User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
44 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Aras kargo rezaleti (hırsızlığı)

34btr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Aras kargo rezaleti (hırsızlığı)

Arkadaslar konuyu ekşiden alıntıladım,bana göre önemli ve dikkat edilmesi gereken bi durum,alıp satarken daha dikkatli olunması gereken bir dönemde birilerinin canı yanmış aynısı başımıza gelmesin diye daha fazla insana ulaşsın diye bırda da açmak istedim konuyu...
    03.09.2018 günü Sahibinden Satılık, Kiralık, Emlak, Oto, Alışveriş Urunleri adlı siteye msı gt62vr 7re (dominator pro) 284tr marka modelli bilgisayarımı satmak için 11.500 tl'ye koydum. 04.09.2018 günü ismini volkan demir adıyla tanıtan şahıs (gerçek ismi bu mu bilmiyorum) 05551768549 numaralı hattan beni arayarak bu ürünü satın almak istediğini ürünü istanbul da kendisine gösterebilecek bir yakınım olup olmadığını sordu,

bende kendisine eğer ciddi alıcıysanız ürünü kuzenime(bayan) gönderirim sizi arar kuzenimim işyerine geçersiniz ürünü beğenirseniz parayı havale edersiniz daha sonra parayı ben hesabımdan gördüğüm takdirde kuzenim ürünü size teslim eder alışveriş bu şekilde tamamlanır dedim

, kendisi de bana tamam öyle yapalım ancak ürünü bugün aras kargo günaydın uygulamasıyla gönderebilir misiniz?

hem vakit kaybetmemiş oluruz 1 günde kargo gelir kuzeninize dedi, bende kendisine tamam dedim ve ürünümü 04.09.2018 tarihinde adana yamaçlı aras kargo şubesine teslim ettim.

teslim ederken orjinal kutusunda ve gönderirken de ürünün önemli bir bilgisayar olduğunu değerinin 15.000-20.000 tl olduğunu ürünün alıcının adresinden ve kendisinden başka kimseye verilmemesi gerektiğini söyledim. kargo görevlisi de bana gülümseyerek alıcının kendisinden ve adresinden başka hiçbir kimseye verilmez zaten beyefendi merak etmeyin diyerek cevapladı.

ben bu şahsa ne gönderi takip numaramı, kuzenimin adresini nede adını ve soy adını vermedim. ertesi gün bana kargomun kuzenime teslim edildiğine dair cep telefonuma mesaj geldi. kuzenimi aradığımda sabırsızlıkla bekliyorum kuzen dedi ve orada başladı olaylar.

kuzenim şubeyi aramış sabah birisi geldi şubeden teslim aldı demişler, kuzenimde nasıl teslim edersiniz alıcı benim dediğinde valla hanımefendi kargonun üzerinde samet doğan'a da teslim edilebilir diye kurşun kalemle bir not düşmüşler bizde teslim ettik, demişler ve teslim etmişler.

biz karakola gidiyoruz sizde karakola gidin bir hata yaptık haklısınız ama karakola gidiyoruz şeklinde kuzenime söylemişler, kuzenim bana söyleyince ben bu şahsı aradım, kardeş dedim bilgisayarı samet doğan diye birisi almış ne iştir bu dedim allah allaah dedi abi ben şimdi eminönündeyim bana hangi şubeye verildiğini söyler misin bende o şubeye geçeyim öyle birşey olamaz sen bana takip numarası ve kuzeninin adını soy adınıda bi ver dedi, bende kendisine sen bi bekle olduğun yerde dedim kuzenimi aradım, kuzenimde bana nurol bu kargoyu samet doğan adı altında şu tckn lu şu telefon numaralı volkan demir almış dedi, tamam kapat dedim. volkan demir'i tekrar aradım telefonlarıma çıkmadı.

