Eveeeet, yine bir sorunla geldim![]()
Yazın tatile giderken uzun yolda ufaktan gazlarken bir defa olmak üzere 120 gibi bir hızda vites küçültüp gazlamaya çalışınca 3000-4000 devir arasında bir yerlerde, hafif tepe tırmanışında araba kesiklik yapıp hızlanmadı. O anda sinyal verip kendimi sağ şeride atmak durumunda kaldımBunu sadece bir defa yaptı, sonra yol boyu ufak tefek gazlamalarla gittim. Dönüşte de hiç sorun olmadı.
Ctesi günü Sapanca tarafına gidip dün geri geldik. Baktım ki düşük hızlarda bile tam gazda yapmaya başladı. Örneğin 2.vites, dip gaz yapıyorum, araba boost-cut'a girmiş gibi çof-çof-çof-çof diye kesiklik yapıyor.
Yüksek süratlerde hızlanmaya biraz engel ama düşük süratte araba kesikli de olsa hızlanabiliyor, öksürme gibi düşünün![]()
Bu arada gazı %50-75 gibi verirsem sıkıntı yok...
Arkadaşlarla konuşurken bir arkadaş %95 bobin dedi.
Konuşurken sonradan hatırladım, bujiler yakın zamanda değişirken usta bi bobini göstermişti bu kötü durumda yakında patlayabilir diye. Acaba o mu gitti dedim...
Bobinler yanılmıyorsam hiç değişmedi, araba 157 binde...
Yapabilirsem ateşleme ile ilgili verileri takip edeceğim. AlfaOBD veya Torque'da varsa bakmayı planlıyorum.
Başka bir şey olabilir mi, buna göre bir teşhis ve tedaviye girmeyi planlıyorum![]()
@rahmitanir, özellikle sana da sorayım dedim hocam![]()