözene kadar evden çıkmayı düşünmüyor. Nasıl bir rahatsızlığı var adamın yarın belki herşeyi unutacak yada hiçbirşeyi unutmayacak ama düşük bir ihtimale bile bel bağlanacak durumda değil. Böyle çevresine zarar olan akıl hastalarının zorla alı konulduğunu biliyorum ama hiç daha önce başıma gelmedi.

Yarın karakola gidip şikayette bulunsam ne diyecem. Elimde eşgali yok. Mahalleli bazı esnaflar simaen tanıyor ama hepsi o kadar. İsmi yok adresi yok. Polis iplemez gibime geliyor ama yapılabilecekler konusunda fikirlere açığım.

Şiddet içeren fikirler ile gelinmesin lütfen. Binbir türlüsü aklıma geldi İkitelli'den eve doğru gazlarken. Ama sakin kafa ile en akılcı şekilde ne yapılması gerekiyorsa bunu yapmam lazım bir an önce.

Çok uzun oldu farkındayım okuyanlara teşekkür ederim. Okuyup bir yardımcı olabileceklere ayrıca teşekkür ederim.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaba kuvvet kullanmadan yakalatip tedavi altina aldirmak gerekli bir sekilde ama Nasil. Gecmis olsun konuyu takipteyim.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Tinercinin birine para verin öldürsün diyeceğim sosyal mesaj yazarlar diye demiyor

İnsan nasıl katil olur bu hikaye allah sabır versin size polis uğraşmaz bununla

İllegal kaldırıp uçsuz bucaksız bir ormana bırakmak gerek bela olmadan
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Vtec_2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    polise soyleseniz hicbirsey olmicak. Alir geri saliverirler. Adami akillanana kadar dovsen, 5 gun sonra ayni seylere devam eder. Belediye veya kaymakamliğa gidip olayi anlatmak lazim. Ha en olmadi al adami tık arabaya kel alaka bir yerde birak dön. Allah kolaylik versin simdiden.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gaziantep'te benzer bir durum yaşamıştık şantiyeye dadanan bir kadın vardı . O zaman polisi aradığımızda yakalandı , belediyeden sağlık ekipleri götürmüşlerdi daha sağlıklı bir çözümü olmaz sanırım . Ama belediyenin uygulaması nedir bir fikrim yok

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dövseniz Deli o napıoyrsun sen derler size laf ederler,Dövmesen arabanıza zarar verse akli dengesi yerinde degil derler gecmiş olsun cok zor bi durum

Sinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sikayet etsen ne yaparlar bilmiyorum sonucta akli dengesi yerinde degil alıpta bakırkoye tıkarlarmı oda mechul. ama arabayı belli bir müddet otoparka bırak.

fevzi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi merhaba geçmiş olsun olanlar için, okuduğumda aklıma ilk şu fikir geldi ki umarım çözüm olur senin için . ilçenin bağlı oldugu sosyal hizmetler kurumu ile görüşülüp o kişiyi bir akıl hastanesine yatırmalarını saglamak en mantıklı çözüm gibi geliyor ama o kişinin bulunduğu civarda onu birkaç saat yada hizmet yetkilileri gelinceye kadar tutmak mesele gibi gözüküyor. Bence öncelikle bunun için çevre esnaf ile organize olunulması gerekmekte yada çevredeki kişilerle

aklıma direk bu fikir geldi, yazım hataları için özür dilerim

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun kardeşim, Allah korumuş.

Anladığım kadarıyla arabalara takık bi tip, herhangi bir kişiye zarar vereceğini çok düşünmüyorum.

Zaten yakalatsan da akşamına bırakırlar, tedaviye bile alsalar ilk fırsatta geri dönecektir.

Sen arabayı daha güvenli biyere götür, hatta hiçbir yer bulamıyorsan gel bizim sitenin otoparka koy.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Polis degilde muhtar yada belediye ile gorusun bence oncelikle. Surekli oralardaysa muhtarin kisiden haberi vardir. Haftasonuna kadar arac otoparkta kalsin. Haftasonu is yoksa araci cekip etrafinda yada camda beklersin geldiginde bakarsin cidden akli dengesindemi sorun var yoksa ibneliginemo yapiyor diye.

