User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: spacer nasıl olmalı?

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

spacer nasıl olmalı?

arkadaşlar aracıma spacer takmayı planlıyorum. ancak edindiğim bazı bilgililere göre hafif ve sağlam olması gerekiyormuş, çünkü yürür aksamdaki en ufak bir ağırlık değişimi, performans ve yakıt olarak geri dönüyormuş, ve sağlam olmayıncada malumunuz...

ben bu malzemeyi kendim tornacıda yaptırmak istiyorum, bunun için...

1.kullanmam gereken malzemenin özellikleri nasıl olmalı?
    2.parçayı kaç cm genişliğinde yaptırmam iyi olacaktır, ben yapılabilecek maximum genişliği istiyorum 3cm kadar yani, bu mümkünmüdür?

ayrıca spacerdan sonra süspansiyonların az miktarda yumuşayacağınıda duydum doğrumudur?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tornada yaptırmak yerıne hr ve baska markaların hazır spacerları vardı onlardan alsanız daha sağlıklı olur dusuncesındeyım.süspansiyonun yumusamasnın mantığını anlayamadım acıkcası

srk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı sorun bende de var jantları dışarı cıkarmam gerekir sorun yaşanır die bu şekilde devam etmeye karar verdim
    belki bi değişiklik yaparsam olumlu olumsuz yorumları yazarım inşallah
    yapacaksan orjnal ürün alman daha mantıklı

GT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    H&R spacer var bende ama sizin araçlara uygunmudur bilemiyorum 5x112yi 5x130 çeviriyor bijonları falan hepsi kutusunda faturası ile beraber
    Stock

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    H&R spacer var bende ama sizin araçlara uygunmudur bilemiyorum 5x112yi 5x130 çeviriyor bijonları falan hepsi kutusunda faturası ile beraber
    bijon çevirme amaçlı değil benim isteğim... bizimkiler 5x100 ve yine öyle olması gerekiyor

srk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben spacer i ölçü değiştirme amaçlı değil sadece jantları dıları cıkarmak amaçlı düşünüyorum arkadaşta aynı şekilde düşünüyor sanırım...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı pasa35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tornada yaptırmak yerıne hr ve baska markaların hazır spacerları vardı onlardan alsanız daha sağlıklı olur dusuncesındeyım.süspansiyonun yumusamasnın mantığını anlayamadım acıkcası
    mantıken salıncak kolları uzamış olacak ve amortisör üstüne binen yük artacak... ama çift salıncaklı sistemde bişey değişeceğini sanmıyorum...

GT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ygtrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mantıken salıncak kolları uzamış olacak ve amortisör üstüne binen yük artacak... ama çift salıncaklı sistemde bişey değişeceğini sanmıyorum...
    iyi bir firmanın spacerını almanızı oneririm sonuçta can taşıyosunuz bijon kırar başka şeyler olur telafiside olmaz
    Stock

ChtArdARSL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sahibinden.com da war yedek parcalarda bak o sekıl war alman malı 2 cm alımınyum
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bütün foruma makas atmış lavuk. En az 3 kişi şahit olmuş

190E M104 3.2 24v engine upgrade..
    Dr.Ecu
    Tayfun Gün (Tago)

merterkekler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yapacağın spacer malzemesi en kötü ihtimalle A7000 alüminyum olmalı burda spacerın malzemesinden çok bijon malzemesi çok önemli kesinlikle 4140 tan ıslah edilmiş malzemeden ve dövülerek yapılması gerekli yoksa bijon kesme ihtimali olur. Bunları yaparsan kaç cm yaptığın önemli değil taner şengezenerin elindeki bodykitli palıo kitcarda 15 cm spacer var gerisini sen düşün artık.
    amortisör Yumuşaması normaldir çünkü lastik iz genişliği arttığı için lastik orda manevela görevi görüyor lastik amortisörden uzaklaştığı için kaldırma gücü azalıyor ve araçın ağırlığı amortisörün üzerine daha çok biniyor. Amortisör yumuşadığı için yol tutuş kaybı olacağını sanma bu seferde iz genişliği arttığı için ağırlık dağılımı değişiyor ve ordan bir artın oluyor bunların birbirini karşılaması arabadan arabaya değişir tabi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende tam spacer alıcaktım ama spacer takıp bijonlarında gevşeme olan olmuş Allah korusun ondan dolayı vazgeçtim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merterkekler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yapacağın spacer malzemesi en kötü ihtimalle A7000 alüminyum olmalı burda spacerın malzemesinden çok bijon malzemesi çok önemli kesinlikle 4140 tan ıslah edilmiş malzemeden ve dövülerek yapılması gerekli yoksa bijon kesme ihtimali olur. Bunları yaparsan kaç cm yaptığın önemli değil taner şengezenerin elindeki bodykitli palıo kitcarda 15 cm spacer var gerisini sen düşün artık.
    amortisör Yumuşaması normaldir çünkü lastik iz genişliği arttığı için lastik orda manevela görevi görüyor lastik amortisörden uzaklaştığı için kaldırma gücü azalıyor ve araçın ağırlığı amortisörün üzerine daha çok biniyor. Amortisör yumuşadığı için yol tutuş kaybı olacağını sanma bu seferde iz genişliği arttığı için ağırlık dağılımı değişiyor ve ordan bir artın oluyor bunların birbirini karşılaması arabadan arabaya değişir tabi
    bilgiler çok faydalı oldu gerçek teşekkürler....

peki bu döverek bijon yapma olayı tam olarak nasıl bişey? nerede yapılır? tornacıda yapmak mümkünmüdür?

merterkekler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ygtrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilgiler çok faydalı oldu gerçek teşekkürler....

peki bu döverek bijon yapma olayı tam olarak nasıl bişey? nerede yapılır? tornacıda yapmak mümkünmüdür?
    Dövme bir metali işleme yöntemidir. yani western filmlerinde nalbantlar görürdük yaa tv de demiri ısıtıp ısıtıp şekil verirler, Onun şimdi büyük preslerde yapılanına dövme deniyor tornacın bilir ama yapamaz kimsede 16 tane için uğraşmaz ancak bijon imalatı yapan bir dövmeci denk gelir ve senin istediğin ölçüde bijon imalatı yapıyorsa yapar onun dışında zor yani piyasada satılan senin ölçülerine uygun 16 adet bijon satın alacaksın ona görede spacer yaptırcaksın en basidi bu yada hazır kit alacaksın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    malzeme 7075 kullanırsanız iyi olur, tornacının salgısız işlemesine dikkat etmek gerekli bu önemli.İşlendikten sonra da balansını aldırırsanız faydası olur.Piyasada,malzeme güvenirliği açısından ihtiyacı karşılayacak hazır bijon bulamamıştık.malzemeyi alıp işletmek gibi bir yola gidebilirsiniz ama maliyetli olacaktır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)