kargoyu aradım muhatap bulamadım, kargo görevlileri bilemeyiz beyefendi belkide siz bu ürünün bilgilerini paylaştınız birileriyle dediler, adana aras kargo genel müdürlüğe tazmin talep dilekçesinde bulundum 27.09.2018 tarihinde mazhar beyle görüştüm ürün bedelinizi araştırdım 10.700 tl 2. el bedeli tarafınıza cumaya kadar ödenecektir dedi, ancak bugün 01.10.2018 günü saat 11.00 'da adana bölge müdürlüğünde bizzat yanına gittim ve bana istanbul genel müdürlük ret verdi dedi nedenini sorduğumda bu kargo çalınmış dava sonucunu bekliyoruz ona göre karar verilecektir dedi, geçen hafta öyle söylemiyordunuz dedim valla böyle dedi pişkin pişkin, peki dedim tazmin talebimin ret olarak yazılı bir şekilde verebilir misiniz dedim, yok sözlü veriyorum dedi ret para yok dedi. her neyse yaklaşık 1 aydır bu kargo firmasının hatasının hayatıma olumsuz etkileriyle uğraşıyorum, muhatap bulamıyorum, inanın kimse ilgilenmiyor zaten dava açarlar 7-8 ay sürer o zamana kadar da kim öle kim kala diye düşünüyorlar biliyorum.

aslında benim merak ettiğim bazı sorular var!!!

1- benim kargomun o şubeye gideceğini nereden öğrendi ?
    2- kargo görevlileri kargonun üzerine kurşun kalemle samet doğan'a da verilebilir diye not düşülmüş diyorlar, fakat adana yamaçlı şubesi çalışanları biz kesinlikle öyle bir not yazmadık tophane şubesi yalan söylüyor diyorlar ayrıca bu samet doğan kim?
    3- madem samet doğan'a da verilebilir yazıyor neden volkan demir'e kargoyu teslim ettiler?
    4- aras kargo içerisinde köstebek olabilir mi ? benim kargo bilgilerimi nereden biliyor?
    5- aras kargo neden sorumluluğu üstlenmiyor da oyalama taktikleriyle beni geçiştiriyorlar?

ayrıca benimle aynı gün samsundan bir arkadaşı aramış bu şahıs ve o arkadaşı da benim gibi düşürmüş. kargo görevlilerine de alıcının eşiyim demiş. kargo görevlileri de teslim etmişler. o arkadaşın zararı da 28.000 tl'dir.

aşağıdaki fotoğraf kuzenimin aras kargo çalışanlarından ısrarla talep ettiği video görüntülerinden alınmış bir fotoğraftır. videoyu paylaşmadılar!!!bilgisayarımı alan şahıs budur.

https://i.hizliresim.com/nd7qjl.jpg

aras kargoya teslim ederken ki fotoğrafım.

https://i.hizliresim.com/pnlqvn.jpg

kargom teslim alındı mesajı geldikten sonra kargo ekranını sorguladığımda aşağıdaki teslim edilmiştir bilgisini gördüm, ancak kuzenime teslim edilmedi. hatta bu bilgi 25 gündür her gün değiştirilerek teslim edilmedi bilgisi görünmektedir.

https://i.hizliresim.com/k6lpr9.jpg

ilanımın linki :sahibinden.com Hata Sayfası

tarafımca linkedin üzerinden evrim aras'a da konuyu ilettim ancak henüz cevap almış değilim.

bu işin peşini bırakmayacağım, sizden de ricam lütfen yakın çevrenizle ve çeşitli sosyal medya kanallarıyla benim bu mağduriyetimi paylaşırsanız çok memnun olurum. aynı zamanda böyle bir mağduriyetin başka arkadaşlarımızın başına da gelmesini önlemiş oluruz. sahibinden'e de böyle bir dolandırıcı çetesinin olduğu ve siteleri üzerinden insanları dolandırdıkları şikayetini yaptım. bu mağduriyetimin çözülmesi için twitter'dan da çeşitli tt çalışmaları yapacağım. aras kargo mağduriyetimi giderene kadar bu işin peşini bırakmayacağım. bu olayda tamamen sorumlu araskargo'dur, gönderimi benimle ve alıcıyla alakası olmayan 3. bir kişiye teslim etmiştir.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu kargo işlerinde sıkıntı çok büyük, bu şekilde suistimal edilen çok işlem var.

