arkadaşlar motorsporları bölümündede geçiyodu şigan diye merak ettim pistlerde ne dir bu nasıl bişeydir ne işe yarar + ve - leri nelerdir şimdiden teşekkürler. .
arkadaşlar motorsporları bölümündede geçiyodu şigan diye merak ettim pistlerde ne dir bu nasıl bişeydir ne işe yarar + ve - leri nelerdir şimdiden teşekkürler. .
trafikte gördüğün babamesela körfez pistinde uzun düzlükten snraki viraja girmedne önce koyuolarki insanlar yawaşlayıp uçmasınlar virajdan
![]()
*10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
Yukarıda açıklandığı gibi. Ingilizce Chicane kelimesinden geliyor. Basit olarak açıklamak gerekirse yarış pistlerinde araçların hızını yavaşlatmak için oluşturulan viraj serisi. Tek bir yöne değil Sağ-sol veya Sol-Sağ şeklinde düzenlenir. Hem araçların hızını azaltıp güvenliği artırır hem de araçların bir birini geçmeleri için olanak sağlar.
şigan bir yarışçının düzlük sonunda karşılaşmak istediği en son şeydir.
Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
Dr. Ecu
Chicane - Şikan
Hızlı pistlerde otomobillerin yavaşlamaları amacıyla, pistin uzun düzlüklerine yapay olarak yerleştirilen bir dizi sert viraja verilen ad.
kaynak
fren yapmayı viraja girmeyi bilmediği halde piste giren arkadaşlar ölmesin die viraj öncelerine konulmuş mecburi fren yapmaya yönelik uygulama kukalar vasıtası ile.....
..::PASSATURBO1::..
F1 yarışlarını izlediyseniz spiker hep der şigan çıkışında şigana girerken v.s. diye tam dediği nokta şigan![]()
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
kuka dersen kuka olur o
izmitte şigan var zaten normalde kuka konması ayrı oda belki şigan gibi oluyor ama kuka diyince anlam bozukluğu oluyor ondan![]()
körler sağırlar
hımm şimdi anladım bu otokoliktete yapıyorlardı kukalarla sürücülerin hızını azaltması ve o kukaları geçerek devam etmesi filan sağolun arkdaşlar =)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)