User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
28 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Isı yalıtımlı boya işe yararmı?

Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Isı yalıtımlı boya işe yararmı?

yeni projede kullanacağım manifoldu ve kendi yapacağımız intake kiti ısı yalıtımlı seramik boya ile boyatmayı düşünüyorum.ne dersiniz değermi?faydası olumu?

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Ne kadar ki kalınlığı?
    Isı iletim katsayısı düşük olsa bile tamamen kalınlıkla orantılı olduğu için katkısı eser miktardadır.
    Built to fall....

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne kadar ki kalınlığı?
    Isı iletim katsayısı düşük olsa bile tamamen kalınlıkla orantılı olduğu için katkısı eser miktardadır.
    illa olacaktır etkisi ama daha efektif ürünler kullanılabilir cam yünü vs sarabilrsin fakat şu da var soğuk hava aldırıcam diye havayı ısıtıyorda olabilrsin
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaten asıl amaç manfoldu yalıtmak.intake bi şekilde yalıtılır...

Ryhn
    Misafir
    Seramik kaplamami yoksa boyamami deniyor tam bilmiyorumda bunu Turkiyede yapan yerler varmi ve fiyatlari hakkinda bilginiz varmi?
    Ben eski arabamin turbo manifolduna (dokum manifold) yaptirmistim daha dogrusu yapilmis olarak satilan opsiyonunu almistim ve dokum manifoldta fark ediyor bunu sogleyebilirim.

Oytun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    intake kiti sarmanı öneririm intake bi şekilde yalıtılır o sıkıntı değilde
    manifold kapağa ve dolaylı olarak bloğa temas ettiği için daha çok içeriden, malzemeden ısınıyor dışarıdan ısınmıyor o yüzden ısı yalıtımlı conta alman dahada işe yarar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bullet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    intake kiti sarmanı öneririm intake bi şekilde yalıtılır o sıkıntı değilde
    manifold kapağa ve dolaylı olarak bloğa temas ettiği için daha çok içeriden, malzemeden ısınıyor dışarıdan ısınmıyor o yüzden ısı yalıtımlı conta alman dahada işe yarar
    aynn.bunuda düşündüm.contacıya soracaktım.böyle bir ürün varmı diye.eğer varsa güzel olacak.hatta vidalara bile pul şeklinde bişey ypmayı düşünüyorum.manifoldla temas etmesinler diye.abartı ouyor sanırım ama

Alıntı Ryhn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Seramik kaplamami yoksa boyamami deniyor tam bilmiyorumda bunu Turkiyede yapan yerler varmi ve fiyatlari hakkinda bilginiz varmi?
    Ben eski arabamin turbo manifolduna (dokum manifold) yaptirmistim daha dogrusu yapilmis olarak satilan opsiyonunu almistim ve dokum manifoldta fark ediyor bunu sogleyebilirim.
    tr de vardır illaki bi kaç yer.o konuma glmedim henüz araştıacağım. işe yarayıp yaramayacağı konusunda fikir edinmeye çalışıyorum.birde şu var.manifold ön kısımda duruyor bizde.ön ızgaradan giren hava ile sğuması yeterli olurmu acaba.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    filtre borusu için ise Nomex kumaş dan bir kılıf yaptırmayı düşünüyorum.

Nomex kumaş özellikle itfaiye erlerinin kullandığı ısı geçirmeyen bir kumaş cinsi.işe yarayacağını düşünüyorum...

STeaM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    illa olacaktır etkisi ama daha efektif ürünler kullanılabilir cam yünü vs sarabilrsin fakat şu da var soğuk hava aldırıcam diye havayı ısıtıyorda olabilrsin
    yada ısıyı içerde tutup farklı yerlere iletebilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    havayı ısıtıyor olacağımızı sanmıyorum.sonuçta içerde hapis kalan bir hava yok.aksine devamlı dışarıdan içeriye çekilen, ortamdan daha serin bir hava mevcut.bize düşen de bu havayı olabildiğince serin tutmaya çalışmak.kaput içerisindeki sıcak ortamdan etkilenmemesini sağlayarak blok içerisine kadar bu şekilde ulaştırmak.

birde şunu buldum:
    http://www.pergeysc.com/metalkalkani.htm

Yalıtım seramik malzemeleri, yayarken ısıyı yansıtan eşsiz enerji tasarrufu özelliklerine sahiptir. Delikli mikro-kürecikler ısı yansıtma kalitesi, ısıyı korunmuş alt tabakadan ileriye ve dışarıya doğru atan raydan bir ısı kalkanı olarak görev yapar, böylelikle yüzeyin iç kısımlarına doğru olan emiş en aza indirgenmiş olur. Dış çevre ne kadar sıcak olursa, Metal Shield'in iç ısıları azaltmadaki performansı o kadar etkili olur.

