meraba arkadaşlar . dün başıma gelen bişeyi sizinle paylaşmak istiyorum . sabahdan aracım ile derse gittim . aracımda hiç bi sorun yoktu . öğle arası yemek yemek için aracıma bindim . aracımı çalıştırdım ve inanılmaz bi silkelenme vardı aracımda , araç çalıştıkdan sonra . aracımı stop ettim ve tekrar çalıştırdım yine aynı şekilde çalışmasında düzensizlik vardı . biraz yürütmeye çalıştım fakat inanılmaz bi titreme ile yürümeye çalışıyodu . hiç bişi yapmadan tekrar stop ettim . servisi aradım ve hiç bi uyarı işareti yada yol bilgisayarında yazı çıkmamıştı . servis ; aracı kıpırdatma ve çekici ile bize gönder , arıza simgeside bi kaç dakika sonra yanacaktır dedi . ardından ; kasko ' yu aradım ve bulunduğum yere bi çekici göndermelerini istedim . çekici gelene kadar bi kaç arabayı çalıştırma denemelerim sonucunda ; check lambası yandı ve yol bilgisayarında abgas werkstatt yazılı bi uyarı çıktı . yaklaşık yarım saat sonra çekici geldi . aracımı çekiciye bindirirken ; ön lip ve yan marşpiyel ' lerde çatlamalar çizikler oldu . bişi olacak diye en ufak çukurda kırk takla atarak koruduğun parçalar , böle bi durumda önemsizce hasar görebiliyo . moralim çok bozuldu . 1 saat kadar sonra ısparta zeki vw ' e ulaştık . aracı orda indirdikden sonra tekrar çalıştırdık ; herşey normal ' di . sadece arıza lambası yanıyo ve uyarı yazısı çıkıyodu . bi kaç dakika çalıştıkdan sonra yine aynı sıkıntıyı yapmaya başladı . hemen ardından aracı bilgisayar ' a bağladılar ve 1 . ateşleme bobini yanmış dediler . yaklaşık 1,5 sene öncede böle bişi başıma gelmişti ve bobin ' i değiştirmiştim . tamam bobin yanmış fakat bu neden olur diye sorduğumda ; lpg varmı dediler ilk olarak . bende yok dedim . sıkıştırdın mı dediler , aksine çok nazik kullanırım aracımı . en sonunda ; miadı dolmuş , bunlarda kronikdir dediler . anlamadığım olayda ; vw dandik parça yapıyo sanırım , 1,5 senede bi bobin değiştiriyoruz . ayrıca ; hiç bişi yokken , durduk yere aracınız arızalanıncada canınızda çok sıkılıyo . aracım cuma ' ya kadar servisde kalacak . bobin yokmuş ellerinde . cuma gününe aracınız hazır olur , gelip alırsınız dediler . şimdi başımdan geçen olayda anlamadığım kısımları size sormak istiyorum . bu ateşleme bobini niye durduk yere , hiç bişi yokken niye arıza verir ? teşekkürler ...