Merhaba arkadaşlar, aranıza katılalı epeyce zaman oldu ama yoğunluktan dolayı hiç bakmaya vaktim olmuyor.. Sizlerle geçenlerde başladığım bir projeyi paylaşmak istiyorum.
Aracın kendisi 93 model E36 320i (M50TUb20) olup motoru içi dışı komple sıfırlanarak birebir M52b28 verilerini yakalamış ardındanda Turbo conversion işlemi başlamıştır![]()
Gerekli piston, kol ve krang kombinasyonuyla 10.5:1 olan sıkıştırma 8.4:1'e düşürülmüş ve Gt35 turbo ile 1.5 barda yürütme çıtası konmuştur.
-Taşlanmış B28 kapak
-B28 kelebek
-86mm piston
-Nitrit sübaplar
-Handmade turbo manifold
-Gt30 Turbo
-RC Dynamics İridium buji ve 10mm kablolar
-17" 4 adet Pirelli P Zero SuperSlick Lastikler
-3.15 Kilitli Diff.
-550cc Enjektör
-9 Bar Bosch benzin pompası
-Komple Handmade eksozt sistemi
- Birdek beyin konusunda kararsızlık var. Şayet biraz bütçe ayarlarsam VEMS yada AEM düşünüyorum. Yok olmaz ise W.A.R Miller takacağım.
- ..vs vs
Şu anda işlemin %75e yakını sonuçlanmış vaziyette. Kaportası komple revize edildi, döşemeleri komple sıfırlandı, ön takım ve arka takım komple revizyona girdi (bitmek üzere), kamber ve caster ayarlamaları için gerekli parçalar ve ufak tefek bir kaç eksiğimiz kaldı
Modifiye uygulamalarının tamamı sahibi olduğumuz ; OTOBAN Garage'da abim tarafından yapılmaktadır. Diğer bir kaç ciddi projemizde halen devam etmektedir, zaman buldukça onlarıda paylaşmaya çalışacağım.
Emeği geçen o önemli ismide paylaşmadan geçemeyeceğim;
Yapımda yardımlarını esirgemeyen büyük insan Eray Yümsel'e çok teşekkür ediyorumİnşallah daha nicelerinde bir arada oluruz..
Sizlerinde yorumlarınaşimdiden çok teşekkürler... Sormak istedikleriniz olursa itina ile cevaplandırmak isterim...
Şimdi kabaca ilk günki haline dair fotolar paylaşalım;
Aslında resimleri parça parça verip hem heyecan yaratabilir hemde sıkılmadan, gözleriniz yorulmadan takip etmenizi sağlayabilirdim ama gerçekten inanılmaz zaman sıkıntısı çekiyorum. Bir daha bakarsınız direk videolarımızı yükler görücüye çıkmış oluruzHem başlamışken bi çırpıda bakmış olursunuz :P İyi seyirler...
Vee.. Motor indirilir..
Çıtırdan bi fatoş yapmıştıkda
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İlk kaporta işlemleri ;
Buda BonusProject Car No. 2 .. Şimdilik tek poz..
Gelelim Boya bitince nasıl oldu ; (3 ton koyu yeşile boyandı, Ördek başı yeşili. Gece Siyaha yakın renkte görünmektedir)
Bunlarda bir kaç parçamızın resmi..
Lastikler cilalanıp ilaçlanıp Subaru servisi Yılmaz Abi nin lastik otelinde sıfır gibi durmaktadırArkalar 215 önler 200dür. Az biraz kullanıldılar ama temizler yırtık pırtık yok..
Manifold ise elektrostatik toz boya ile şeker kırmızısına boyandı içi dışı isi tozu komple temizlendi. Sıfır gibi.
Şimdilik resim ve bilgiler bu kadarDediğim gibi yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. İnşallah beğeneceğiniz bir proje olacak..
Zaman buldukça bakmaya bilgi vermeye çalışacağım.