User Tag List

4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: 1998 Honda Civic 1.4 İS kalorifer borularının dibindeki esrarengiz tel!

MehmetBora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

1998 Honda Civic 1.4 İS kalorifer borularının dibindeki esrarengiz tel!

Arkadaşlar merhaba, iyi forumlar.

Projelik bir EK9 1.4 İS aldım. 1 ay kadar oldu alalı sıfır motor yapılmış araca her şey çok güzel ancak bugün hafif bir hararet göstergesi yükseldi. Sıcak havayı açıp rölantide dinlendirdim, düştü devam edeyim derken kaloriferin ılık üflediğini farkettim.

Sistemde kaçak yok ne eklediysem o duruyor.

Kalorifer peteğinin tıkanık olabileceğinden şüphelenip ters düz yıkama tekniğiyle kalorifer giriş çıkış borularını söküp bir güzel sirkeli su ile foşur foşur yıkadım. İçerideki pası pisliği akıtıp sistem suyunu komple boşaltarak yeniledim. Gayet düzgün ve basınçlı bir şekilde giriş çıkış yapıyor. Genleşme kabınıda bir güzel yıkadıktan sonra devir daim döngünü test edip hararet yükseltme işini çözdüm.

Ancak bir sorun var. HALA ILIK ÜFLÜYOR! Uyumaya geçip kafayı yemek üzereyken gecenin 1'inde kafama takılan bir teli tekrar kontrol etmeye indim. Hiçbir şekilde nereye bağlanacağını ingilizce tükçe hiçbir kaynaktan bulamadım. Bir musluk vardıda iptal mi edildi, bir parçaya bağlanıyorda o parça yok mu oldu bilmiyorum.

Bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

BoraAutoWorks | Professional Detailing Garage | @boraautoworks

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O esrarengiz tel senin iptal edilen kalorifer musluğunu açıp kapatan tel aslında iptal edildiyse senin kalorifer hep sıcak üfler,eğer direk peteğe bağlamayıp düzledilerse o zaman soğuk üfler. Harareti yükseltmesi radyatör kapağından termostattan,fan veya müşüründen veya daha kötüsü contadan yapar.hepsini sırayla kontrol etmelisin.
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Termostat sanırım
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracınız hayırlı olsun öncelikle aracınızın soğuk sıcak musluğu tahminen kırılmış iptal etmişler. Yaz kış şahin gibi içeri sıcak hava verecektir.
    Link bırakıyorum aşağıdaki gibi bir mustluk taktırmanız iyi olur ayaklarınızın sağlığı için.

Yeniden Yonlendirme Bildirimi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler