Hayýrlý günler, bende 2003 focus var. Viteseyken ayaðýmý gazdan çekince silkeleme yapýyor salisilik hemde benzinde giderken fazla yakýyordu. O yüzden dedim ecunun söktüm içini açtým dedim ölçüm yapayým ve de devre elemanlarýný gözle kontrol edeyim dedim. Ama üstü su girmesin diye bir madde ile kaplanmýþ hiç bir þey yapmadan geri taktým. Olaylar ondan sonra geliþti araba ile bir yere gidecektim arabayý çalýþtýrdým baktým motor ikaz ýþýðý yanýyor ve 2 fan deli gibi çalýþýyor. Obd2 cihazým var taktým baktým su sýcaklýðý -40 gösteriyor ama fanlar deli gibi çalýþýyordu sonra akü kutup baþýný söktüm. O sýkýntý bitti ama bu sefer kýrmýzý ýþýkta durmaya kalktýðým da stop ediyor bazen hiç bir sorun olmuyor. Yeni bir rölanti motoru aldým o arýzalýydý þöyle arýzalýydý devamlý açýk kalýyordu o durum da bile stop ediyordu. Map sensörü den þüphe ediyorum. Geçen gün arabayý kontrol ederken eksantrik mili sensörünün kablosunun soyulduðunu gördüm içinde bir iki tel kopmuþtu acaba bundan olabilir mi. Bir de focusun ecusunun þemasýný bulamýyorum sýr gibi ayný bir bulsam ona göre ölçüm yapacaðým.