Eyup topcularda otururken bizim semttedw oyle bi tip vardi delidir yapmayin etmeyin diyorlardi mahalle buyukleri. Bir aksam fb gs macindan sonra tum arabalarin camini aynasini indirince zor aldik insanlarin elinden

Gecmis olsun umarim en sorunsuz sekilde cozulur durum
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkürler geçmiş olsunlar için. Muhtar mantıklı ve en kolayı. En kolaydan başlayıp yarın gidip görüşelim. Durumu buradan bilgilendiricem.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI

K0213 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Muhtemelen ailesi vardır, bazı günler eve gitmediğinde cami avlusunda uyurken gördükleri için esnaf kimsesiz demiş olabilir.
    Bu tür özürlü insanlar genelde öz güvenleri yitik insanlardır, en ufak bir güç gösterisinde geri adım atarlar ve güç görene kadar bağırmaları arkalarında ona sahip çıkan bir ailesi olmasından geliyordur. (engelli amcamdan çok iyi bilirim)
    İyi bir mahalle sorgusuyla ailesine ulaşırsın, en olmadı muhtara, semt kahvelerine sorarak kimdir? nedir? ailesine bir şekilde ulaşırsın.
    Deliyle deli olunmaz, sen direk ailesiyle muhattap olmadığın sürece çözüm bulman çok zor olur.
    Geçmiş olsun, inşallah bir daha denk gelmezsin.
    Fiat's Are Faster Than You Think!

K0213 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracın için istersen en fazla 1 aylığına Batışehirde ücretsiz kapalı otopark ayarlayabilirim. çok uzak sayılmaz istersen özelden ulaşabilirsin.
    Fiat's Are Faster Than You Think!

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üşenmez bdüzü dersen sınırsız süre sitenin açık otoparkına koyabiliriz.Çok geçmiş olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aile ve sosyal politikalar bakanlığının bu tarz hastalarla ilgilenen birimleri var. özel hasta bakım evlerine devlet yatırıyor geliri olmasa bile devlet karşılıyor. yada direk bu tarz kurumlara giderseniz onlar hasta kapmak için ilgilenebilirler.
    Romeo <3 Giulietta

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabanı İkitelli de 24 saat güvenlikli iş yerimin Oraya bırakabilirsin.istediğin Zaman'da girip çıkabilirsin sorun olmaz.
    Bankalar caddesi sürmeli iş merkezindeyim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Park için yer gösteren herkese teşekkür ederim. Şuan için ihtiyaç duymuyorum. Araç bana yakın olmazsa içim rahat etmez. Yoksa sağolsun eş dost bir sürü yer gösterdiler. Hepinizden Allah razı olsun. Şuan için önce muhtarlık sonra belediye ile konuşucam. Esnaftan ve etraf güvenlik kameralarından alabildiğim tüm bilgileri alıcam. Bakalım ne yapıcaz.
    Schumi.Projects

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Akli dengesi yerinde olmayan adam, dövsen dövülmez, polis alsa aşağı sokakta bırakır. Çok geçmiş olsun, çok saçma ve sinir bozucu bir durum.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Network - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Etrafta illaki kamera vardır, polisle irtibata geçip konuya çözüm üretmelerini bekleyebilirsiniz. İsterlerse en fazla yarım günde bulurlar. İyi niyet çerçevesinde bir hafta beklenebilir.

Arabam gözümün önünde parçalandığında ya da ailemin önünü apartmanda ya da sokakta kesip, birisi üstüne benzin döküp O'nu yakmaya kalktığında kimse yardımcı olmayacak.

Olaydan sonra vah vah geçmiş olsun e deli işte ne yapacaksın deyip götünü dönüp gidecekler kötü hatıralar, tatsızlıklar, üzüntüler bize kalacak.

O yüzden bir haftadan sonrası ormanlık ve demir levye...

Yazdım bir daha okudum bir hafta çok en fazla üç gün. Güvenlik bambaşka bir konu, beklemeye gelmez benim için...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler