Selamlar
14 model Golf 7 aracımda sabah çalıştırır çalıştırmaz tekleme başladı. Biraz ilerleyince stop etti tekrar çalıştırdım start stop arıza uyarısı verdi. 5 dakikalık yol gidip durduktan sonra düşük devirde ve rölantide çok tekleme yapmaya ve katalitik konvertör arıza ışığı yanmaya başladı.
Bir süre daha kullandım, uzun yolda ışığı yanmaya devam etti yüksek viteslerde 3000 devirden sonra kesmeye başladı. Bir süre sonra düzeldi kesme de yapmadı araç start stop arıza yazısı da çıkmadı.
Sanayide cihaza bağlayıp baktılar, ateşleme bobini arızası dendi bana. 4 bobinin de değişmesi gerekiyormuş. Ama şu an araçta arıza ışığı da yanmıyor devirde de sorun yok. sorunsuz çalışıyor.
bu konudaki yorumlarınız nelerdir ? bobin başına 250 TL X 4 = 1000 TL bi fiyat çıkardılar İzmir Bayraklı Sanayide.
Kesin değiştirmem gerekiyor mu bobinleri. Fiyat nasıl sizce ? Fazla geldi bana. İzmir'de başka öneriniz olur mu
Bu arada aracı sıfır almıştım ve şu an 78000 km'de. Periyodik bakımlarını aksatmadım. En son 50000 km de 4 buji değiştirmiştim.
yorumlarınızı bekliyorum