Herkese selamlar,
Artýk emektar gözüyle baktýðýmýz 2016 model passat 1.6 dizel otomatik aracýmýzýn geçen haftalarda sað ön gündüz farý patlamýþ haliyle arýza ýþýðý yaktý(araç þehir dýþýndaydý). Geldiðinde yýkamacýya götürdüm yýkamacýdan çýkarken korna kullanma ihtiyacýnda bulundum ve korna çalýþmadý, patlamýþtýr herhalde diye düþünerek gün içerisinde bir kaç yere uðradým. Hava karardý ve evin yolunu tutarken sinyal, uzun far ve sellektörün de çalýþmadýðýný farkettim (4 lü çalýþýyor neyse ki). Neyse eve vardým ve aracý park ettim çýktým eve..
Ertesi gün aracý çalýþtýrdýðýmda ''P konumuna alýn arabayý terk edin'' demeye baþladý. Elbette terk etmedim. Günlük iþlerimi halledip tekrar eve döndüðümde uzaktan kumanda ile arabayý kilitleyemedim yani çok uðraþtým diyeyim en az 10-15 sefer kapat aç vs. yaparak kilitleyebildim.
Gelelim sorulara
1- Gündüz farý, sinyaller, uzun far, korna sýkýntýsý neden olabilir.
2- ''P konumuna alýn arabayý terk edin'' arýzasýný þalter dedikleri bir modül takarak çözebildiklerini duydum, Vagcom ile de bu arýza silinebiliyormuþ..
2. Soruya bir alt baþlýk olarak þunlarý söyleyeyim. Bu modül denen þey yalnýzca yetkili servislerde bulunuyormuþ. Artýk yetkili servise haraç vermek istemiyorum zira araba sürekli oraya gider gelir bulabildikleri her noktadan kazýkladýklarý için 0,01 kuruþ dahi kazandýrasým yok, özellikle ANKARA VW ESKÝHÝSAR servisine. Vagcom'dan kalýcý bir þekilde bu iþ çözülebiliyorsa vagcom'dan ilerlemek isterim. Yok kalýcý olmuyorsa mecbur o parçayý almak için yetkili servis kapýsý çalýp zevk alacaðýz. Ancak, yetkili servise gidecek olursam 1. sorumdan ötürü hakkaten kucaða oturturlar bunu da çok ama çok iyi biliyorum. Bu nedenle Ankara'da bu iþi yaþamýþ birisi bana yardýmcý olsun![]()
Teþekkürler
Edit: Konu baþlýðý bile arýzalý oldu
Edit: 2 Sorun çözüldü.
Ankara'da iyi bir oto elektrikçiye gittim. Sigortalarý, aküyü kontrol etti sýkýntý yoktu. Direksiyonun alt kýsmýnda bulunan direksiyon kontrol ünitesini (adý bu olmayabilir) söktü taktý saydýðým bütün arýzalar gitti.
Gündüz farýný söküp taktý o da çalýþtý. Sorun yok bilginize.