User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
67 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Gerçekte 2.0 lt,Ruhsatta 1.6 lt // YARDIM

Sierra Rs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Lightbulb Gerçekte 2.0 lt,Ruhsatta 1.6 lt // YARDIM

Satın almak istediğim aracın motor hacimi 2000cc ve 92 model,fakat aracın ruhsatında tescil tarihinden bu yana 1600cc yazılmış.

Benim öğrenmek istediğim bu aracı satın aldıktan sonra kısa veya uzun dönem içinde 1.6 ile 2.0 motor haciminin 18 senelik vergi farkını yasal faiziyle birlikte benden tahsil edebilirler mi?

Yada böyle birşey olmadan bunu düzelttirmek mümkün müdür?

Daha önce bu gibi işlerle uğraşmış,ya da basına böyle durum gelmiş arkadaslar yardım ederlerse cok makbule gecer.

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    senden değilde bir önceki sahibinden yada kimin yanlış yaptığı belli olursa ondan tahsil edebilirler senin aldığın tarih vs belli o yüzden sıkıntı olmaz fazla senin açından
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Semih aracın Tüv muayeneside 1-2 ay önce yapılmış,bu durumda bu muayene patates olabilir mi yoksa Tüv'de hacime motor numarası ruhsat bakılmıyor mu? Aracın bagaj kapağında bile 2.0 yazıyor gayet belli.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bakılır yalnız onlar hacim vs hesabı yapamaz o yüzden birşey diyemez, MMOya gidip rapor almak mantıklı olanı onlar tespit eder
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bakılır yalnız onlar hacim vs hesabı yapamaz o yüzden birşey diyemez, MMOya gidip rapor almak mantıklı olanı onlar tespit eder
    peki bu raporu aracı satın aldıktan sonra mı almalıyım,adam düzelttirip vermekten yana değil cünkü.

MuratGürakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim arkadaşımın arabasıda böyleydi aldıktan sonra farketti ruhsatta 1.4 yazıyordu 2.0 arabada. Ruhsat değişirken bildirdi ve 2.0 a çevirtti. e kendisine nede eski sahibine bir yük bindirmediler ama sadece değiştirdiler. Burda farklı bir durum olacağını zannetmiyorum açkcası. Sonuçta görevli memurun hatası isteyerek bilerek sahibinin yaptığı bişey değil ya.
    Huzur Spec ---> 1.6 TDI S-LINE A3 8VS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hmm,sahibi art niyetli yaptırmıs olabilir diye düsünüyorum laf arasında öyle birsey dedi çaktırma sende cok düsük vergisi falan diye benimde icime kurt düştü.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    emniyette isteyebilirler durumu izah et ruhsat çıkmadan rapor al
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birde simdi noterden cıkıp kapıya geliyor ya ruhsatlar o is cok kötü bu durumda emniyette kendim ilgilenemiyorum ya :S yardımların icin sağol semih.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sierra Rs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birde simdi noterden cıkıp kapıya geliyor ya ruhsatlar o is cok kötü bu durumda emniyette kendim ilgilenemiyorum ya :S yardımların icin sağol semih.
    problem olmaz emniyete söylersin hangi şubeye bağlıysan
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    problem olmaz emniyete söylersin hangi şubeye bağlıysan
    anladım peki son olarak araç gümrük çıkışlı ise yapılacaklar aynımıdır semih permi ile gelmişde olabilir o senelerde araç

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motor numarası eğer ruhsatta yazanla tutuyorsa, eski sistem farklıydı... aracın çıktığı kasa ne ise, vergi vs hepsini çıktığı duruma göre ödüyorsunuz... ruhsatınıza 2,0 vs de yazılmıyor...

ben 318 cabrioya 2500 motor takıp projeli işletmiştim, 2500 olarak işlemiyorlar 1,8 olarak kalıyor...

dediğim gibi motor numarası ruhsatta yazanla tutuyorsa sorun yok
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    motor numarası eğer ruhsatta yazanla tutuyorsa, eski sistem farklıydı... aracın çıktığı kasa ne ise, vergi vs hepsini çıktığı duruma göre ödüyorsunuz... ruhsatınıza 2,0 vs de yazılmıyor...

ben 318 cabrioya 2500 motor takıp projeli işletmiştim, 2500 olarak işlemiyorlar 1,8 olarak kalıyor...

ozaman vergi dilmini nasıl ayarlıyorlar ?

