-------------------------------------------------------------------------
Kardeşim öncelikle hiç canını sıkma aracınıda o şekilde uzun süre kullanma eğer ana kol yataklarla kurtulabileceksen bu sefer kol falan gider. Bir an önce yaptırmaya bak. Biz 1 hafta önce bir arkadaşımın aracına çok ucuza yatak yaptırdık.
Eğer işi bilirsen ve ustada tanıdıksa çok ucuza çıkarsın . Nasılmı şöyle ;
Malzeme
1- Ana kol yatak takımı ( Çin 85 TL ) ( Taiwan 115 TL ) ( Japon 140 TL )
Tabikide japon alacaksın
2 - Karter Contası ( 20 - 50 TL )
3 - Yağ Filtresi ( 15 - 20 TL )
4 - 4 Lt yağ ( Tabikide Castrol )
+ İşçilik 1 - Grank Taşlama - 150 - 300 TL arası
+ İşçilik 2 - Mekanikçi Tamirci - 150 ( Bizimki tanıdıkdı )
Bize bu iş 525 TL ye maloldu.
Ancak önemli bir uyarı aracın üzerindeki yatak takımları orjinalse sakın tamirci sana
bunlar kurtarır taşlamaya gerek yokta dese sakın tekrar orjinallerini alıp takmayın 10 gün sonra tekrar vurmaya başlar. yapman gerekenler;
1- Usta aracı lifte kaldıracak alttan karteri yatakları sökecek rektefiyeci çağırıp orda grankın durumunu kontrol ettireceksin. Eğer grank taşlanacaksa ki % 90 öyle. o zaman ;
grank sökülecek.
2- Rektefiyeci sana ölçü verecek eğer atıyorum 0,50 kurtarıyor ve grank 0,50 ye taşlanacak o zaman yatak takımlarını 0,50 ölçüsünde sipariş edeceksin.
3- Usta taşlanan grankı yeni ölçüsündeki yataklarla toplayacak ve kafan rahat yıllarca bineceksin.
------
Dikkat edilmesi gereken bir husu Piston kolları ve pimlerinde boşluk varmı mutlaka kontrol ettir. Alt tarafı ne kadar sağlam yaptırırsan yaptır eğer kollarda eğrilik veya boşluk varsa yatakları tekrar bozacaktır. Umarım yoktur.
Tabir yada anlatım yanlışım varsa affedin ben tamirci değil sonuçta kullanıcıyım.
Geçmiş olsun aklına birşey takılırsa pm at konuşuruz.
Allaha emanet.