Hatta ben bu yüzden mahkemeye çıkıp ifade verdim, üstüne uzlaşma adı altında para ödedim git gel yapmayayım diye.

Yurtiçi kargo şubesinden 3 personel 100+ adet telefonu çalıyor ve satıyor, çalanlar belli yani.

Ben de kartımı telefona takmışım (Kardeşim telefoncu 2. el aldı muhtemelen ya da tamire geldi) tebligat geldi gittik mahkemeye,

1 günü yollarda mahkeme salonlarında beklemekle geçti. En güzel ticaret elden olanı, para bir yana mal diğer yana.

Üzüldüm arkadaşa da yazık olmuş.

asmisinsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kendi adın ve sayodını biliyorsa ve aras kargoda her hangi bi şubede tanıdıgı varsa hertürlü ögrenir

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aras kargo bundan 5 yıl önce benim servise yolladığım pc'yi kaybetti.
    çok değerli değildi üzerinden durmadım.

aklıma geldikce hala aras kargoya gider bir a4 kağıdı kıçımdan uydurduğum şahısa karşı ödemeli yollarım.
    arar arar dururlar.
    médiocrité partout

sagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aklıma geldikce hala aras kargoya gider bir a4 kağıdı kıçımdan uydurduğum şahısa karşı ödemeli yollarım.
    arar arar dururlar.
    Bu güzelmiş
    35 KU 606- Outlander MT Turbo
    34 ENP 29 - TypeR
    34 VTE 64 - S2000
    34 VG 3670 - Type-R
    10 E 6622 - Civic vti

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aras kargo kadar rezalet bi kargo firması yok .

Sadece ups ve ptt kargo ile (biraz yavaş) sorun yaşamadım diger hepsinde bi sorun illaki oldu. En beteride aras...

rcpyldz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kargo gönderirken içeriği dogru soylemiyorum saat yolladım porselen fincan dedim vs bunun gibi onemsiz ama kırılabilecek ürünler yazdırdım
    Instagram: rcpyldz34 - otomobilya

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maalesef arkadaşlar, siz içinde 20bin tl lik değerli eşya diye yazınca köstebekler devreye giriyor. mantıklı olan değersiz kırılabilir cam eşya yazmak.

tabi bu seferde gerçekten bi halt gelirse başına sigortanız geçersiz olur. yani iki ucu b.klu değnek.

en iyisi değerli şeyleri aras yurtiçi gibi firmalarla göndermemek. otogardaki otobüs firmaları bile daha güvenilir bunlardan.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

34btr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maalesef arkadaşlar, siz içinde 20bin tl lik değerli eşya diye yazınca köstebekler devreye giriyor. mantıklı olan değersiz kırılabilir cam eşya yazmak.

tabi bu seferde gerçekten bi halt gelirse başına sigortanız geçersiz olur. yani iki ucu b.klu değnek.

en iyisi değerli şeyleri aras yurtiçi gibi firmalarla göndermemek. otogardaki otobüs firmaları bile daha güvenilir bunlardan.
    bu konuda şebeke olmus adamlar,sen bos kutuda yazsan senın adını alıcı olan içeri yani bu kostebege vermıs gelen belli bılınıyor kargoda degerlı bısey oldugu organıze olmuslar ,poliste uyusun

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu işi o kargo bu kargo diye ayırmak doğru olmaz, hepsi birbirinin laciverti,

Yurtiçi kargosunda adres yazılı olmasına rağmen istisnasız her kargom farklı ilçeye gidiyor, 1 yada 2 gün sonra teslim ediliyor.

1 günde gelecek ürün 3-4 günde geliyor. Çünkü hiç bir iş yapamayan adamlar genel olarak kargo da çalışıyor.

