1.6 ies e supercharged nasıl uygularız .yapan deneyen arkadaşlar varsa yardımcı olursa seviniirim veya bu aracı nasıl yüklerim
1.6 ies e supercharged nasıl uygularız .yapan deneyen arkadaşlar varsa yardımcı olursa seviniirim veya bu aracı nasıl yüklerim
evet d serisi için s sharged var düşünürsen yardımcı olabilirim
HONDA OEM PARTS
MESSENGER:mehmet cetin
turbo satıcısına falanmı benzettin bni gel kardeşim 3000 liraya halldelim dien
amaç sorgulamak diil sadece fikir alış werişi s.charger istemesinin nedenini örenmek.
turboylada o güçler alınabilio ki sc ye göre önü çok daha açık bi sistem maliyet performans açısındanda düzgün uygulandığı zmn turboda çok pahalı bi sistem diil
neden sc die sormamın nedeni kullanım yeri we amacı çok dzügün turbolu ies ler war keyif weren oldumu şimdi![]()
amaç fikir paylaşmak aşırı beslemeyse turboda düşünülmicek bi sistem diil
atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.
Öncelikle neden supercharger sorusunun cevabını bulmak lazım. Ben bu ikilemde çok kaldım. Hatta bir ara ikisini birden satın aldım takma aşamasına geldiğimde SC ye döndüm. Supercharger için yağ beslemesinin olmaması bence ciddi bir avantaj. sandviç denince benim gözümün önünde domates marul kaşar peyniri ve salam dönyor..Beni en çok düşündürenlerden birisi oydu. Lag lug cart curt gibi sorunları yok. Marşa bastınmı üflemeye başlıyor kerata. Egzost manifoltunu kestim, emme manifoltuna şöyle yaptım gibi dertleride yok. İstenirse 10 dk da atmosferik yürünmeye geçilebiliyor. Tabi birde benim arabadaki gibi cins manifoltları olan araçlarda SC daha mantıklı olabiliyor. Benim supercharger a dönmemdeki en önemli neden egzost manifoltumun çok cins olmasıydı. focuslarda (115 lik motorlarda) ve mondeolarda paralel çift katalitik konvertör var. 1ve 4 ncü silindirlerden çıkan egzost boruları bir katalitiğe 2 ve 3üncü silindirlerden çıkan egzost boruları ise ikinci katalitiğe gidiyor. Her iki katalitikten önce ve sonra O2 sensörleri var. Eğer turbo yapmaya kalksam, bu sistemi iptal etmek zorunda kalacaktım. Ya da twin turbo olacaktı.. Ona da çüş oha falan dediğim için pek akıllıca gelmiyordu bana. Hala da öyle gelmiyor. O2 sensörleri ile şu an bile debeleniyorum ki o durumda ne yapardım hiçbir fikrim yok. Dahası bizim arabalarda egzost manifoltu firewall tarafında. Sökmesi takması için lift şart. Zırt pırt oynanacak birşey değil. E arka tarafta olduğu için intercooler a gelecek boruların motoru tavaf etmesi gerekecekti. Al sana bir dert daha...Bu nedenlerden dolayı supercharger benim arabamda daha basit bir uygulamaydı.
Ancak egzost manifoltu önde olan arabalarda bu boru işleri falan çok daha kolay olur. Heleki bendeki gibi antiri kuntiri egzost manifoltu yoksa işler çok daha kolay olacağından turbo daha kolay uygulanabilir bir sistem olacaktır. Hatırladığım kadarı ile civiclerde egzost manifoltu öndeydi. Dolayısı ile turbo daha pratik bir çözüm olabilir. İyi düşünmek lazım.
Eğer düşük devirde dolsun isteniyorsa, egzost tarafı küçük bir turbo seçilip kompresörü büyük bir model seçilirse alt devirde boost gelmeye başlar. Tabiiki 1000 devirde gelmez ama 2000-2500 devir civarında doldurup devir bandının sonuna kadar basabilecek bir çok turbo var piyasada... Tabi güç mevzuu abartılacaksa alt devir olayı yalan olur... Gerçi SC takmayı düşünen adam abartılı bir güç beklentisinde değil demektir bence..
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)