85 model dogan aracım var turboladım bu araç için wideband takabılırmıyım bize yararı olurmu bılgi verırsenız sevınırım.
85 model dogan aracım var turboladım bu araç için wideband takabılırmıyım bize yararı olurmu bılgi verırsenız sevınırım.
wideband in karbüratörle yada enjektörle bi baglantısı yok direk egzoz üzerine yerleştirilen bi sensörle aracın hava yakıt degerlerini görebilirsiniz..
ona göre müdehale edebilirsiniz..
muhakkak yararı olucaktır o olmadan arabanın nasıl bi karışımda yürüdügünü bilemessiniz.
remaps.tr & Turbo Zone Garage
Onun için illede wideband e ihtiyaç yok. 3yollu gaz analiz cihazı olan bir yere giderseniz orada da ayarlatabilirsiniz karbüratörünüzü.
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
zamanında motorsikletlerin motoruyla kafa patlatmıştım biraz, motorların karbiratörlerinde ayar için tek bir vida mevcut benzini ayarlayan onu sıkıp gevşeyiyorsun tabi gaztelinin konumuda önemli oda ayar isteyen bir eleman, ayrıca avans ayarıda yapılabilir... arabalardaki sistemde hemen hemen aynı olsagerek
Karburatorun butun konfıgurasyonu degısebılır. Hava korrektorlerı,ana venturileri. ana memeleri,kelebek buyukluklerı ? Hepsi degişerek ayar olur.
bu dediğiniz cihaz arac yolda hareket halindeyken kullanılabiliyormu? eğer kullanılmıyorsa wideband çok daha sağlıklı olacaktır çünkü en doğru ayar araç yolda yürürken yapılan olacaktır. tabi benim önerim önce bi dynoda ayar yapılması çünkü yolda giderken karbiratöre müdahale mümkün olmaz.
yani kısacası wideband i takın, aracı dynoya sokun, duruma göre ayar yapın sonra yola çıkıp wideband değerlerini tekrar gözden geçirin eğer dynoya göre bir fark görürseniz (hangi devirde zengin hangi devirde fakir) bir kağıda not alın ve aracı durdurduğunuz zaman ince ayarını yapın![]()
bilgiler için tşk.
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
tofaş grubunda wideband işe yaramaz sade insan morali bozar bence deneme bile ayarı yokki tofaşların![]()
Direksiyonda eşek varsa, motor kaputunun içinde kaç beygir olduğunun hiç bir önemi yoktur. SÜRÜCÜ:
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)