NNT'nin yeni ürünü olan nanofuel benzin katkısını koyarak depomu fulledim 160TL benzin +35TL nanofuel şeklinde.
almadan önce nnt'ye telefon açarak konu hakkında bilgi aldım.
-nnt nanofuel için bilgi alacaktım.
-300ml'dir depoyu fullemeden önce koymalısınız performans artışı ile %20 yakıt tasarrufu sağlar, yağ katkısıyla beraber %30 yakıt tasarrufu sağlar bla bla bla
-peki ürünün şu an için TÜV testi yapıldı mı?
-Şu an için test sonuçları gelmedi.
-Peki bu %20 %30 her motor için geçerli midir?
-araçtan araca değişir.
-oldu teşekkürler.
sonra bayilik anlaşması yaptığı yeri aradım toptan satıyormuş tek alacağım için araştırma yapıp bana en yakın nanofuel satan akaryakıt istasyonunu söyledi.
aracın benzin lambası yanmıştı yol bilgisayarı ise 60km daha gideceğimi söylüyordu. Maltepeden cevizliye alacağım yere gidene kadarda bitti bitecek duruma geldi. önce marketten nanofueli aldım sonra benzinlik kısmına aracı çekip önce nanofueli doldurdum. pompacı abi içine biraz benzin koyup nanofuel'in tamamen depo inmesini sağladı. Sıvı sıcak balmumu kıvamındaydı ve beyazdı (aklınızda bulunsun). sonra fulledim ve km'yi sıfırlayamayacağımdan (kadran söktürmeye gidiyordum) asıl kmyi not ettim ve karşıya geçtim. işimi hallettim ve geri döndüm.
İlk İzlenim: mecidiyeköye giderken pek bişey hissetmedim araç normal her zamanki gibi gitti. Dönüşü yaklaşık 2 saat önce yaptım yol boştu. en son benzin hesaplaması yaptığım gibi sürmeye geri döndüm (yılbaşından beridir 80'i geçmeme kararı almıştım). Nanofuel etkisini sanırım gösterdi. eve geldiğimde (benzin aldıktan yaklaşık 60 km sonra) evimin yakınında çıktığım yokuşu her zaman 2. viteste çıkıyordum yine aynı şekilde çıkarken devirim çok düşmesine rağmen stop edecekmiş gibi titremediğini hissettim. Performans artışı sanırım yaşandı. Bakalım bu yakıt ekonomisine dönüşecek mi?
Bilgiler:
En son bakım: 9 nisan 2009
bakım kmsi: 105000km
Sonraki bakım: 120000km'de
En son benzin fullendikten sonra yapılan hesaptaki yakış: 7.0lt/100km
Menzili: 600km
nanofuel ve Benzin alındığı zamanki km: 115247km