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ekbilgi; herzaman en üstte yazdığınız şey doğru değildir, aslında boru izolasyon hesaplarında kritik çap hesabı vardır, ona göre izolasyon yapılması lazım, ama araçlarda çok ta mühim değil tabii ki zaten çok stabil sıcaklıklar ve akışlar olmadığı için..
    Alıntı muyat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    havayı ısıtıyor olacağımızı sanmıyorum.sonuçta içerde hapis kalan bir hava yok.aksine devamlı dışarıdan içeriye çekilen, ortamdan daha serin bir hava mevcut.bize düşen de bu havayı olabildiğince serin tutmaya çalışmak.kaput içerisindeki sıcak ortamdan etkilenmemesini sağlayarak blok içerisine kadar bu şekilde ulaştırmak.

birde şunu buldum:
    http://www.pergeysc.com/metalkalkani.htm

Yalıtım seramik malzemeleri, yayarken ısıyı yansıtan eşsiz enerji tasarrufu özelliklerine sahiptir. Delikli mikro-kürecikler ısı yansıtma kalitesi, ısıyı korunmuş alt tabakadan ileriye ve dışarıya doğru atan raydan bir ısı kalkanı olarak görev yapar, böylelikle yüzeyin iç kısımlarına doğru olan emiş en aza indirgenmiş olur. Dış çevre ne kadar sıcak olursa, Metal Shield'in iç ısıları azaltmadaki performansı o kadar etkili olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilinen büyük üreticiler bu gibi boya malzemeleri ile cold air intake kitleri yalıtıyorlar benim bildiğim.bunu manifolda uygularsak başarılı olabilir kanısındayım.manifoldun motor kapağı ile birleşen kısmında da ısı yalıtkan conta kullanarak kapaktan iletilecek ısı engellenir ve manifoldun bu şkilde ısınmasınıda engellersek işe yarar gbi.

manifold içi sıcaklığı önce ve sonra ölçmeyi planlıyorum.bakalım ne kadar başarılı olacak.

sizin görüşünüznedir?

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok güzel olucaktır, ancak boya eğer pürüzlü flansa contanın oturcağı yere gelememesi için dikkat etmek gerekir..
    resimleri bekliyorm , nasıl bir kaplama olduğunu merak ettim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sanmıyorum.conta kısmına boya vurmasam bile zaten conda orda iş görecektir.

diğer yandan bu boya astar gibi bişeymiş.mat gri renkte.minimum 1 galon luk kutuda satılıyormuş.fiyatı konusunda firma pazartesi dönecek.eğer abartı bişey değilse uygulayacağım.üstünede istenilen renkte boya atıcam.

ysnyldz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fiyat konusunda bilgi alırsan paylaşman iyi olur benimde kafamda bu tarz bir uygulama var ! takipdeyim
    YARZUMSİN
    YSNVTEC BEYKOZTEAM

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabiki.pazartesi dnecekler.o zaman yzarım.inş uygun olur da yaprız..

vtecturbo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ıntake borularına cok faydası olacagı kesın ama manıfold konusunda deneyıp gormek lazım.manıfold kapaktan aldıgı ısıyla ısındıgı ıcın ısıyı manıfoldun hem ıc yuzeyınden hem dıs yuzeyınden vererek sogur.dıs yuzeyıne kaplama yapıldıgı zman ısıyı sadece manıfoldun ıcıne ıletme durumu olabılır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yukarıda da bahettiği gbi bu durumu, kapak ile manifold arasına konulan ve ısı iletmeyen bir conta ile aşmayı düşünüyorum.ama böyle bir ürün varmı bilmyorum açıkcası.inşallah vardır

ayrıca böyle bir conta çeşidi olmasa bile, bahsi geçen boyanın contanın geldiği yüzeyede vurulacağını göz önünde bulundurmak lazım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.royalconta.com/contalar2.asp aresinde "Isı sperlikli ve çok katlı çelik contalar" dye bişybuldum ama bu bahsettiğimiz şeymidir bilemiyorum...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)