Ben de ürün almaya gidiyorum bazen kamyon boşalırken görüyorum rezillik. her şeyi atıyorlar, aralarındaki muhabbet bk çukuru gibi sövmeler saymalar havalarda uçuşuyor. bir çok firmada buna şahit oldum.

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim google daki ARAS URLA ŞB yorumum;

Sıfır olsa verirdim. Butikbira sitesinden kit aldık. Merkezi Urla'da. Bizim eve maks.10dk. Ama politika gereği kargo ile gönderiyorlar. Kargo takipten kontrol ettim. Perşembe günü 12 si akşamı firma ürünü URLA ARAS kargoya teslim etmiş. Normal şartlarda ne beklersiniz, ertesi gün yani Cuma günü gelmesini değil mi? Yok, gelmedi. Eee sonra ne beklersiniz? "Cumartesi gelir artık." değil mi? )) Yine kontrol ettim takip bölümünden, yok artık bugün gelir diyerekten, ne zaman gelecek yazıyor biliyor musunuz? 16 Nisan Pazartesi. Sabahtan beri arıyorum teyit için, meşgul, açan yok. Ulen Amerika'dan siparişim 4 günde geldi daha önce kapıma. ARAS KARGO ŞUBE İLE ARAMIZ 5-6DK. 4 gün nedir kardeşim? N'apıyorsunuz, kiti kurdunuz bira mı yapıyorsunuz anlamadım ki?

18.08.18 Edit:
    İstanbul'dan 24 saatten kısa sürede sabah 10:00' da Urla'ya ulaşan kargom, tam 4üncü iş günü o da akşam saat 18.00 gibi elime ulaştırıldı. Israrlı telefon ve şube ziyaretim sonrasında. İdareci hanımefendi de burnundan kıl aldırmıyor, çalışanları suçluyor. Bir özür dilemek te yok. Tebrikler Urla Araş Şube. Beni yine şaşırtmadın )
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Şu anda işini düzgün yapan bir kargo firması yok sanırım hangisiyle gönderi yaptıysam bir sorun yaşadım. Niteliksiz elemanlar yüzünden.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Shirb13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu işi o kargo bu kargo diye ayırmak doğru olmaz, hepsi birbirinin laciverti,

Yurtiçi kargosunda adres yazılı olmasına rağmen istisnasız her kargom farklı ilçeye gidiyor, 1 yada 2 gün sonra teslim ediliyor.

1 günde gelecek ürün 3-4 günde geliyor. Çünkü hiç bir iş yapamayan adamlar genel olarak kargo da çalışıyor.

Ben de ürün almaya gidiyorum bazen kamyon boşalırken görüyorum rezillik. her şeyi atıyorlar, aralarındaki muhabbet bk çukuru gibi sövmeler saymalar havalarda uçuşuyor. bir çok firmada buna şahit oldum.
    aynı saçmalık burada da var. 2 şube farklı mahallelere bakıyorlar arası toplasan 1 km yok. ancak bir şubeden diğer şubeye ürünün transfer olması için ta istanbul toplama merkezine geri dönmesi gerekiyor.

e akıllı toplama merkezinde ki çok zeki adam bunun hangi mahalle olduğu belli madem 2 şubeden ötekine gitmesi gerekiyor, başta doğru şubeye göndersenize kargoyu.

Bence de PTT dışında hepsi aynı. PTT de zile basmadan evde bulamadık notunu yapıştırıveriyor.
    Sel Gider Kumu Kalır.
    Instagram: SrtGaraj282
    2016 Hyundai i20 Style Pan 1.4 Crdi
    2017 Seat Leon Fr Desire Red 1.4 TSI 150 HP W/O ACT

altugkocer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    63 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Sözüm meclisten dışarı, ülkede bir baltaya sap olamayan vasıfsız elemanlar genelde kargocu ya da çevik kuvvet oluyorlar. Bazıları da burger ve mc e kasiyer olarak giriyor.

