2012 vol.3 setup 2.sayfada.........................
ReinCARnation, Türkçe karşılığı reenkarnasyon, kısıca anlamı ise “YENİDEN DOĞUŞ!”
Belki hatırlayanınız vardır; 34 ROD 11.
Ben o zamanlar satılık VTI ararken sahibinden.com da sadece bir sayfa, bilemedin ikinci sayfada da en fazla 5 vtec olurdu. Laci sedan konusunda biraz ısrarcıydım, 2004 Şubat ayında aradığım aracı İstanbul’da buldum, gittim aldım geldim. Eski adıyla 34 ROD 11, yeni adıyla 35 CAR 12. Arabamı çok sevdiğim için hiç değiştirmek gelmedi içimden. Bazen diğer araçlara sevmeye zorladım kendimi ama olmadı. Az yakar çok kaçar olması, parçalarının her yerde bulunur olması, kaskosunun ve vergisinin düşük olması, mod parçalarının bol olması, 4 kapılı olması, mükemmel b16a2 motoru ve şanzumanı bana çok avantajlı ve çekici gelmişti. Eşimin de arabamızı çok sevmesi, diğerlerine burun kıvırması ekmeğime yağ sürdü
Şimdi aşama aşama 35 CAR 12 nereden nerede geldi, nasıl yeniden doğdu paylaşmak istiyorum.
İSTANBUL’DA ALDIĞIM İLE İLK HALİ (2004);
Beyaz angellar, beyaz sonar stoplar, apex yay, açık hava filtresi (borusuz, direk kutu ağzı ), m3 aynalar, yuvarlık sisler, seksi ön arka type-r logo ve sticker lar.
Fotolar;
İLK YAPILAN MOD(2005);
Yul tutuş felaketti, ilk yaptığım lastikleri yenilemek ardından KONİ ler oldu.
İKİNCİ ÖNEMLİ MOD(2006);
Yol tutuş mükemmel, sıra geldi gürlemeye. AEM sitesinden v2 takılmış vtec sesini kaç kere dinlemiştim hatırlamıyorum. Takar takmaz beklediğimiz güç artışından çok sesiydi. Altgeçitler başta olmak üzere bulduğumuz her fırsatta yeri göğü inlettik.
Bu şekilde uzun süre bindim. Normal bakımlar dışında ne içine ne dışına en motoruna hiçbir şey yaptırmadım. Bu arada drag dönemi kapandı roll dönemi başladı. Her ikisinde elimden geleni yaptım. Diğer dönemlerde ise tam bir aile arabasıydı, 3000 devirde at vitesi mod. Geceleri ise kurtvtec.
Bu şekilde fazlası ile binmiştim, artık bir karar vermem gerekiyordu. Seçenekler;
A)Temiz bir tayyar al,
B) b16 full yükle
C) b20 yap
D) Ver bostu
1-Tayyar çok pahalıydı (temizi 45 idi) ayrıca vergisi ve kaskosu çok yüksekti, öle çok büyük bir fark olmayacaktı benim için, iki kapılıydı ve ek kasa daha seksiydi.
2-b16 çok yapılmıştı, çok paraya rağmen güç artışı çok fazla olmuyordu.
3-b20 için blok değişiyordu, en mantıklı seçenek buydu ama onda da motoru işletmek vsvs riskli geldi.
4- evet, özellikle özgünün videolarını seyrettikten ve tolganın kara yılana bindikten sonra kararımı vermiştim.