Arkadaşlar CZT nin turbosu büyük bi turboyla değiştirilebilir mi? Değiştirilirse hangi model kodlu turbolar oluyor ? Çok performans artışı olur mu ? Ve olmazsa olmaz değişmesi gereken başka parçalar var mı ? Çok soru sordumSaygılar..
Arkadaşlar CZT nin turbosu büyük bi turboyla değiştirilebilir mi? Değiştirilirse hangi model kodlu turbolar oluyor ? Çok performans artışı olur mu ? Ve olmazsa olmaz değişmesi gereken başka parçalar var mı ? Çok soru sordumSaygılar..
Turboyu neden büyütüyosunki,elindekinin Basıncını arttırsana, Önce elindeki turbonun yetmiyor dediği noktaya getir aracı sonra Turbo büyüt.
Motor hacmi ufak olunca Turboyu zaten fazla büyütemezsin. Aracına göre Tavsiye edeceğim en büyük turbo Garrett GT28. Basınç arttırıcaksan eğer,
1- Benzin pompası
2-Yazılım
3-Benzin regülatörü
4-Enjektör
alki motoru fakire düşürüp kırma.
3-4 tane yaptım beygir olarak 220 230 lara kadar orjinal turbonla gidebilirsin
Yanlız pompa be regulator intercooler ve filitre takman lazım yazılım için onunlada orjinal Enjektorun240 lara 250 lere kadar çıkabiliyor ancak ondan sonra turbo ve enjektor değiştirmen gerekli Turbo olarak ise seninkinin 4mm b üyüğü vardı adını hatırlamıyorum Ranthor için bakmıştık onu alabilirsin ranthor a özelden msg atabilirsin anlız yazılımsız kesinlikle araban kesicektir bilgine
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
Aslında turbo büyütme olayı şöle aklıma geldi, şu an yok ama bi ara çalıştırdıkdan sonra duman atma olayı vardı turbodan olabilir diye düşünüyordum, eğer değiştirme falan olursa olmuşken daha iyi bişey alsammı diye düşündüm, ama turbomda sorun yoksa aynen dediğiniz gibi basıncı çıkarmayı ve yazılım veya chip düşünüyorum. Peki turbo değiştirme değilde yazılım veya chip uygulaması yaparsam yinede benzin pompası ve enjektörlerde değişiklik yapmalı mıyım ?
özgüne bir chip yaptırın bir de katları iptal edin araba 210 hp oluyor zaten. Pompa,benzin regulatörü ve mbc/evc ile 220 hp gezersin.
220 dan 230+ hp ye çıkarmak için 3 bin lira harcaman lazım, gerek yok bence.
Debriyaj değişecek, headers lazım, IC alman gerekecek.
İlla yapıcam diyorsan benim gibi hibrid turbo takabilirsin. yada wrx turbosu al ama 4000 4500 de gitmeye başlıyacak araba zaten 6500 devir çeviriyor, dyno king bir araban olur...
Built to fall....
Peki madem beyine yazılım yapılabiliniyor bu 6500 redline yükseltilemiyor mu. Beyini çok lanet hemen limp mode yapmayı seviyor diye biliyorum ama devir kesicide mi müdahale dışında.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
yükseltilebiliyor, benim 6900 'da ama
egzantrik ve kapak yapısı yüzünden üst devirde pek güç alamıyorsunuz
Built to fall....
Ya aslında ilk karar verdiğim şey chip yaptırmak ama antalyada yapabileceğim yer yokMehmet Gazihan'a sordum ille istanbulda yapılması gerekiyormuş, siteden ecufast'a alpere sordum oda chipi yollamam gerektiğini söyledi. Zaten 210 Hp bana şimdilik çok çok yeter. Şu stok haliyle bile antalyada trafiğe çıktığımda öle arabayı zorlayacak arabayla pek rast gelemiyorsunuz herkes memur gibi sürüyor
![]()
dyno king yeterlimi.....
IMG]http://i54.tinypic.com/9hj4vl.jpg[/IMG]
bu yeterlimi![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)