User Tag List

8 sonuçtan 1 ile 8 arasý

Konu: Passat B8 Dsg enteresan arızalar silsilesi

Yaþ
    35
    Þehir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Passat B8 Dsg enteresan arızalar silsilesi

Herkese selamlar,
    Artýk emektar gözüyle baktýðýmýz 2016 model passat 1.6 dizel otomatik aracýmýzýn geçen haftalarda sað ön gündüz farý patlamýþ haliyle arýza ýþýðý yaktý(araç þehir dýþýndaydý). Geldiðinde yýkamacýya götürdüm yýkamacýdan çýkarken korna kullanma ihtiyacýnda bulundum ve korna çalýþmadý, patlamýþtýr herhalde diye düþünerek gün içerisinde bir kaç yere uðradým. Hava karardý ve evin yolunu tutarken sinyal, uzun far ve sellektörün de çalýþmadýðýný farkettim (4 lü çalýþýyor neyse ki ). Neyse eve vardým ve aracý park ettim çýktým eve..

Ertesi gün aracý çalýþtýrdýðýmda ''P konumuna alýn arabayý terk edin'' demeye baþladý . Elbette terk etmedim. Günlük iþlerimi halledip tekrar eve döndüðümde uzaktan kumanda ile arabayý kilitleyemedim yani çok uðraþtým diyeyim en az 10-15 sefer kapat aç vs. yaparak kilitleyebildim.

Gelelim sorulara
    1- Gündüz farý, sinyaller, uzun far, korna sýkýntýsý neden olabilir.
    2- ''P konumuna alýn arabayý terk edin'' arýzasýný þalter dedikleri bir modül takarak çözebildiklerini duydum, Vagcom ile de bu arýza silinebiliyormuþ..

2. Soruya bir alt baþlýk olarak þunlarý söyleyeyim. Bu modül denen þey yalnýzca yetkili servislerde bulunuyormuþ. Artýk yetkili servise haraç vermek istemiyorum zira araba sürekli oraya gider gelir bulabildikleri her noktadan kazýkladýklarý için 0,01 kuruþ dahi kazandýrasým yok, özellikle ANKARA VW ESKÝHÝSAR servisine. Vagcom'dan kalýcý bir þekilde bu iþ çözülebiliyorsa vagcom'dan ilerlemek isterim. Yok kalýcý olmuyorsa mecbur o parçayý almak için yetkili servis kapýsý çalýp zevk alacaðýz. Ancak, yetkili servise gidecek olursam 1. sorumdan ötürü hakkaten kucaða oturturlar bunu da çok ama çok iyi biliyorum. Bu nedenle Ankara'da bu iþi yaþamýþ birisi bana yardýmcý olsun

Teþekkürler

Edit: Konu baþlýðý bile arýzalý oldu

Edit: 2 Sorun çözüldü.

Ankara'da iyi bir oto elektrikçiye gittim. Sigortalarý, aküyü kontrol etti sýkýntý yoktu. Direksiyonun alt kýsmýnda bulunan direksiyon kontrol ünitesini (adý bu olmayabilir) söktü taktý saydýðým bütün arýzalar gitti.

Gündüz farýný söküp taktý o da çalýþtý. Sorun yok bilginize.
    Konu bomonti tarafýndan (12-10-2024 Saat 12:49 ) deðiþtirilmiþtir.

Yaþ
    37
    Þehir
    Çanakkale
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eðer daha önce deðiþmedi veya eskiyse önce aküyü deðiþtirmeyi deðerlendirirdim. Bu araçlar akü zayýfladýðýnda çok anlamsýz arýzalar verebiliyor.

derviscapaci - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Þehir
    Türkiye/Aksaray
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý Strich Acht Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Eðer daha önce deðiþmedi veya eskiyse önce aküyü deðiþtirmeyi deðerlendirirdim. Bu araçlar akü zayýfladýðýnda çok anlamsýz arýzalar verebiliyor.
    Golf 7.5 park manevra sistemi devre dýþý býrakýldý yazýyordu ekranda, aküdenmiþ deðiþtirdim düzeldi.

Yaþ
    35
    Þehir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý Strich Acht Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hocam akü deðiþmedi ama bir zayýflýk söz konusu da deðil. Start&Stop çalýþýyor. Sanayiden bir usta elektrikçi önerdi orada aküyü de ölçtüreyim.

Yaþ
    37
    Þehir
    Çanakkale
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2016 modelin ilk aküsü ise hiç düþünmeden deðiþtirirdim ben olsam, görevini layýkýyla yerine getirmiþ zaten 9 yýl

S-works - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    35
    Þehir
    ÝSTANBUL
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Akünüzü kesinlikle deðiþin. Diðer çalýþmayan aksamlar için sigorta paneline bir göz atýn. Sigorta yanmýþ veya sarsýntý sebebiyle gevþemiþ olabilir.
    Special Works Detaylý Araç Bakým Merkezi

https://www.instagram.com/specialworkstr/

drago - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    39
    Þehir
    Ýzmir
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Powershift ve EDC'de eski akü sebebiyle þanzýman kartýný yakanlar var, DSG arabada ben bu riski almazdým start&stop çalýþsa bile bir ölçüt deðil.

fussy - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    37
    Þehir
    Ýstanbul - Beylikdüzü
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu sahibinin müsadesiyle bende bir soru sorayým. Dsg onarýmý için istanbul'da önereceðiniz yerler var mýdýr ? Yakýn zamanda deðiþen var ise ne kadar ödediniz ? Araçta DSG hatasý veriyor ara ara 2-3 de silkleme var sanýrým komple giriþmek lazým. Güçlendirilmiþ tüp - mekatronik vs.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler