satmakmı? eksiği gidermekmi?
arkadaşlar tahmini bi 5-6 ay öncesinde bi cerato dizel aldım siyah giriş seviyesi donanım 40 000kmde , 20 000ı e.Araçta önemli kaza yok ama öğretmen olduu için öğrenciler buna takmış kafayı ;aracın sacına kadar çizdiği için serviste komple boyanmış.
((Hasarı sallamış diyebilirsiniz ama ilk aldıı zamanlardan beri netten adamı tanıyorum ve donanımhaberdede tee o zaman dair olayı anlattığı postları falan var , dügün aile babası genç bi öretmen ,satış için vekalete giderken dolmuşla geziodu arabaya bişe olmasn die, pinpirikli bi eleman , bi sene askerdeymiş araba yatmış falan zati))
şimdi ben bundan acayip memnunum , 63000e geldi km , tipi , gidişi , yakışı falan o fiyata alabileceğim en güçlü bu vardı dizelde ve aile kullanımı söz konusu olduundan.
Ama tek bi derdi var bu kasa ceratoların 180 i geçemiyo bu kasalar şanzımanın kısa oranlı tutulması dolayısıyla.Ne yaparsan yap 3 sonu 100 , 4 sonu 140 , 5 sonu 180...Aynı 1 i yük için kullanan 4 vitesli bi araba gibi bişey
Bende ayda bir uzun yol yapiyorum Ankara istanbul .Maximum hızı napıcaksın , 200-210 görünce başın göğemi ericek demeyin araba 160 170 lerde çokyüksek devirlere geldii için hem ses hem tüketim fazlalaşıyo.Son vitesler uzun olsa normal hızlarda devir de düşeceğinden ne araba yorulmayacak , ne tüketim artacak ne de benim başımı ağrıtacak.Sürekli 4300-4500 de gidince canını alıyomuşum gibi hissediyorum , ki öyle.
Şimdi bunu satmaya veya takasa vermeye kalksam yine dizel ve az km olmak kaydıyla , 100 hp nin altına düşmeden güzel gidebilecek , üzerine max 2-2.5 koyarak abs ve klima harici donanımları önemsemeksizin ne alabilirim?.Aile kullanımı önemli değil artık , çünkü bi baktım aldıımdan beri 3 kere ya sürmüştür babam ya sürmemiştir.Tek kıstas dizel olması.
Veya zaten temizliğinden ve şekli şemalinden memnunum , şu bahsettiğim son hız olayını şanzımandan halledip evlenene veya daha sonrasına kadar kullanırım diye düşünüyorum ama bu anlattığım olay çözülebilir bişeymidir?Evetse seviyorum bunu açıkçası.
Sizin öneriniz ne olurdu?20-21 lere temiz daha güzel giden herhangi bi kasa tipinde (mümkünse ebat olarak c sınıfı altı olmayan) hangi dizel olur olursa?yada bu son hız sorununun ilacı nerde , kimde , tahmini ne kadar bi rakamadır?
Bu aralar vermem bi karar bu çünkü çok km yapıyorum ve en büyük cazibe olan km ve temizlik gitmeden halletmem gereliyor.