Ve ben bunların özellikle seçildiğini düşünüyorum. Mesela bizim altta kargo firması var, 7 yıldır burdayım, bir sürü çalışan değişti ve bunların %80'i gerçekten geri zekalıydı

halili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coolvtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim google daki ARAS URLA ŞB yorumum;

Sıfır olsa verirdim. Butikbira sitesinden kit aldık. Merkezi Urla'da. Bizim eve maks.10dk. Ama politika gereği kargo ile gönderiyorlar. Kargo takipten kontrol ettim. Perşembe günü 12 si akşamı firma ürünü URLA ARAS kargoya teslim etmiş. Normal şartlarda ne beklersiniz, ertesi gün yani Cuma günü gelmesini değil mi? Yok, gelmedi. Eee sonra ne beklersiniz? "Cumartesi gelir artık." değil mi? )) Yine kontrol ettim takip bölümünden, yok artık bugün gelir diyerekten, ne zaman gelecek yazıyor biliyor musunuz? 16 Nisan Pazartesi. Sabahtan beri arıyorum teyit için, meşgul, açan yok. Ulen Amerika'dan siparişim 4 günde geldi daha önce kapıma. ARAS KARGO ŞUBE İLE ARAMIZ 5-6DK. 4 gün nedir kardeşim? N'apıyorsunuz, kiti kurdunuz bira mı yapıyorsunuz anlamadım ki?

18.08.18 Edit:
    İstanbul'dan 24 saatten kısa sürede sabah 10:00' da Urla'ya ulaşan kargom, tam 4üncü iş günü o da akşam saat 18.00 gibi elime ulaştırıldı. Israrlı telefon ve şube ziyaretim sonrasında. İdareci hanımefendi de burnundan kıl aldırmıyor, çalışanları suçluyor. Bir özür dilemek te yok. Tebrikler Urla Araş Şube. Beni yine şaşırtmadın )
    Çalıştığım sitede karşımda yurtiçi kargo var.sipariş verdiğim ürün takip ediyorum sistemden.teslim birimine ulaştı yazıyor.öğlen 12,1 gibi hergün gelen kargo, sistemde kargo teslim edilemedi yazıyor.Gittim şubeye paşaköy yerine samandıra ya teslim edilmiş.Dedim kargoma bakın nerede diye. transfer aracına yüklemişler.Orhanlıya gidiyormuş.Gidip sormasak iade edecekler.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kargo gibi son derece önemli bir iş kolu kimlerin elinde... yurt dışında bir DHL de bir UPS de çalışmak prestij sebebidir, ülkemizde ne yazık ki durum çok farklı, bir de üzerine bu dolandırıcılar türedi...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne hikmetse yurtdışı kargolarımın hepsi sorunsuz gelirken yurtiçi tüm kargolarım sorunlu ulaşıyor. Çocuğa kimlik çıkardık. Ptt bütün gün boş olmayan eve iki gün arka arkaya geliyor ne hikmetse bulamıyor kargom geri dönüyor. Ben bezdim artık kargo işlerinden. Adıyamanda iken tek şub vardı hepsinden. Gidip şubede alırdım eve gelmesini beklemezdim.
    Alıntı bhb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Memlekette beyaz olup tutulmayan tek şey kedi herhalde

chatlaxs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Telefonla şubeden kurye çağırıyorsun geç oldu yarın alabiliriz diyorlar müşteri hizmetlerinden yada kargonun sitesinden talep oluşturuyorsun 1 saat sonra almaya geliyorlar. Herkes işini düzgünce yapsa sorun olmayacak ama yapan yok.
    Trafik & Kasko Sigorta işleri Yapılır

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    açıkcası birine kargo çıkıyorsam bile onun istediği firma değil kendim istediğim kendi şartlarımda gonderiyorum

aras kargonun ilk vukuatı değil birsuru iphone7 mevzusu oldu aynı bu şekilde donanımhaberde konuları mevcut

tamamiyle organize olduğuna inanıyorum ben

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler