geçen gün focusumun far içini siyaha boyadım silikonuda çektm ama sabahına buharlı olark gördüm farlarımı öğlene dogru gitmişti..bu olayı engellemek için ne yapabilirim??
geçen gün focusumun far içini siyaha boyadım silikonuda çektm ama sabahına buharlı olark gördüm farlarımı öğlene dogru gitmişti..bu olayı engellemek için ne yapabilirim??
ramo si nickli ramazan abiye ulaş benim farlar da karartılmıştı sonra hava aldı ramazan abi sag olsun sorunu halletti![]()
Mehmet Ali DİNÇ
M.A.D Custom Stickers
nası ulaşıcam??
uye listesinden msj attım ama dönermi geri?
bide bu arada nası çözdü olayı tekrar silikonmu çekti??
önce ısı tabancasıyla içindeki buharı alıyor tekrar nükse etmesin diye. tamamen kuruduktan sonra tekrar silikon çekiyor, farım felaket şekilde buhar alıyordu resmen su gibiydi içi, çözüldü şimdi bebem poposu gibi kupkuru)
Mehmet Ali DİNÇ
M.A.D Custom Stickers
bnmde farlarım buhar yapıo yıkamadan sonra ama kendılıgınden kuruyor.tahlıye delıklerını kapadıysanız arkasından gereklı hava akısını saglıyamıodur o delıklerı kontrol et oncleıkle.
yarın bi sanayiye götürcem bakalım ne dicekler :S
farın buhar yapabilmesi için en az yarım çay bardağı su girmesi lazım içine, eğer tahliye edemiyorsa far suyu o zaman sıkıntı var demektir. farın cinsine göre en az 2 tane tahliye deliği olur onları açın yada farın altından 2 tane ufak delik açın o zaman hiçbir sıkıntı kalmaz.
yok yaw sanayide binbir şey söylerler , dediğim olayı direkt ben yaşadım focusta ,etrafına silikon çek tamam. büyütülcek bi problem yok ortada
Mehmet Ali DİNÇ
M.A.D Custom Stickers
ya ben boyattktn sonra akşm yagmur fln yagmadı sabah bi bakiim dedim far buhar olmuştu öğlene doğru bişe kalmadı hafif sabah soguk oldugu için olabilirmi? farın tahliye delikleri var ama içinde su falan yok..
silikon çektim zaten biyerden havamı alıyo diye düşünuyorum??
ben de silikon çektim bayağı sağlam yaptım diye düşünüodummeğer yapmamışım ikinci silikondan sonra sapa sağlam oldu, tamamen doldurmak lazım o kenarları, ama önce içindeki buhuyu alman gerek, zaten tahliye deliği mevcut, silikon kurumadan bantları çıkarmış olabilirsin, bant yapmadıysanız zaten silikon tam tutunmadan ayrılmış demektir ikinci silikon toparlar elbet , yağmurda yağsa kar da yağsa hiçbişey olmaz o fara artık
Mehmet Ali DİNÇ
M.A.D Custom Stickers
korkulucak bişe yok,farların arkada ampul takmak için çıkarılan kapakları oluyor o kapakları çıkarıp arabayla gezin biraz hiçbişe kalmaz hatta kapakları geri takmasanızda olur.![]()
farların buharını nası alıcm ?? 2. silikonu çekeyim o iş kolay..bide silikonu çektkten sonra sıkı bişeklde hangi bantla yapsk o işlemi? kagıt bantla yaptım ii olmamış demkki =)
farların buharını dedigim gibi alıcaksın,farların kapaklarını söküp farları açıp geziceksin hatta uzunlarıda yak
ısı tabancası, eğer o yoksa fön ile yapacaksın ısı tabancasıyla yaparken dikkatli olmanı önerririm plastiği eritme, savurarak uzaktan yap ,30 cm ara falan olsun sağ sol yaparak kurut, kurudu zannedebilirsin boncuklar kaybolur ama içten çok az boncuklar kalır görülmeyebilir sen kuruduğunu düşündükten sonra da devam et sallamaya, 5 dk tut 2 dk dinlendir farı, ki fazla ısınmasın, plastik olduğu için zarar görmesi muhtemel, buharı aldıktan sonra soğuk silikon çek parmağınla yayarak düzle o yüzeyi, sonra kağıt bantla işkence çektirircesine sıkı sar, 24 saat falan öyle kalsın hiç çıkarma, farı kapatmayacak şekilde bantlarsan görüşünü de engellemez, sonra aç bantlarını keyfine bakuğraşamam diosan ramazan abiye ulaş derim o daha kolay ve hızlı yapar, benim fardan da tecrübesi var focuslar üzerinde
![]()
Mehmet Ali DİNÇ
M.A.D Custom Stickers
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)