Arkadaşlar başlıkta gördüğünüz gibi..
Aracım Honda Civic 1.4is HB (EJ9) Otomatik.. Bir sohbet esnasında bu konuyu ciddi ciddi düşünmeye başladım. Hatta şu anda aracımın üzerindeki otomatik şanzumanın maliyet olarak iyi birşeyler yapacağındanda bahsedildi. Manuel geçme işleminde merak ettiğim unsurlar, maliyet ilk sırada geliyor. Elimdeki şanzumanı değerlendirip manuele geçerken ne gibi bir yol izleyebiliriz?
Sıkıntı yaşanır mı? Açıkçası kesme biçme herhangi birşey istemiyorum. Yapılacak tüm işlemlerde herşey yerli yerine oturur mu? Şanzumandan yana sıkıntı yaşayacağımı zannetmiyorum ancak, mesela elektrik ve/veya beyin tesisatıyla alakalı ne gibi değişiklikler yapılması gerekiyor yada gerekmiyor?
En önemlisi ileride aracın satışı esnasında sizin hem fikriniz olarak sıkıntı yaşama ihtimali nedir? Nitekim sizde biliyorsunuzki ne kadar temiz iş yaparsanız yapın sorgulamayı seven bir yapıya sahibiz
Ek olarak proje çizilerek ruhsata işlenecek. Bu işlemler için nasıl bir yol izlemek gerekiyor tavsiyeleriniz ve hızlı/pratik çözüm önerileriniz nelerdir?
Yani bu işin makulu nedir öğrenmek istiyorum?
Şimdiden ilgi göstererek zaman ayıran arkadaşlara teşekkür ederim. Keyifli forumlar..