Mazot konusunda bir çok yer denedim sadece shell den alıyordum ancak shell çok az götürüyor artık ya psikolojik yada farklı bişey anlamadım gitti ne tavsiye ediyorsunuz ?
Mazot konusunda bir çok yer denedim sadece shell den alıyordum ancak shell çok az götürüyor artık ya psikolojik yada farklı bişey anlamadım gitti ne tavsiye ediyorsunuz ?
Hep oyle diyolar shell az km yapiyor ama daha iyi yaniyor diyiliyor bnde shell kullaniyorum.daha once opet kullanmistim motor sesli calisiyor gelmisti total iyi deniliyor ama hic denemedim
taksici arkadaşım var albea kullaıyor opetten alır herzaman
bide mustafa daha az sürat daha az devir yapbraz daha fazla gidersin artık nasıl daha yavas gideri öğrenme aşamasındayız yakıtlar yüzünden
![]()
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
selam arkadaşlar ben turizmciyim, istanbulda servis işiyle meşgulum : shell az yakar çok kaçar ,opet iyi yakar sesli çalışır , bp fazla kilometre yapar çok duman atar totalda aynıdır . ben şuanda full den alıyorum hem uygun hemde kilometre olarak hepsinden fazla yapıyor tabiki bu kullanımada çok bağlıdır .
Hangisi daha performanslı bilemem...Ben en az çalan bayii ve en iyi yakıt kalitesini Kazasker ve Bağdat Caddesi'ndeki SHELL istasyonlarında buldum. Araç en az sarsıntıyla ve iyi performansla çalışıyor. ELbette herzaman 97 oktan kullanırım.
arkadaşlar kusura bakmayın ama ben yaklaşık 11 senedir ehliyetli olarak araba kullanıyorum, toplam yaptığım yol 500 bin km yi geçmiştir sanırım..
şehiriçi, şehirler arası yüzlerce farklı istasyondan benzin/mazot aldım..
hiçbirinin birbirinden farkını görmedim ben ya..
en büyük fark ne kadar oldu mesela?
%10-15 fark etmesi normaldir diye düşünüyorum yani yakıt tüketimi tamamen kullanımla alakalı bişey.. biraz gaza fazla basarsın, trafik yoğunluğuna denk gelirsin tüketim artar..
yakıttan bağımsız olduğunu düşünüyorum..
zaten tüm dağıtıcılar yakıtı TÜPRAŞ tan alıyorfarklı katkıların atla deve bir fark yapacağını düşünmüyorum?
Örnek vermek gerekirse opet istasyonlarından aldığım 50 liralık bir mazot ile 350 400 km arası yapabiliyorum ancak shell den aldığım 50 liralık benzin ile 280 290 yapabiliyorum...Ve genelde bunu özellikle denemek için dibine kadar kullandım mazotu
hocam yanlış anlamada, 50 liralık yakıt alıp bununla deneme yaparak ölçüm yapmak seni yanıltır.. tutarlı ölçüm yapamazsın..
benim evim bahçeşehirde, işim pendikte, günde temiz 150 km yolum var oda sağa sola gidersem 200 ü buluyor, haftada en az 1 depo mazot alıyorum.. her seferinde depoyu ağzına kadar doldurup fişteki litre ile, bir önceki depoyu doldurduğumda sıfırladığım km sayacından rakamı okuyarak hesap yapıyorum, ortalamam 4,9 - 5,1 arasında gidip geliyor.. 2009 ekim de kullanmaya başladım 81000 km oldu durum değişmedi..
herkesin tüpraştan alması birşeyi değiştirmiyor.
tabiki firmaların katkıları dediğiniz gibi atla deve olmuyor ama İSTASYON ların işin içine hinlikler eklemesi asıl farkı ortaya çıkartıyor.
yani bu durumda bir seçim yapılacaksa MARKA ya göre değil, istasyona göre seçim yapmak mantıklı.
size şöyle söyliyim, Örneğin bir GÖZTEPE Kavşağındaki BP den yakıt alın, bir de Altunizade Burhan Felek'in yanındaki (nuhkuyusu caddesindeki ) BP de yakıt alın. arasında %15 lerin üzerinde fark olacağına %100 bahsine bile girerim.
veyahut kötülük anlamında modada sahilde deniz otobüslerinin ordaki petrol ofisiyi de deneyebilirsiniz...
gerçekten çok kötü yakıt satan İSTASYONLAR var. düzgün bir yerden aldığınızda da arasında bayağı bir fark olduğunu görüyorsunuz.
bırakın bir depoda KM farkını ölçmeyi, gaza ilk bastığımda bile çok net aracın ıkındığını hissedebiliyorum ben şahsen dandik bir benzin aldığımda...
Loading...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)