cagalazade Nickli Üyeden Alıntı
Selamlar,
İzmir - Balçova'da 1,5 senedir işlettiğimiz bir bayan kuaförümüz var. Mütevazi bir dükkan... Bilenler için, Ata caddesinin sanayi yoluna çıkan bölümünde.
Yaklaşık 2 aydır işler anlamsız derecede düştü, günlük dönen cirolar, aylık masrafları çıkartmaya bile yetmez oldu. Dükkan cadde üzerinde ve son dönemde yol değişikliklerinden dolayı önümüzdeki caddede dolmuş ve otobüs trafiği arttı. Hoş bu bizim işlerin değişmesini sağlamadı ancak aynı meslekten arkadaşlarla konuştuğumuzda da durumları neredeyse aynı.
Eleman giderleri bizim işte en büyük kalemdir. Dükkan kirası ve aylık standart giderler toplamda 1000TL civarında. Dükkanı devir edelim diye düşünüyoruz isteyen olursa ama ben diğer taraftan, standart giderleri sadece 1000TL olan bir cadde üstü dükkanı devir yerine iş değişikliğine gidilebilir mi diye düşünüyorum...
Ailece içinde olduğumuz bir sektör var aslında hazır giyim, keza eski İstanbullu olmanın verdiği avantajla İzmir de olmayan İstanbul mallarını tedarik kısmında elim güçlü. Acaba dedim, dükkanı hazır giyim üzerine ufak bir butiğe çevirsem, sadece kendim çalışsam ve eleman giderim olmasa, böylece min. giderle ve belki daha az kazançla ama olacaksa bile min zararla dükkanda devam etsem nasıl olur?
Bu sektörde olan varsa ya da butik konusu hakkında yorum yapacak olan varsa çok sevinirim. Hızlıca karar alıp uygulamaya geçmem lazım.
Şimdiden teşekkürler