1.6 araca 2.0 işletmek için sadece motor numarasının tutması yeterli gelse swap yapanlar bukadar uğraşmazlardı

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sierra Rs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    anladım peki son olarak araç gümrük çıkışlı ise yapılacaklar aynımıdır semih permi ile gelmişde olabilir o senelerde araç
    o iş biraz daha karışık gümrükte yazılan yazı ile harekette edebniliyporlar MMOdan raporda isteyebiliyorlar duruma bağlı
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

o iş farklı

motor değiştirirken projede denklik kısmı olur eğer güç artışı %30u geçiyorsa benzinli motorda üzerini işletemezsin %30u geçmemesi gerekir güç artışının hacim önemli değildir, diğer türlü farklı projeler yapıp geçiriyorlarsa bilemem
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

abi sağol bilgiler icin fakat arabada 92 den beri üstünde olan motor mevcut benim anladıgım kadarıyla vergi avantajı sağlamak adına 2.000 yi 1.600 olarak işletmişler. motor degisikligi yapılmamıs yani motor no ile ruhsattaki motor no tutuyor.
    o iş biraz daha karışık gümrükte yazılan yazı ile harekette edebniliyporlar MMOdan raporda isteyebiliyorlar duruma bağlı
    hmm babamın söylemesi gümrük cıkıslıysa gümrük kagıdını 1.600 olarak göstermislerdir diyo gümrük degilde otosan ithalli ise arabanın faturasında ve trafikdeki dosyasında 2.0 dir diyor o zaman sakat iş diyor. oradaki dosya ile ruhsattaki aynı olsa sorun olmaz diyor ne derece dogru bende bilmiyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar, 2005 senesinde bu işlemi yaptım ben... şu anki yasa ile farklıydı, ki arkadaşın araç da aynı yasaya göre işlenmiş.. siz hep motoru büyütmek olarak bakıyporsunuz olaya oysa ki o yıllarda yani 80 ler ve 90 larda durum tam tersiydi...500se ler, 300se ler hatta 280 ler TR ye kesin dönüş yapanların motor küçültme furyasına dönüştü... devlet yeni bir yasa ile bu şekilde araçların vergi diliminden yırtmalarını yasakladı... araçların vergi dilimi olarak çıktığı zamanki vergide sabitlenmesini sağladı... yani 2,0 araç hiçbir zaman vergi için 1,6 işlenemez...

şimdiki yasa ise tamamen farklı, kendi model yılı ve yükseği ve de aynı hacim olmadığı sürece swap olayı TR de mümkün değildir...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar, 2005 senesinde bu işlemi yaptım ben... şu anki yasa ile farklıydı, ki arkadaşın araç da aynı yasaya göre işlenmiş.. siz hep motoru büyütmek olarak bakıyporsunuz olaya oysa ki o yıllarda yani 80 ler ve 90 larda durum tam tersiydi...500se ler, 300se ler hatta 280 ler TR ye kesin dönüş yapanların motor küçültme furyasına dönüştü... devlet yeni bir yasa ile bu şekilde araçların vergi diliminden yırtmalarını yasakladı... araçların vergi dilimi olarak çıktığı zamanki vergide sabitlenmesini sağladı... yani 2,0 araç hiçbir zaman vergi için 1,6 işlenemez...

şimdiki yasa ise tamamen farklı, kendi model yılı ve yükseği ve de aynı hacim olmadığı sürece swap olayı TR de mümkün değildir...
    TSEde hacimle alakalı bir sorun yok güç artışı yada azalışı önemli
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pardon da gücü kim ölçüyor ya da ölçecek? TSE de müdüre kendim imzalattım evrakları, kanun maddesi hacimle alakalı o da şudur :

'kendi bloğunu kullanarak hacim %30 a kadar arttırılabilir'

kişiler bu maddeyi %30 a kadar motor büyütebileceklerini zannettiler ama şu an değişen motorlar dediğim gibi aynı hacim değilse ve de kendi mpdel yılından eskiyse işlenemiyor..

şimdi derseniz işleten nasıl işletiyor diye : motor faturasında usulsüzlükten tutun da, yeni numara çakmaya kadar illegal bir sürü yolu var...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)