Civic hastalıklarından anlayan insan çok, sizlere de sormak istedim, civic eg hangi durumlarda arıza lambası yakar? el freni ışığıyla aynı yerde yanıyo hani bilirsniz, arızayı bulamadım yardımcı olabilir misiniz.![]()
Civic hastalıklarından anlayan insan çok, sizlere de sormak istedim, civic eg hangi durumlarda arıza lambası yakar? el freni ışığıyla aynı yerde yanıyo hani bilirsniz, arızayı bulamadım yardımcı olabilir misiniz.![]()
Torpidomuzda arka kısımında altta resimde gördügünüz şekilde bir kablo görüyoruz
bU ateşlemeyi kesmemize yarayan kablo.
Bu kabloyu herhangi bir metal iletkenle kısadevre yaptırıyoruz.
Sonra kontagı açıyoruz , çalıştırmıyoruz,
kısaca cel ışıgının dilinden bahsedeyim.
ignition pozisyonuna getrdigimizde kablomuzu cel ışıgımızı kontrol ediyoruz.
2 çeşit olrak ışık yanacak.
1- Uzun aralıklı yanıp sönme
2- Kısa aralıklı yanıp sönme
Ecu kodlarımızı bu 2 digit sayesinde çözecegiz.
Birler basamıgını kısa aralıklı cel ışıgı Onlar basamagını ise uzun aralıklı cel yanıp sönmesi bize arıza kodumuzu verecektir.
örnek verecek olursak;
Ateşleme( kısadevre ) kablosunu taktgmzda cel ışıgımızı kontrol ediyoruz,
Orn : Uzun - Uzun -Uzun - Kısa - Kısa - Kısa -kısa
Bu kod 34' nolu arıza kodu. ( bunu tekrar anlatayım uzun aralıklarla yanıp sönme 10lar basamagı Kısa yanıp sönme 1ler basamagı. 3 uzun 30 , 4kısa 4 , yani34)
alıntıdır![]()
teşekkürler fakat ben hangi durumlarda yandığını merak ediyorum. mesela fren hidroliği azaldığında arıza lambasına bağlı olan bi şamandıra var, o şamandıra yardımıyla yağ eksildiğinde arıza lambası yanıyor. bunun gibi başka ne durumlarda yaktığını merak ediyorum
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=71
incelemeni tavsiye ederim
civic ex için değil bu gösterdiklerin sanırım, teşekkürler yardım etmeye çalıştığın için ama sorumun asıl cevabı değil bunlarsadece ışık hangi durumlarda yanıyo onu çözmem lazım
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)